Photos: Οι βραβεύσεις και όσα ειπώθηκαν στο τραπέζι των διαιτητών της ΕΠΣ Ξάνθης

Μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή στιγμή έζησαν το βράδυ της Δευτέρας 26διαιτητές της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης, καθώς τιμήθηκαν τόσο για την προσφορά τους στον χώρο της διαιτησίας αλλά και για τις επιδόσεις τους την φετινή χρονιά.
Το τραπέζι στην γνωστή ταβέρνα της Ξάνθη «Τα Φαναράκια» ήταν μια πρωτοβουλία του προέδρου της Επιτροπής Διαιτησίας και προέδρου της ΕΠΣ Ξάνθης Γιώργου Πανίδη, που ωστόσο λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων που προέκυψαν την τελευταία στιγμή δεν μπόρεσε να δώσει το παρών. Την εκδήλωση συντόνισαν τα τρία μέλη της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣ Ξάνθης Βέργος Χαλβατζής, Δημήτρης Σαββόγλου και Γιώργος Καμαράκης. Αρχικά τον λόγο πήρε ο Δημήτρης Σαββόγλου που στον πρόλογο του έκανε έναν μικρό απολογισμό της φετινής χρονιάς και τις επιδόσεις των διαιτητών, ενώ στην συνέχεια στάθηκε στον καταλυτικό ρόλο που παίζει και το μεγάλο ενδιαφέρον του προέδρου της Ένωσης. Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Βέργος Χαλβατζής που στάθηκε στο πόσο σημαντικό είναι να είναι ενεργά μέλη της Ένωσης οι αξιολογημένοι διαιτητές, όπως ο διεθνής Χασάν Κουλά και γενικότερα όλοι οι διαιτητές που παίζουν στις μεγάλες κατηγορίες, ενώ στάθηκε και στον μέλλον της Ξανθιώτικης διαιτησίας και τους εφτά που θα δώσουν φέτος εξετάσεις για να μπουν στις εθνικές κατηγορίες.

Ακολούθησαν το κύριο μέρος της εκδήλωσης με την Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣ Ξάνθης στα πλαίσια της επιβράβευσης των διαιτητών για την αγωνιστική τους δράση τίμησε 19 διαιτητές, με μετάλλια ανάλογα με τα χρόνια ενεργής τους παρουσίας στον χώρο, δίδοντας χάλκινο για όσους βρίσκονται στον χώρο πάνω από 10έτη, ασημένιο για όσους είναι πάνω από 20χρόνια, και το χρυσό για όσους έχουν συμπληρώσει 30χρόνια ενεργής παρουσίας στον χώρο της Διαιτησίας.

Με χάλκινο μετάλλιο τιμήθηκαν ξεκινώντας από τα 11έτη και τον Γιώργο Καμαράκη και φτάνοντας στα 18 και τον Γιώργο Πασχαλίδη. Αναλυτικά το χάλκινο μετάλλιο πήραν οι:  Γιώργος Καμαράκης(11), Άγγελος Κοτινούδης(11), Ιρφάν Οτουζμπίρ(11), Θανάσης Βασίλας(11), Νίκος Αλεξανδρίδης(11), Ηλιάς Εμπλιούκ(12), Τάσος Χατζημωϋσιάδης(12), Απόστολος Χρυσέλης(12), Χρήστος Γκράνας(13), Χασάν Κουλά(14), Βαγγέλης Κιοτζένης(14), Λευτέρης Κοριάνογλου(15), Βασίλης Ουζουνίδης(15), Παναγιώτης Δέλλιος(18), Γιώργος Πασχαλίδης(18).

Με ασημένιο μετάλλιο τιμήθηκαν δύο διαιτητές που έχουν ξεπεράσει τα 20χρόνια στην διαιτησία, με την Επιτροπή να βραβεύει τους Χρίστο Μπουραζάνη(22) και Γιώργο Πατηνιώτη(27). Τέλος την μεγαλύτερη διάκριση πήραν δύο διαιτητές που έχουν προσφέρει από πολλές θέσεις στον χώρο της διαιτησίας και έχον συμπληρώσει πάνω από 30χρόνια προσφοράς. Ο λόγος για τους Στέφανο Δρασκέλη(32) και Θανάση Βέλλιο(35).

Από εκεί και πέρα δόθηκαν τιμητικές διακρίσεις σε όσους διακρίθηκαν την φετινή χρονιά. Αρχικά τιμήθηκαν δύο νέοι και εξελίξιμοι διαιτητές οι Σταματία Λιάρου και Σπύρος Σπάρταλης. Ενώ ακολούθησαν οι τιμητικές διακρίσεις για τους κορυφαίους της φετινής χρονιάς στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Καλύτεροι διαιτητές αναδείχτηκαν οι Μόσχος Γκαϊτατζής, Γιάννης Γκιαούρης και Σταύρος Μαγγίνας. Καλύτεροι βοηθοί οι Απόστολος Χρυσέλης, Γιώργος Πατηνιώτης και Θανάσης Βασίλας. Ενώ διακρίσεις δόθηκαν και τον γυμναστή των διαιτητών Γιάννη, σε τρείς επιλογές δικές του, αρχικά στον Κωστανίνο Καλοπήτα για την μεγαλύτερη βελτίωση στην φυσική κατάσταση διαιτητή, στον Μόσχο Γκαϊτατζή για την μεγαλύτερη όρεξη και διάθεση που δείχνει στις προπονήσεις, και τέλος σε ένα από τα καινούρια μέλη της διαιτησίας που μόλις βγήκε από την σχολή τον Γιώργο Δρακίδη τον οποίο μάλιστα χαρακτήρισε ως μεγάλο ταλέντο.

Το ThrakiSportS ήταν εκεί και μπορείτε να δείτε παρακάτω πλούσιο φωτορεπορτάζ από τις βραβεύσεις.