Ο Παπαδόπουλος λύγισε στα πέναλτι τον Ουζουνίδη στην μάχη των πρώην τεχνικών της Ξάνθης

Μετά από σχεδόν τρεις ώρες αγώνα, ο Ηρακλής (της Football League) πανηγύρισε την πρόκριση στα ημιτελικά με τους παίκτες του να είναι πιο ψύχραιμοι και εύστοχοι στην διαδικασία της ρώσικης ρουλέτας των πέναλτι. Έτσι οι κυανόλευκοι του Νίκου Παπαδόπουλου απέκλεισαν τους κυανέρυθρους του Μαρίνου Ουζουνίδη, σε έναν αγώνα που έφερε αντιμέτωπους από τους πάγκους των δύο ομάδων δύο πρώην προπονητές της Skoda Ξάνθη (η οποία καλείται το βράδυ της Πέμπτης να αποτελέσει πιθανή υποψήφια αντίπαλο του Ηρακλή στον επαναληπτικό κόντρα στον ΟΦΗ).

 

Μπορεί ο Πανιώνιος να ισοφάρισε πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου αλλά ο Ηρακλής έκανε έναν ακόμα… άθλο καθώς κατάφερε να προκριθεί στα ημιτελικά του Κυπέλλου όντας πιο εύστοχος στα πέναλτι. Οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα με τα γκολ των Κολοβού (με πέναλτι) και Μπουμάλ, στο δεύτερο ημίχρονο ο Ηρακλής απέκτησε την κατοχή αλλά το σκορ δεν άλλαξε, το ματς οδηγήθηκε στην παράταση όπου χάθηκαν ορισμένες ευκαιρίες και στη συνέχεια στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι όπου οι «κυανόλευκοι» κατάφεραν να πάρουν μια μεγαλειώδη πρόκριση.

Με δέκα παίκτες τελείωσαν το ματς αμφότερες οι ομάδες, με τον Μητρόπουλο να αποβάλλεται στο 65′ και τον Περόνε στο 74′, αμφότεροι με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Σε αυτό το σημείο, το ματς διεκόπη για περίπου 10 λεπτά εξαιτίας του τραυματισμού του τερματοφύλακα Παπαδόπουλου που αντικαταστάθηκε αναγκαστικά στη συνέχεια από τον Γιαννακόπουλο. Το παιχνίδι τελικά έληξε 2-0 στην κανονική του διάρκεια, χωρίς κάτι ιδιαίτερο στα εναπομείναντα λεπτά, ενώ το ίδιο συνέβη και μετά το  ημίωρο της παράτασης.

Τελικά οι δυο ομάδες έλυσαν τις διαφορές τους στα πέναλτι. Στη… ρώσικη ρουλέτα λοιπόν οι Θεσσαλονικείς αποδείχθηκαν πιο ψύχραιμοι και με τον Χουάντερσον να αποκρούει την εκτέλεση του Κόρμπου, δόθηκε το έναυσμα για πανηγυρισμούς στο «κυανόλευκο στρατόπεδο». Πέραν πάντως των δύο πρώην προπονητών της Ξάνθης, άλλες θρακιώτικες συμμετοχές δεν είχαμε στην αναμέτρηση, αφού ο εβρίτης Μανόλης Σιώπης και ο πρώην παίκτης του Πανθρακικού Νίκος Καθάριος δεν χρησιμοποιήθηκαν από τον Ουζουνίδη.