Με θρακιώτικα γκολ η πρόκριση του Απόλλωνα Σμύρνης στα ημιτελικά του Κυπέλλου

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Παναγιώτης Τζαμπαζλής

–  Σπουδαίο απόγευμα για τον ιστορικό Απόλλωνα Σμύρνης, καθώς προκρίθηκε χάρη σε “θρακιώτικα” γκολ στους τέσσερις του κυπέλλου Ελλάδας. Επιβλήθηκε με 3-1 των Χανίων και έγινε η δεύτερη ομάδα, μετά τον Ηρακλή, που προκρίθηκε πανηγυρικά στους ημιτελικούς.

 

Επρόκειτο για μια δίκαιη νίκη και πρόκριση. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, οι παίκτες του Αλέκου Βοσνιάδη, μπήκαν αποφασισμένοι για την πρόκριση, κάτι που καταφέρνουν για πρώτη φορά μετά την σεζόν 2000-01, όταν είχαν αποκλείσει τον Πανηλειακό αλλά είχαν αποκλειστεί από τον μετέπειτα νικητή του τροπαίου ΠΑΟΚ του Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Το πρώτο ημίχρονο, ήταν μέτριο. Κύριο στοιχείο, οι δυνατές μονομαχίες και τα πολλά φάουλ. Οι καλές στιγμές για γκολ ήταν λίγες. Στο 43΄ ο Απόλλωνας κέρδισε φάουλ. Ο Πινέιρο, εκτελεί το φάουλ, η άμυνα των Χανίων αδυνατεί να διώξει και ο Ανγκούλο με σχεδόν εξ επαφής πλασέ ανοίγει το σκορ. Δύο λεπτά αργότερα, πριν δηλαδή έχουμε ημίχρονο, ο Ρένια πάσαρε στον Κρητικό και οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε 1-1, με τους γηπεδούχους ωστόσο να διαμαρτύρονται σωστά για επιθετικό φάουλ του Ρένια στον Κοτσώνη. 

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Απολλωνιστές , παρουσιάστηκαν περισσότερο αποφασισμένοι για την πρόκριση. Στο 59’ οι γηπεδούχοι «χτύπησαν» ξανά, από στημένη φάση.  Ο Λαγός εκτέλεσε φάουλ και ο (πρώην παίκτης της Ξάνθης) Φαρινόλα με κεφαλιά  «ψαράκι» σκόραρε και έκανε το 2-1. Στο 67΄’ οι γηπεδούχοι σκόραραν για τρίτη φορά, πάλι από στημένη φάση. Ο Λαγός εκτέλεσε φάουλ και ο Σουάνης, με θητεία τόσο σε Ξάνθη όσο και σε Πανθρακικό, στην πρώτη επαφή με την μπάλα, καθώς είχε εισέλθει στον αγώνα δυο λεπτά νωρίτερα στην θέση του Φαρινόλα, με κεφαλιά έκανε το τελικό 3-1.