Επέτειος: Τα πρωτοσέλιδα του θριάμβου της Ορεστιάδας στο φάιναλ φορ της Πάρμα

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Είκοσι χρόνια συμπληρώθηκαν από την ιστορικότερη διάκριση της ομάδας βόλεϊ της Ορεστιάδας αλλά και γενικά του αθλητισμού της Θράκης σε οποιοδήποτε ομαδικό άθλημα: την συμμετοχή του ΑΟΟ στον τελικό του φάιναλ φορ του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας Ευρώπης που είχε φιλοξενηθεί στην Πάρμα. Μια επιτυχία που έγινε πρωτοσέλιδο τότε ακόμα και στον αθηναϊκό Τύπο, με το θρυλικό Sportime να επιλέγει να την κάνει πρώτο του θέμα.

Συνεχίζοντας το αφιέρωμα σε εκείνη την ιστορική επιτυχία (θα ακολουθήσουν και άλλες αναρτήσεις), το ThrakiSportS δημοσιεύει ορισμένα από τα δημοσιεύματα εκείνης της εποχής, πρωτοσέλιδα και μη. Του Sportime (και των ανταποκρίσεων του απεσταλμένου του Σπύρου Βασιλάτου), του Φωτός και της Απογευματινής (και των ανταποκρίσεων του θρακιώτη απεσταλμένου τους Στέφανου Λεμονίδη), της Ελευθεροτυπίας. Επίσης θα δείτε πως κατέγραψε η τοπική εφημερίδα του Έβρου “Γνώμη” τον ιστορικό θρίαμβο αλλά και πώς τον κατέγραψε ο ιταλικός Τύπος.

Σίγουρα υπάρχουν και άλλα δημοσιεύματα που μας λείπουν (και όποιος κατέχει, ευπρόσδεκτα στο thrakisports@yahoo.gr ή μέσω facebook ώστε να τα συμπληρώσουμε). Μην απορήσετε με ορισμένες ημερομηνίες. Η Κυριακή 5 Μαρτίου του 1995 που διεξήχθη ο τελικός με την Πάρμα ήταν αυτή της Αποκριάς, με αποτέλεσμα η επομένη Καθαρά Δευτέρα να είναι αργία και έτσι οι πολιτικές εφημερίδες να ασχοληθούν με την επιτυχία επί της Μίλαν στα φύλλα της Τρίτης και οι τοπικές σε αυτά της Τετάρτης, πέντε μέρες μετά…

 

 width=

 width=

 width=

 width=

 width=

 width=

 width=

 width=

 width=

 width=

 width=

 width=