Τι αποκάλυψε ο θάνατος Μαντουλίδη στην Ξάνθη; Ποιοι τον πίεζαν και η τελευταία κλήση στο κινητό του…

Ο αιφνίδιος θάνατος του συνταξιούχου καθηγητή Γιάννη Μαντουλίδη ήταν ένα γεγονός που προκάλεσε μεγάλη θλίψη στην Ξάνθη καθώς επρόκειτο για ένα εκπαιδευτικό και ένα πολίτη που είχε αφήσει το στίγμα του στην τοπική κοινωνία και τα εκπαιδευτικά πράγματα για το ήθος του και τη διάθεση προσφοράς.

Όμως, όπως αποδεικνύεται, το τελευταίο διάστημα φαίνεται ότι δεχόταν υπερβολικές πιέσεις για να παραιτηθεί από τη θέση του ως μέλους της Σχολικής Επιτροπής Β/ Βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αβδήρων. Πιέσεις που είχαν γίνει αφόρητες ενώ οι οικείοι του είχαν αντιληφθεί ότι κάτι σοβαρό του συμβαίνει, παρότι δεν αποκάλυπτε παρά ελάχιστα για όσα συνέβαιναν.

Με βάση το ρεπορτάζ του XanthiPress.gr, ο εκλιπών είχε πιεστεί έντονα από τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής κ. Κασέρη να παραιτηθεί από μέλος και η αιτία  φέρεται να ήταν η πεισματική του άρνηση να δεχθεί υποδείξεις για την οικονομική διαχείριση των πόρων που αναλογούν στα σχολεία του Δήμου Αβδήρων. Πρακτικά, όπως αναφέρουν άνθρωποι που γνωρίζουν, αρνούνταν να παρεκκλίνει από τις διαδικασίες που θεωρούσε ότι ήταν οι τυπικές και σύννομες και για το λόγο αυτό του ζητήθηκε να παραιτηθεί.

Πήγε κάποιος να τον «παραιτήσει» εν αγνοία του; Ποιος ήταν ο τελευταίος που τον πήρε τηλέφωνο;

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αβδήρων, συζητήθηκε και έγινε κατά πλειοψηφία δεκτή η….παραίτησή του, παρότι αυτή δεν εμφανίστηκε ποτέ και ενώ, όπως αναφέρουν οι οικείοι του, ουδέποτε την παρέδωσε γραπτά αλλά και προφορικά.

Τα παιδιά του εκλιπόντα καθηγητή  αναζήτησαν τις τελευταίες κλήσεις στο κινητό του και ανακάλυψαν ότι το τελευταίο τηλεφώνημα που δέχτηκε προερχόταν από το Δήμο Αβδήρων, λίγο πριν «φύγει» από τη ζωή. Η οικογένειά του Γιάννη Μαντουλίδη είναι κάτι παραπάνω από σίγουρη ότι  όλη αυτή η πίεση είχε επιβαρύνει την υγεία του και δεν την άντεξε αφήνοντας την τελευταία του πνοή, συνεπεία ανευρύσματος θωρακικής αορτής. Δεν αποδίδουν το θάνατο στις πιέσεις, αλλά θεωρούν ότι η έντονη πίεση των τελευταίων ημερών είχε καθοριστική επίδραση.

Σοβαρό ηθικό ζήτημα

Το ηθικό θέμα για τον Πρόεδρο της Επιτροπής είναι αρκετά σοβαρό ενώ αναμένεται με ενδιαφέρον η στάση που θα τηρήσουν οι  διευθυντές των Σχολείων που συμμετέχουν στην Επιτροπή, μαζί με πολίτες και αιρετούς.  Πέρα από το τυπικό ζήτημα για την αποδοχή της παραίτησης που δεν φαίνεται να έχει υποβληθεί ποτέ, υπάρχουν σοβαρά ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις.

 

Πηγή:  http://www.xanthipress.gr