Επιτυχίες ΝΟΑ στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα… Βορειοδυτικής Ελλάδας που έγινε στην Αλεξανδρούπολη

Με το κύπελλο “Θανάσης Παναγιωτίδης” που διοργάνωσε ο Ναυταθλητικός Όμιλος Αλεξανδρούπολης ολοκληρώθηκε το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας… Βορειοδυτικής Ελλάδας 2015 για τις κατηγορίες σκαφών Optimist & Laser 4.7.

Ο ΝΟΑ διοργάνωσε με ιδιαίτερη επιτυχία το 3ο σκέλος του περιφερειακού πρωταθλήματος στις 28-29/3, ενώ το 1ο και 2ο σκέλος των αγώνων διοργάνωσαν ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Θεσσαλονίκης στις 21-22/2 και ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμαριάς Θερμαϊκού στις 28/2-1/3 αντίστοιχα.
Την πρώτη μέρα των αγώνων λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών, με χαμηλή ένταση ανέμου, πραγματοποιήθηκε μια μόνο ιστιοδρομία από τις 3 προγραμματισμένες. Τη δεύτερη μέρα ο γνώριμος καιρός της Αλεξανδρούπολης έκανε την εμφάνιση του με ανέμους εντάσεως από 7 έως 11 knots που έδωσαν την δυνατότητα στους μικρούς αθλητές να πραγματοποιήσουν 3 ιστιοδρομίες με φόντο την χιονισμένη Σαμοθράκη. Έτσι ολοκληρώθηκε μία σειρά 12 ιστιοδρομιών στο σύνολο του Περιφερειακού Πρωταθλήματος με τους αθλητές του ΝΟΑ να καταλαμβάνουν εντυπωσιακές θέσεις.

Ο Ν.Ο.Α. συμμετείχε με 12 αθλητές σε σύνολο 95 αθλητών στην κατηγορία σκαφών Optimist όπου ο Πολυχρόνης Γιαννακίδης κατέκτησε την 2η θέση γενικής στα Optimist , ενώ η Δήμητρα Παπαχρήστου κατέλαβε την 11η θέση γενικής και την 3η στα κορίτσια. Έτσι και οι δύο αθλητές εξασφάλισαν την είσοδό τους στην προεθνική ομάδα. Ακόμη η Θεοδώρα Βορβολάκου κατέλαβε την 36η θέση γενικής και 3ο κορίτσι κάτω 11 χρονών, ο Θάνος Τσίλιας 38η θέση γενικής και 24ο αγόρι, ο Θάνος Λάσκαρης 41η γενικής και 4ο αγόρι κάτω των 11 χρονών, οΘανάσης  Κασσαπίδης 44η θέση γενικής και 5ο αγόρι κάτω των 11 χρονών, ο Παναγιώτης Βορβολάκος 45η θέση γενικής και 6ο αγόρι κάτω των 11 χρονών, ο Σταύρος Παλακίδης 46η θέση γενικής και 6ο αγόρι κάτω των 11 χρονών, ο Αργύρης Πρίπος 49η θέση, ο Ιάσων Σολωμός 50η θέση, η Γιαγλή Παναγιώτα 54η θέση γενικής και 16ο κορίτσι, και ο Αργύρης Βαγγέλης – που αγωνίστηκε για πρώτη φορά – την 86η γενικής και 16ο αγόρι κάτω των 11 χρονών.

Επίσης η αγωνιστική ομάδα του Ν.Ο.Α συμμετείχε με 4 αθλητές σε σύνολο 37 στην κατηγορία σκαφών Laser 4.7, όπου ο Βαγγέλης Δολιανίτης με πολύ καλή εμφάνιση κατέκτησε την 3η θέση γενικής εξασφαλίζοντας και αυτός την συμμετοχή του στην προεθνική ομάδα. Ακόμη ο Γιώργος Χατζηκωνσταντίνου κατέλαβε την 14η θέση γενικής και 10ο αγόρι, ο Ζήσης Ορφανίδης την 19η γενικής και 13ο αγόρι, ο Παναγιώτης Καμελίδης την 25η γενικής και 19ο αγόρι.
Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στον προπονητή της ομάδας Βασίλη Ηλιόπουλο για την εξαιρετική παρουσία ολόκληρης της ομάδας που ανέδειξε τον ΝΟΑ για μια ακόμη φορά ως μια ισχυρή περιφερειακή δύναμη στον χώρο της Ελληνικής Ιστιοπλοΐας.