Όσα έγιναν στην δεύτερη νίκη του Νέστου επί της Δόξας Προσκυνητών

Μετά τη νίκη επί του πρωταθλητή της ΕΠΣ Ξάνθης Άρη Αβάτου, ο πρωταθλητής της ΕΠΣ Καβάλας Νέστος Χρυσούπολης νίκησε και την πρωταθλήτρια της ΕΠΣ Θράκης Δόξα Προσκυνητών για τα μπαράζ ανόδου στην Γ’ Εθνική.

Πρόκειται για μια νίκη που δίνει πλέον σαφές προβάδισμα στους καβαλιώτες για την άνοδο στην Γ’ Εθνική, αφού ήδη έχουν δημιουργήσει διαφορά ασφαλείας τριών βαθμών από το δεύτερο Άβατο, το οποίο όμως νίκησαν εκτός έδρας στην πρεμιέρα και επομένως υπερτερούν και στην ισοβαθμία.

Η ομάδα του Νίκου Καραμπετάκη (οι παίκτες της οποίας είχαν τιμηθεί νωρίτερα από το δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο και τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Γ. Παυλίδη για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδας) ήταν σαφώς καλύτερη στον αγώνα και μάλλον το τελικό 2-1 είναι κάπως πλασματικό.

Το σκορ άνοιξε στο 17′ ο Δεσύλλας με εύστοχο χτύπημα πέναλτι (το οποίο κέρδισε ο Τσέκος σε ανατροπή από τον Αλεξάνδρου που πήγε άτσαλα να τον μαρκάρει εντός περιοχής), ενώ ο Ζγκούρι διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του με σουτ στο 60ο λεπτό.

Οι πρωταθλητές της ΕΠΣ Θράκης μείωσαν το σκορ στο 86′ με κεφαλιά του Σταύρου, ωστόσο το γκολ αυτό δεν στάθηκε ικανό να αλλάξει την ιστορία της αναμέτρησης, που έγραψε άλλους τρεις βαθμούς για την ομάδα του Νέστου.

Από εκεί και πέρα, υπήρξαν και άλλες ευκαιρίες για να επιτευχθούν περισσότερα γκολ, κυρίως από την πλευρά των γηπεδούχων στο πρώτο ημίχρονο, αφού με εξαίρεση το σουτ του Ραμαντάνη στο 20ο λεπτό, είχαμε τα άστοχα κυρίως σουτ  στο 25′ του Σγκούρι, στο 31′ του Τσέκου, στο 34′ του Χασάνογλου και στο 42′ του Κυριακίδη.

Ανάλογο το σκηνικό και στο δεύτερο ημίχρονο με τον Σγκούρι να αστοχεί από καλή θέση στο 48′ και στο 56′, τον Κούτεφ να πιάνει άστοχη κεφαλιά στο 57′, τον Χασάνογλου στο 66′ και τον Δεσύλλα στο 78ο λεπτό.

Την αναμέτρηση διαιτήτευσε ο κ. Τεβεκέλης  με βοηθούς τους Κατσικογιάννη και Μιχαηλίδη του Συνδέσμου Μακεδονίας (φωτογραφία από το Kavala Sports).

ΝΕΣΤΟΣ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ: Καραβελίδης, Γαμβρέλης, Μπουλγούρας, Σιαματάς, Παυλακάκης, Χασάνογλου (70′ Μανούκος), Τσέκος (54′ Παπαδάτος), Γκατζολάρι, Δεσύλλας, Κούτεφ, Σγκούρι (77′ Εμμανουηλίδης).

ΔΟΞΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ: Παπαδόπουλος, Ραμαντάνης, Αλεξάνδρου, Βλαχάκης, Ζάνταλης, Τρίχας, Τσώνης, Λιάρος (76′ Ντράτζι), Σταύρου, Βάσκος, Κυριακίδης (51′ Γιαννακίδης).