H αποθέωση του γιου από τον μπαμπά Λουτσέσκου για το «θαύμα» της Ξάνθης!

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο παγκιοσμίου κλάσης προπονητής Μιρτσέα Λουτσέσκου, πατέρας του προπονητή της Ξάνθης Ραζβάν. Μιλώντας για την μεγάλη επιτυχία της Ξάνθης αλλά και το «κλειδί» της επιτυχίας.
Αναλυτικά όσα ανέφερε ο προπονητής της Σαχτάρ Ντόνετσκ στον Δημήτρη Σαμόλη και στο sport24:

Του μίλησα μετά το ματς με τον Ηρακλή, ήταν πολύ χαρούμενος. Του έδωσα συγχαρητήρια. Του είπα ότι τα πήγε μια χαρά και ότι του αξίζουν πολλά μπράβο, γιατί δουλεύει σκληρά. Μεγάλη επιτυχία με μια μεσαία ομάδα της Ελλάδας. Μια φανταστική επιτυχία. Αυτό που πέτυχε είναι εκπληκτικό. Έκανε χαρούμενη μια ολόκληρη πόλη και τους φιλάθλους εκεί. Μην ξεχνάς ότι έχει πάρει και δύο κύπελλα Ρουμανίας, ένα σούπερ καπ, αλλά και ένα κύπελλο στο Κατάρ.
Στην πρώτη του χρονιά στην Ξάνθη έφτασε σε τελικό και αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο να το πετύχει. Εύχομαι τώρα να κάνει την έκπληξη στον τελικό. Να καταλάβει, τώρα, ότι ο τελικός δεν είναι απλά για να παίξει η ομάδα του. Να πάει και να τον κατακτήσει τον τίτλο. Ο Ραζβάν μπορεί σίγουρα να γίνει προπονητής σε πολύ μεγάλη ομάδα, σε Τσάμπιονς Λιγκ. Είμαι σίγουρος, γιατί είναι δουλευταράς. Είναι επαγγελματίας σε όλα του. Πολλοί θα πουν ότι τα λέω όλα αυτά γιατί είμαι πατέρας του. Αλλά πίστεψέ με, αξίζει πολλά. Καμιά φορά θέλω να τον πάρω τηλέφωνο, αλλά ξέρω ότι θα δουλεύει και δεν θέλω να τον ενοχλώ.
Δεν αρνήθηκε να πάει σε μια ομάδα που ήξερε ότι δεν μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα. Κέρδισε όμως εμπειρίες. Τον εκτιμώ γιατί με τις μεγάλες ομάδες είναι εύκολο να πάρεις πρωτάθλημα και να πας σε έναν τελικό κυπέλλου. Αυτό κάνει ακόμα μεγαλύτερη την επιτυχία του. Εγώ του έλεγα να μην πάει εκεί. Αυτός όμως δεν με άκουσε και ήταν σίγουρος για την επιλογή του. Και ασφαλώς δικαιώθηκε. Καμιά φορά καλά κάνουν τα παιδιά και δεν ακούν τους γονείς…
Δεν πήγε εκεί για τα λεφτά. Πήγε απλά για να δουλέψει σκληρά, να φτιάξει μια καλή ομάδα, αλλά και να νιώσει ότι μπορεί να δημιουργήσει κάτι καλό και να νιώσει αυτοπεποίθηση. Τον θαυμάζω για τον χαρακτήρα του, την εξυπνάδα του, την ευστροφία του, αλλά και για το γεγονός ότι δουλεύει σκληρά».

Κατέληξε λέγοντας:  «Δεν θα μπορέσω, δυστυχώς, να έρθω στον τελικό, γιατί θα έχω υποχρεώσεις με τη Σαχτάρ. Η ευχή μου θα είναι μαζί του»