Αρνήθηκε τον διάλογο με τον πρόεδρο του Σουφλίου ο πρόεδρος του Εθνικού

Τεταμένες εξακολουθούν να είναι οι σχέσεις των προέδρων των δύο ομάδων που εκπροσωπούν τον Έβρο στα εθνικά πρωταθλήματα: του Παναγιώτη Βαλσαμίδη του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και του Ηλία Γκάζου του Έβρου Σουφλίου. Δεν φτάνουν οι εκατέρωθεν ανακοινώσεις των δύο ομάδων που έχουμε από το βράδυ της Κυριακής και συνεχίστηκαν και την Δευτέρα. Η κόντρα πέρασε και στα… ερτζιανά.

Με τα όσα συνέβησαν ασχολήθηκε η εκπομπή του Δημήτρη Μηλίκα στο Ράδιο Έβρος. Εκεί μίλησε ο πρόεδρος του ποδοσφαιρικού τμήματος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Παναγιώτης Βαλσαμίδης για το παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων αλλά και για το επεισόδιο του ημιχρόνου στο οποίο αναφέρθηκε με την ανακοίνωσή του στο facebook.

O κ. Βαλσαμίδης επανέλαβε τις κατηγορίες του για “τραμπουκισμούς”και σχολίασε χαρακτηριστικά: “Δεν φτάνει που στο γκολ που ισοφαριστήκαμε το βίντεο είναι ξεκάθαρο και ο Εμρέ τρία μέτρα οφσάιντ, κάποιοι θεώρησαν ότι πρέπει να μπουκάρουν και να ορμήξουν σε διαιτητές και ποδοσφαιριστές και να αλλάξουν το κλίμα του αγώνα. Ενώ κατευθυνόμουν προς τον πάγκο, δέχτηκα τηλέφωνο μέσα από τα αποδυτήρια όπου μου είπαν ότι ο πρόεδρος του Σουφλίου έχει μπουκάρει στα αποδυτήρια και έχει επιτεθεί σε ποδοσφαιριστή. Μετά από αρκετή καθυστέρηση κάποιων δευτερολέπτων που δεν μου επέτρεπε η αστυνομία να πλησιάσω, έφτασαν στον χώρο και έμαθα τα γεγονότα, ενώ ο παρατηρητής του αγώνα και οι διαιτητές και κυρίως η αστυνομική δύναμη που ήταν εκεί έκαναν ότι δεν είδαν και δεν άκουσαν τίποτα. Αν αυτό τους τιμά, εμείς λυπόμαστε. Στο επίπεδο κάποιων εμετικών ανθρώπων δεν θα πέσουμε ποτέ”. Σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν γράφτηκε κάτι στο φύλλο αγώνα, απάντησε ότι “φυσικά και δεν υπάρχει, αλλά εφόσον ο παρατηρητής δέχεται τα βρισίδια της ζωής του και απομακρύνεται, δεν θα περιμέναμε να υπάρξει”. Ο κ. Βαλσαμίδης προανήγγειλε κινήσεις του Εθνικού προς διάφορους θεσμούς, ενώ υποστήριξε ότι υπήρξε τραυματισμός του παίκτη, ο οποίος αν και πονούσε μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο και έπαιξε. “Περιμέναμε μια συγνώμη, δυο παράγοντες εμένα προσωπικά μου ζητήσαν συγνώμη και προς τιμήν τους. Βλέπω κάποιες ανακοινώσεις δήθεν του σωματείου, αν και αμφιβάλω αν είναι του σωματείου, που δείχνουν τον χαρακτήρα αυτών των ανθρώπων”, κατέληξε.

Στο σημείο εκείνο ο παρουσιαστής της εκπομπής ενημέρωσε τον κ. Βαλσαμίδη ότι είχε ζητήσει να παρέμβει ο πρόεδρος του Έβρου Σουφλίου Ηλίας Γκάζος, αλλά με το που το άκουσε αυτό, ο κ. Βαλσαμίδης διευκρίνισε ότι δεν επιθυμεί να κάνει κάποιον διάλογο και ευγενικά έκλεισε το τηλέφωνο.

Τελικά την παρέμβαση δεν είχε ζητήσει να κάνει ο πρόεδρος του Έβρου Σουφλίου αλλά ο γενικός αρχηγός του ποδοσφαιρικού τμήματος Δημήτρης  Κάβουρας, όπως αποδείχθηκε λίγα δευτερόλεπτα αργότερα. Ο τελευταίος χαρακτήρισε “ανακρίβειες” πολλά από όσα είπε ο κ. Βαλσαμίδης και περιέγραψε την δική του οπτική στα γεγονότα. Όπως υποστήριξε, ήταν ο άνθρωπος που άνοιξε την πόρτα των αποδυτηρίων στον κ. Βαλσαμίδη. “Ο Εθνικός επειδή επί χρόνια χάνει από εμάς, είναι όπως λέμε στην ποδοσφαιρική ορολογία πελάτες μας, κάθονται και ασχολούνται τι έκανε ο πρόεδρος. Τι έπρεπε να κάνει δηλαδή ο πρόεδρος; Να αφήσει τον ποδοσφαιριστή να ξεφτιλίζει την ιστορία του συλλόγου και να κάνει χειρονομίες στους φιλάθλους;”. Από τα λεγόμενά του, παραδέχθηκε ότι υπήρξε ένταση και σπρωξίματα, αλλά υποστήριξε ότι αυτός που προκάλεσε ήταν ο παίκτης Νίκος Γκαϊδατζής και ο πρόεδρος όφειλε να προστατεύσει με κάποιον τρόπο την ομάδα του. “Επρεπε να ανάψουν κεράκι στον Εθνικό στην Παναγιά Κορναίτισσα στην Κορνοφωλιά που δεν φυγανε έχοντας φάει πέντε-έξι γκολ”. Τέλος, επανέλαβε ότι όποτε θελήσει, είναι διαθέσιμος να βγει πρόσωπο με πρόσωπο με τον πρόεδρο του Εθνικού και να τα πούνε στον ραδιοφωνικό ή τον τηλεοπτικό αέρα, προκειμένου ο κόσμος να μπορέσει να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Ακούστε το πλήρες ηχητικό στην ιστοσελίδα του Ράδιο Έβρος με ένα κλικ ΕΔΩ