Ξημερώματα Σαββάτου η επιστροφή μετά από 10 χρόνια της Ελλάδας στο World League (05.30, LIVE ThrakiSportS)

Το πλήρωμα του χρόνου έφτασε και μετά από μια δεκαετία, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μετρά αντίστροφα για την επιστροφή του στο World League απέναντι στο γηπεδούχο Μεξικό (ξημερώματα Σαββάτου 05.30, LIVE ThrakiSportS).

Στις 2 Ιουλίου του 2005 στη Χάλα Πιονίρ του Βελιγραδίου η Εθνική Ανδρών αντιμετώπιζε την Σερβία στον τελευταίο αγώνα της Α’ φάσης του Word League. Τότε το τελευταίο σφύριγμα του Φινλανδού διαιτητή Πιτκάενεν μας βρήκε να χάνουμε με 3-0 (25-15, 25-22, 27-25), αλλά κανείς δεν μπορούσε να σκεφτεί ότι εκείνο το ματς θα ήταν το τελευταίο που θα έδινε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο World League για την επόμενη δεκαετία…

Από το 1993 έως το 2005 η Εθνική μετρούσε δέκα παρουσίες στην μεγάλη γιορτή του παγκόσμιου βόλεϊ, έχοντας ως κορυφαία στιγμή την 5η θέση το 2004, αλλά την προηγούμενη χρονιά (2003) είχε συμμετάσχει στο Final 8 της Μαδρίτης (7η θέση) ενώ σε συνολικά 131 αγώνες είχαμε 43 νίκες και 88 ήττες, ωστόσο αυτό που δεν μπορεί να μετρηθεί ήταν η λάμψη που έδινε η παρουσία μας στην συγκεκριμένη διοργάνωση, αλλά και οι εμπειρίες που κέρδιζαν οι αθλητές μας.

Ο ομοσπονδιακός Σωτήρης Δρίκος και ο βοηθός του Κώστας Δεληκώστας προβληματιζoνται για τις θέσεις του δεύτερου ακραίου και του διαγώνιου. Η απουσία του Τζούριτς και η ανετοιμότητα του Αρμενάκη, είναι το πρώτο πρόβλημα που πρέπει να λύσει ο ομοσπονδιακός προπονητής και έχει δυο λύσεις.

Η πρώτη να εμπιστευθεί τον Παλέντζα, που ήταν βασικός διαγώνιος στα φιλικά ματς με τη Βουλγαρία και σε ένα παιχνίδι στην Τουρκία, ενώ η δεύτερη μιλάει για χρησιμοποίηση του Αρμενάκη, προκειμένου να βρει ρυθμό και να παίξει έτοιμος στα επόμενα ματς με την Σλοβακία και την Κίνα. Ο Αρμενάκης ναι μεν είναι διαγώνιος, αλλά επι ένα μήνα έκανε προπονήσεις ως κεντρικός, προκειμένου ο Δρίκος να ψηλώσει την ομάδα. Χρησιμοποιήθηκε ως διαγώνιος, μόνο σε μια προπόνηση στη Θεσσαλονίκη και σε δυο στο Τέπικ.

Ο δεύτερος γρίφος είναι η θέση του δεύτερου ακραίου και μάλλον πάμε για σχήμα με ένα…ψηλό και ένα…κοντό. Η απουσία του Τζούριτς, κάνει τον Δρίκο να χρησιμοποιήσει ως βασικό ακραίο τον Ανδρέα Φράγκο, τον μοναδικό που παίζει περίπου σαν τον Τζούριτς, με επιθυμητές αποδόσεις.

Όλοι οι άλλοι είναι καλοί στη γρήγορη μπάλα και έτσι διεκδικούν τη δεύτερη θέση οι Κοκκινάκης, Πρωτοψάλτης, Κουμεντάκης, με τους δυο πρώτους να έχουν το προβάδισμα, λόγω της καλής υποδοχής τους.

Ο Σωτήρης Δρίκος έκανε μια μίνι αποκρυπτογράφηση του Μεξικού και μας είπε “δεν έχει το μεγάλο όνομα στη σύνθεση του, αλλά διαθέτει έναν ακραίο, ένα διαγώνιο και έναν κεντρικό που παίζουν στο εξωτερικό και έχουν εμπειρία. Απο εκεί και πέρα είναι νεανική ομάδα που διακρίνεται για τον ενθουσιασμό της κι έχει χαμηλό μέσο όρο ηλικίας, όπως και η Ελλάδα. Πρέπει να τους κόψουμε το…βήχα, προκειμένου να μη βρεθούμε σε δεύτερο ρόλο. Σίγουρα το Μεξικό είναι η πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου, αλλά είναι γηπεδούχος και παίζουμε το πρώτο ματς , όπου δεν θα είμαστε προσαρμοσμένοι 100%.

Στο άλλο ζευγάρι επιθυμούμε νίκη της Σλοβακίας επι της Κίνας, αφού μας συμφέρει να πάρει προβάδισμα στην κούρσα της πρώτης θέσης. Σε περίπτωση που έρθει πρώτη και επειδή διοργανώνει το φαιναλ φορ θα ανοίξει η πρόκριση και για τον δεύτερο του ομίλου. Αν έπαιζε ο Τζούριτς θα μιλούσαμε από θέση ισχύος”.

Τον αγώνα της εθνικής Ελλάδας μας στο Μεξικό με την οικοδέσποινα ομάδα, στις 5.30 πμ τα ξημερώματα Σαββάτου, δεκα χρονιά μετά την τελευταία συμμετοχής της στο World League θα μεταδώσει LIVE και το ThrakiSportS εκτός της ΕΡΤ και του ΟΤΕ TV.