Το… «σήκωσαν» οι Έφηβοι του Αρίωνα! Νίκησαν τη Δράμα και αναδείχθηκαν πρωταθλητές!!!

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Σπουδαία εμφάνιση και νίκη με 57-51 για την ομάδα Εφήβων του Αρίων Ξάνθης, που κάλυψε την διαφορά των 5πόντων από την ήττα στον πρώτο αγώνα από τους Τιτάνες στην Δράμα, και την παρότρυνση του κόσμου που γέμισε το κλειστό «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» πανηγύρισε τον τίτλο του πρωταθλητή Εφήβων στην ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Οι παίκτες του Χρήστου Παπαδόπουλου μπήκαν εξ’ αρχής δυνατά θέλοντας να εκμεταλλευτούν την «πίεση» του κόσμου και παίζοντας και εξαιρετική άμυνα κατάφεραν να τελειώσουν το πρώτο ημίχρονο μπροστά με +5 πόντους.  Στην τρίτη περίοδο συνέχισαν να διατηρούν την διαφορά των πέντε πόντων, ενώ όποτε ανέβαζαν τον δείκτη του σκορ μείωνε για τους Τιτάνες ο πολύ καλός Γαϊτάνης. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι μέχρι και το φινάλε μια και η ομάδα της Ξάνθης δεν ήθελε μόνο νίκη αλλά να καλύψει και την διαφορά του πρώτου αγώνα, εκεί που χρειάστηκε ψυχή πέρα από ταλέντο ήταν στο φινάλε όταν η ομάδα της Δράμας μείωσε στο καλάθι, για να αναλάβει δράση ο Γιάννης Καρτάλης που με δύο συνεχόμενα καλάθια διαμόρφωσε το τελικό 57-51, και έδωσε στην ομάδα του  το έναυσμα για έξαλα πανηγύρια.   

Πολύ καλή η παρουσία των Παναγιώτη Ερμείδη , Ματθαίου Θεοδωρόπουλου και Γιάννη Καρτάλη που πέτυχαν τους 50 από τους 57 πόντους της ομάδας τους! Ενώ  μόνος του πάλευε για τους Δραμινούς ο Γαϊτάνη που πέτυχε 24 πόντους.  Πλέον ο Χρήστος Παπαδόπουλος και οι παίκτες του μετά τα γλέντια για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Εφήβων της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, για δεύτερη φορά στην ιστορία του συλλόγου μετά το 2008, θα ξεκινήσουν ακόμη πιο δυνατές προπονήσεις εν όψει της συμμετοχής της ομάδας στα προκριματικά της τελικής φάσης που θα πραγματοποιηθούν στην Θεσσαλονίκη και η ομάδα του Αρίων θα διεκδικήσει μια θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Διαιτητές: Ντούρας – Κολοκυθάς

Δεκάλεπτα: 16-14, 32-27 (ημίχρονο), 43-38, 57-51 (τελικό αποτέλεσμα).

ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ (Χρ. Παπαδόπουλος) : Τάσσος, Καρύμποφ, Ερμείδης Δ. 2, Κοτανίδης, Θεοδωρόπουλος 16(2), Σαββουλίδης  2, Ερμείδης Π. 20, Καρτάλης 14, Παπαδόπουλος Χ., Κλοναράς 3(1), Γιαρίμογλου, Παπαδόπουλος Λ.