Φινάλε με ισοπαλία για την Ξάνθη στο Πράβετς στον Ελληνικό «εμφύλιο» με Πλατανιά

Ισόπαλοι χωρίς τέρματα αναδείχτηκαν Skoda Ξάνθη και Πλατανιάς, στο τελευταίο παιχνίδι της Θρακιώτικης ομάδας επι Βουλγάρικου εδάφους.

Η ομάδα της Ξάνθης μετά τις δύο νίκες στα φιλικά παιχνίδια με Τεούτα και Σλάβια Σόφιας, κατάφερε απέναντι στους Χανιώτες να μην δεχτεί κάποιο γκολ δείχνοντας θετικά στοιχεία αμυντικά, δεν κατάφεραν ωστόσο να σκοράρουν μετά τα 5 συνολικά(2 στην Τεούτα και 3 στην Σλάβια) που πέτυχαν στα προηγούμενα ματς.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου κατάφερε να περιορίσει επιθετικά τους Κρητικούς, ωστόσο και αυτή δεν κατάφερε να δημιουργήσει πολλές φάσεις στην εστία του Κοκκάλα τερματοφύλακα της ομάδας του Γιώργου Παράσχου. Για ακόμη ένα φιλικό ο Ρουμάνος τεχνικός χρησιμοποιήσε όλους τους παίκτες που έχει στην διάθεση του, κάνοντας αρκετές δοκιμές στον σχηματισμό. Η Ξάνθη στο πρώτο μέρος αγωνίστηκε με 4-2-3-1 με τον Γκαραβέλη κάτω από τα γκολπόστ, με τους Μπέρτο και Ζαραδούκα στα άκρα και κέντρο άμυνας τους Φλίσκα και Λισγάρα. Στα χαφ αγωνίστηκε το δίδυμο των Βασιλακάκη και Παπαστεριανού, με τους Σολτάνι και Λουσέρο στα άκρα και τον Φασίδη σε ρόλο περιφερειακού φορ πίσω από τον Αντώνη Ράνο.

Στην επανάληψη αγωνίστηκε για πρώτη φορά με την φανέλα της Ξάνθης ο Λουίτζι Τσενάμο, με τους Μπαξεβανίδη και Γουάλας στα άκρα στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκε ο Καρυπίδης με τον Φλίσκα μέχρι το 60’ και εν συνεχεία τον Χατζητερζόγλου. Στα χαφ το δίδυμο Έλτον και Τόμιτς με το Νάκα μπροστά τους σε ρόλο δεκαριού με τους Σολτάνι και Λουσέρο στα άκρα μέχρι το 70’ που αντικαταστάθηκαν από τους νεαρούς Λάζαρο Ορφανίδη και Κολλαρά και τον Παντελή Καπετάνο στην κορυφή της επίθεσης.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Παράσχος χρησιμοποίησε τους Κοκκάλα, Αποστολόπουλο, Βάντερσον, Κουλιμπάαλί, Μπανανά, Γκίνιατιτς, Στανιεσάβιεβιτς, Τζιλβάν, Μιλούνοβιτς, Μενδρινό και Γιακουμάκη. Στο δεύτερο ημίχρονο (από το 46′) αγωνίστηκαν οι: Σωτηρίου, Ιτούα, Δημήτρης, Μαχαμάτ, Τσιμόντζι, Τσουράκης, Πάγκαλος, ενώ από το 65′ αγωνίστηκαν και οι Ζίκο Ρενάτο, Ντεντάκης, Φιγκέιρα. Σε όλο το ενενηντάλεπτο αγωνίστηκε ο Μπανανά.

Την Παρασκευή οι Ξανθιώτες παίρνουν τον δρόμο της επιστροφής για την βάση τους, με το επόμενο φιλικό τεστ να είναι προγραμματισμένο με τον Πανσερραϊκό στις Σέρρες την 1η Αυγούστου.