“Μπάσιμο” του Τσιπίδη μετά τον Εθνικό και στην ΓΕΑ! Όλες οι τελευταίες εξελίξεις…

Φαίνεται ότι ο Απόστολος Τσιπίδης δεν σκοπεύει να ταράξει μόνο τα νερά του Εθνικού Αλεξανδρούπολης αλλά γενικά των ομάδων της πρωτεύουσας του Έβρου.

Ο νέος χορηγός του Εθνικού, ως γνωστόν, φημολογείται έντονα ότι θα έχει θέση και στο νέο διοικητικό σχήμα της ομάδας βόλεϊ του ΤΑΑ. Για την ακρίβεια, μετά τη βοήθεια που προσέφερε ώστε να ολοκληρωθεί η χρονιά μέσω ρευστού και χορηγιών που έφερε, εκκρεμεί η υπογραφή από την πλευρά του Εθνικού ενός μνημονίου συνεργασίας και όπως έχει πει ανώτατος διοικητικός παράγοντας της ομάδας, “ο Απόστολος ήδη έχει κάνει τα βήματά του και απομένει στον Εθνικό να κάνει τα επόμενα”.

Ωστόσο μέχρι να συμβεί αυτό, ένα αντίστοιχο μνημόνιο ήδη υπεγράφη ανάμεσα στον Απόστολο Τσιπίδη και την… ΓΕΑ, μετά από έγκριση που δόθηκε από το 7μελές ΔΣ της Γυμναστικής Εταιρείας Αλεξανδρούπολης στον πρόεδρο Γιώργο Τσιρτσίδη και τον ταμία Στέργιο Δημούδη ώστε να διαπραγματευθούν μαζί του για το ενδεχόμενο συνεργασίας ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.
Στο ΔΣ έγινε ο απολογισμός της σεζόν, που ήταν η πιο επιτυχημένη για την ΓΕΑ από την δεκαετία του ’70, όταν αγωνίστηκε σε μπαράζ ανόδου στην τότε Α’ Εθνική με την Ορεστιάδα και τον Εθνικό. Εκφράστηκε ο ενθουσιασμός της διοίκησης για την πορεία της ομάδας της ομάδας αλλά και ο προβληματισμός ενόψει της νέας σεζόν, που η ΓΕΑ συμπληρώνει 40 χρόνια από την ίδρυσή της.
Μάλιστα, υπήρξαν προτάσεις, δεδομένης της οικονομικής συγκυρίας αλλά και του γεγονότος ότι η ΕΟΠΕ δεν πληρώνει σχεδόν τίποτα πλέον στις ομάδες (ούτε για μετακινήσεις ούτε για διαιτησίες και επιπλέον τους χρωστά από προηγούμενες χρονιές), μήπως θα ήταν φρόνιμο η ΓΕΑ να μην κατέβει στην Α2 της νέας χρονιάς, η οποία μετά τον υποβιβασμό τριών ομάδων της επαρχίας (Ζαφειράκης Νάουσας, ΣΠΑ Καρδίτσας, Πιερικός Αρχέλαος Κατερίνης) τείνει να γίνει σε πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης με ολίγον από… Θράκη (ΓΕΑ και ΑΕ Κομοτηνής).
Μπροστά σε αυτό το αδιέξοδο ωστόσο, φαίνεται ότι οι άνθρωποι του “κίτρινου υποβρυχίου” πιστεύουν ότι βρέθηκε η λύση –  που ακούει στο όνομα…. Τσιπίδης. Η πρώτη γνωριμία του τελευταίου με την ομάδα της ΓΕΑ έγινε πριν τον αγώνα κυπέλλου του Εθνικού με τον ΠΑΟΚ τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν και είχε διεξαχθεί στο “Μιχάλης Παρασκευόπουλος” το ντέρμπι ανάμεσα στην ΓΕΑ και τη Νίκη Αιγινίου.
Από τότε κύλισε νερό στο αυλάκι και έτσι, παράλληλα με τον Εθνικό, ο Απόστολος Τσιπίδης φαίνεται ότι αναλαμβάνει να βοηθήσει και την ΓΕΑ, με βάση αυτό το πρωτόκολλο συνεργασίας που υπεγράφη και με το οποίο, όπως τονίζουν όλες οι πλευρές, “στόχος είναι να διατηρηθούν οι αρμονικές σχέσεις των δύο σωματείων για την ανάδειξη παικτών και την πρόοδο του βόλεϊ στην πόλη της Αλεξανδρούπολης”.