Μεγάλο ρεκόρ με συμμετοχή Κατραντζή στην σκυτάλη του Παγκοσμίου του Καζάν, λύγισε όμως από την κούραση στα 200μ. ελεύθερο

Μία μέρα μετά την υπερπροσπάθεια στη σκυτάλη 4×100μ. ελεύθερο, ο ξανθιώτης κολυμβητής Χρήστος Κατραντζής αγωνίστηκε στα προκριματικά των 200μ. ελεύθερο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου του Καζάν και για 150μ. ήταν εξαιρετικός.

Ο θρακιώτης κολυμβητής ξεκίνησε εξαιρετικά στην προκριματική σειρά. Μπήκε πολύ δυνατά από την αρχή, αλλά στα τελευταία 50 μέτρα έμεινε από δυνάμεις για να ολοκληρώσει τον προκριματικό στην 7η θέση με χρόνο 1:51.01 που είναι μακριά από το 1:48.49 που είναι το ατομικό του ρεκόρ.

Κάπως έτσι, στη γενική κατάταξη κατέλαβε την 48η θέση. Ωστόσο μία ημέρα πριν είχε συμβάλει και αυτός από την πλευρά του τα μέγιστα για την κατάρριψη ενός μεγάλου πανελληνίου ρεκόρ στην σκυτάλη, παρέα με τους Μελανίτη, Γκολομέεφ και Βαζαίο.

Οι τέσσερις έλληνες κολυμβητές έκαναν καταπληκτική εμφάνιση στα 4×100μ. ελεύθερο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Καζάν και διέλυσαν το πανελλήνιο ρεκόρ, κατεβάζοντάς το σχεδόν κατά δυόμισι δευτερόλεπτα.

Η ελληνική τετράδα έκανε 3:16.83 συντρίβοντας το 3:19.09 που ήταν το πανελλήνιο ρεκόρ από τις 22 Ιουνίου του 2013. Στη γενική κατάταξη κατέλαβε την 14η θέση μένοντας εκτός τελικού, αλλά για να αντιληφθείτε το μέγεθος, κάτι αντίστοιχο συνέβη με παραδοσιακές κολτις ΗΠΑ, τη Γερμανία και την Αυστραλία!

Πρώτος για την Ελλάδα έπεσε ο Οδυσσέας Μελαδίνης που έκανε φοβερό πρώτο 50αρι και στην στροφή ήταν πρώτος για να ολοκληρώσει στην 4η θέση με 49.96. Ακολούθησε δεύτερος ο Κριστιάν Γκολομέεφ, ο οποίος με 48.44 κατιάπιε τους αντιπάλους του και έδωσε τη σκυτάλη δεύτερος!

Τρίτος κολύμπησε ο “δικός μας” Χρήστος Κατραντζής, ο οποίος έκανε και αυτός φοβερό χρόνο και με 49.26 διατήρησε την τρίτη θέση. Τελευταίος έπεσε στην πισίνα ο πιτσιρικάς Ανδρέας Βαζαίος κόντρα στους κορυφαίους και κράτησε και αυτός την τρίτη θέση και έκανε 49.17!

Το 3:16.83 μπορεί να μην έδωσε την πρόκριση στον τελικό (με 3:15.47 προκρίθηκε η 8η Κίνα) όμως είναι μία επίδοση που σημειώθηκε πρωί και αφήνει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι από τους τέσσερις κολυμβητές μας, ο Γκολομέεφ έκανε καλύτερη επίδοση από το ατομικό του ρεκόρ (48.44 έναντι 48.85) ενώ ο Βαζαίος διέλυσε το δικό του (50.83) κάνοντας 49.17!. Δηλαδή, αν ο Μελαδίνης έκανε 49.07 που είναι το ατομικό του ρεκόρ, όσο έχει και ο Κατραντζής θα ήμασταν τελικό!

Και για όσους δεν το αντιλαμβάνονται, τελικός σε παγκόσμιο πρωτάθλημα στην κολύμβηση (πισίνα) θα ήταν τρομακτική επιτυχία. Φτάσαμε μια ανάσα, αλλά δεν πειράζει! Αυτή η ομάδα θα μπορέσει να μας χαρίσει μεγάλες στιγμές στο (όχι και πολύ μακρινό) μέλλον…