ΕΠΣ Θράκης: Έσπασε τη μύτη αντίπαλου παίκτη στο γήπεδο και… τράπηκε σε φυγή

Στα πλαίσια του πρωταθλήματος της Β΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας ΕΠΣ Θράκης Δόξα Υφαντών και Δόξα Κρωβύλης διασταύρωσαν τα ξίφη τους εντός γηπέδου. Ωστόσο στον αγώνα αυτόν έμελλε ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου να υπάρξουν σοβαρά επεισόδια, που οδήγησαν έναν παίκτη στο νοσοκομείο.
 Το σκορ ήταν 3-1 υπέρ των γηπεδούχων και όλα έδειχναν να κυλούν ομαλά όταν μετά από ένα δυνατό μαρκάρισμα παίκτη της Κρωβύλης σε νεαρό παίκτη των Υφαντών έφερε τον παίκτη των γηπεδούχων Πετρίδη (Cristiano) να κάνει παρατήρηση στον αντίπαλο για τον τρόπο παιχνιδιού του.

Από εκεί και πέρα ξεκίνησε μια έντονη λεκτική διαμάχη ανάμεσα σε ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων, ωστόσο τα πράγματα ξέφυγαν όταν άνθρωπος από τον πάγκο της Κρωβύλης, που δεν ήταν δηλωμένος, κινήθηκε επιθετικά προς τον Πετρίδη, τον χτύπησε και ο πρώτος βρέθηκε αναίσθητος στο έδαφος για είκοσι ολόκληρα λεπτά. 

 
Κλήθηκε ασθενοφόρο και από εκεί και πέρα μπορείτε να φανταστείτε τον πανικό που επικράτησε εντός και εκτός γηπέδου με κάποιους πιο ψύχραιμους να προσπαθούν να ηρεμήσουν τα πνεύματα. “Από την άλλη ο δράστης, ως σωστός θρασύδειλος, τράπηκε σε φυγή προφανώς για να γλιτώσει τα χειρότερα”, επισημαίνει το Rodopisports που έχει εκτενές ρεπορτάζ για το θέμα. 
 
Αποτέλεσμα όλου αυτού του άσχημου συμβάντος ήταν ο Πετρίδης να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με σπασμένη μύτη και εκδορές στο σώμα του.
Τι γίνεται από εδώ και πέρα; Ο δράστης δεν ήταν δηλωμένος, κόκκινη κάρτα δεν υπήρξε. Σε ποιον να τη δώσει ο διαιτητής Μπέρμπερ αφού δεν ήταν δηλωμένος; 
 
Για μια ακόμα φορά βλέπουμε πως δε γίνεται ο ανάλογος έλεγχος σε δελτία και στο ποιος κάθεται στον πάγκο της κάθε ομάδας. 
 
Η «αμέλεια» του Μπέρμπερ και του παρατηρητή του αγώνα δεν είναι ένα μεμονωμένο φαινόμενο, αυτό είναι κάτι που συμβαίνει συχνά σε παιχνίδια που οι ποδοσφαιριστές που κάθονται στον πάγκο δε φοράνε τις φανέλες και επομένως ο εκάστοτε διαιτητής δεν μπορεί να κάνει τον ανάλογο έλεγχο, επισημαίνει το Rodopisports. 
 
Και καταλήγει: Αυτοί που ευθύνονται για την κατάντια του σημερινού παιχνιδιού θα πρέπει να λογοδοτήσουν αν και αμφιβάλλουμε πως θα γίνει αυτό, διότι ο δράστης δεν ήταν γραμμένος στο φύλλο αγώνα του παιχνιδιού.
 
Έχουμε γίνει γραφικοί πια όταν αναφερόμαστε σε προβλήματα βίας στο χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Δε θα πρέπει να παραβλέψουμε πως στη Δόξα Υφαντών παίζουν δεκαπεντάχρονα που σήμερα βρέθηκαν μπροστά σε ένα πολύ άσχημο περιστατικό. Ποιο το παράδειγμα γι αυτά τα παιδιά και ποιο το κίνητρο για να συνεχίσουν να αθλούνται;