Στον «αέρα» η τηλεοπτική μετάδοση του τελικού Ολυμπιακού – Ξάνθης μετά από απόφαση του Εφετείου Αθηνών!!!

Το Εφετείο Αθηνών έβγαλε στη… σέντρα την ΕΠΟ και το ΔΣ της Ομοσπονδίας επί προεδρίας Σαρρή, για την απόφαση που είχαν πάρει να πουλήσουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα του θεσμού για την τριετία 2013-2016 στην εταιρία «Media Goal LTD».

Mε ανακοίνωσή της, που εκδόθηκε λίγο πριν το μεσημέρι, η Forthnet γνωστοποιεί την απόφαση του Εφετείου η οποία τη δικαιώνει σχετικά με τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, “κρίνεται παράνομη η απόφαση ΔΣ ΕΠΟ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδος”.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει: “Η Forthnet γνωστοποιεί ότι με την υπ. αριθμ. 2026/2015 τελεσίδικη απόφασή του, το Εφετείο Αθηνών επικύρωσε την υπ. αριθμ. 731/2014 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί πλήρη δικαίωση της θέσης της εταιρείας μας, καθώς αναγνωρίζει ως εξ υπαρχής άκυρη την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ, με την οποία παρανόμως παραχωρήθηκαν τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδος, για την τριετία 2013-2016, στην Κυπριακή εταιρεία διαμεσολάβησης δικαιωμάτων «Media Goal LTD».

Η Forthnet είχε εξ αρχής καταγγείλει το παράνομο της απόφασης της ΕΠΟ, προσφεύγοντας στην Ελληνική Δικαιοσύνη, προς αποκατάσταση της νομιμότητας. Μετά την έκδοση της ανωτέρω απόφασης του Εφετείου, αναμένουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ θα προβεί άμεσα σε όλες τις επιβαλλόμενες νόμιμες ενέργειες, διακόπτοντας άμεσα την παρανομία και προχωρώντας σε ανάθεση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Κυπέλλου Ελλάδος με επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού, ακολουθώντας αυτή τη φορά όλες τις νόμιμες διαδικασίες”.

Όταν μιλάμε για Forthnet εννοούμε Nova προφανώς. Για όσους δεν κατάλαβαν, με βάση την απόφαση, η ΕΠΟ δίχως να προβλέπεται σε κανέναν κανονισμό, χρησιμοποίησε μεσάζοντα για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου μια κυπριακή εταιρεία που στην συνέχεια μεταπώλησε τα δικαιώματα στον OTE TV, ενώ ο κανονισμός επιβάλει να παραχωρούνται τα τηλεοπτικά δικαιώματα μόνο σε κανάλια απευθείας.

Η δικαστική απόφαση δημιουργεί νέα προβλήματα στην ΕΠΟ, ενώ φέρνει και μπερδέματα για την μετάδοση του τελικού Ολυμπιακός-Ξάνθη στις 23/5. Εφόσον ο διαγωνισμός κρίθηκε άκυρος, θεωρητικά πρέπει να επαναπροκηρυχθεί και με δεδομένη την ανακοίνωση, αν πραγματοποιηθεί η μετάδοση από τον OTE TV χωρίς να μεσολαβήσει άλλος διαγωνισμός, θα υπάρξει σοβαρός κίνδυνος να βρεθούν μπλεγμένα και τα μέλη του νυν διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ εφόσον κυνηγήσει νομικά το θέμα η Nova, κάτι που προφανώς έχει σκοπό να κάνει, κρίνοντας κανείς από το ύφος της ανακοίνωσής της!!!