Έρχεται στην Θράκη η Πρέσβειρα του Ευ Αγωνίζεσθαι Κατερίνα Παναγοπούλου

Στην Αλεξανδρούπολη θα βρεθεί σε ένα δεκαήμερο η Πρέσβειρα της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το «Ευ Αγωνίζεσθαι» (Fair Play) και Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Γυναικών «Καλλιπάτειρα» Κατερίνα Παναγοπούλου!

Όπως έγινε γνωστό από τον Όμιλο Ενόργανης Γυμναστικής Αλεξανδρούπολης, η κα. Παναγοπούλου θα βρεθεί στον Έβρο στα πλαίσια του 2ου Διεθνούς Τουρνουά Ενόργανης Γυμναστικής Παίδων – Παμπαίδων, Κορασίδων – Παγκορασίδων  «Ευ αγωνίζεσθαι» – (2nd International WAG/MAG Artistic Gymnastics Tournament  “Fair Play”), το οποίο θα πραγματοποιηθεί εκεί στις 23 & 24 Μαϊου 2015.

Η κ. Παναγοπούλου παρά το βαρύ της πρόγραμμα, αποδέχτηκε αμέσως την πρόσκληση του Ομίλου Ενόργανης Γυμναστικής Αλεξανδρούπολης και εκτός του άλλων είναι βασικός αρωγός των προσπαθειών του, για την υλοποίηση του συγκεκριμένου τουρνουά, το οποίο και θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά.

Για το σπουδαίο έργο της η κα. Παναγοπούλου έχει βραβευτεί πολλές φορές σε ελληνικό και παγκόσμιο επίπεδο. Ένα από τα βασικότερα επιτεύγματά της, είναι το γεγονός ότι είναι η πρώτη και μοναδική Ελληνίδα, που έλαβε το 1ο Βραβείο της Ευρώπης “Γυναίκα και Αθλητισμός 2012″ από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή στο Λος Άντζελες τον Φεβρουάριο του 2012.

Η υποψηφιότητά της κατατέθηκε από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) και στηρίχθηκε από την Ελληνική και Ευρωπαϊκή Παραολυμπιακή Επιτροπή, καθώς και από Αθλητικές Ομοσπονδίες, Συλλόγους και διεθνείς προσωπικότητες, που έσπευσαν να επικροτήσουν την επιβράβευσή της για το σημαντικό της έργο.

Με ανακοίνωσή του ο ΑΟΕΓΑ δηλώνει: “Την ευχαριστούμε πολύ για την αποδοχή της πρόσκλησης και την συνεισφορά της για την πραγματοποίηση του  2ου Διεθνούς Τουρνουά Ενόργανης Γυμναστικής Παίδων – Παμπαίδων, Κορασίδων – Παγκορασίδων  «Ευ αγωνίζεσθαι» – (2nd International WAG/MAG Artistic Gymnastics Tournament  “Fair Play”), δίνοντας το έναυσμα ότι ο Αθλητισμός δεν έχει σύνορα, ενώνει τους λαούς!!!”.