ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Όσα έγιναν στο παιχνίδια Φιλίας Ορεστιάδας – Αρίωνα Ξάνθης

Η νίκη της Φιλίας επί του Αρίωνα Ξάνθης στην Ορεστιάδα το απόγευμα του Σαββάτου, στον αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής της πρώτης φάσης της Α1 Κατηγορίας ΕΚΑΣΑΜΑΘ σφράγισε την πρόκριση της Φιλίας στα πλέι οφ για την κατάκτηση του τίτλου, στέλνοντας αντιθέτως αυτήν της Ξάνθης στα πλέι άουτ για την παραμονή.

 

Σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού η Φιλία ήταν μπροστά στο σκορ, κρατώντας μία διαφορά ασφαλείας που έφτασε και τους 10 πόντους στο ημίχρονο. Στο τρίτο δεκάλεπτο η αμυντική ολιγωρία της γηπεδούχου ομάδας σε συνδυασμό με τις κακές επιλογές στην επίθεση έδωσαν το δικαίωμα στον Αρίωνα να ελπίζει μειώνοντας την διαφορά στον πόντο.

Ωστόσο στην τελευταία περίοδο η Φιλία μπήκε αποφασισμένη στην άμυνα, περιορίζοντας τα επιθετικά ατού του Αρίωνα κυρίως στην περιφέρεια, έχοντας ως κορυφαίους τους έμπειρους Κατσιαβριά και Παπαδόπουλο, αλλά και τους  Φαλάγγα (4 τρίποντα) και Θεοδωρίδη (2 καρφώματα).  Από των Αρίωνα ξεχώρισαν οι Πλατανίτης και Αποστόλου.

Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε μπροστά από πλήθος κόσμου, αν και στο νέο γήπεδο αγωνιζόταν την ίδια πάνω – κάτω ώρα και ο ΑΟΟ με την Λαμία για την Volley League, για αυτό και ο προπονητής της Φιλίας Γιώργος Ουζουνίδης εξέφρασε ιδιαίτερες ευχαριστίες στους θεατές.

“Στη συνέχεια του πρωταθλήματος σίγουρα η άνοδος λόγω των αποτελεσμάτων μας στη πρώτη φάση είναι πολύ δύσκολη, αλλά στόχος μας θα είναι η κατάκτηση όσο δυνατόν υψηλότερης θέσης μπορούμε να διεκδικήσουμε”, σχολίασε ο ίδιος για την συνέχεια του πρωταθλήματος.

Διαιτητές: Παπαγερίδης, Γιαννουλής

Δεκάλεπτα: 22-16, 40-30 (ημίχρονο), 55-50, 73-61 (τελικό αποτέλεσμα)

ΓΣ ΦΙΛΙΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (Ουζουνίδης): Φαλάγγας  18(4), Μπερτσιμάς 15(1), Παρασκευαιδης  , Κατσιαβριάς 7, Χερκελετζής , Καραμάνης , Παπαδόπουλος 17, Κοντούρης 8, Θεοδωρίδης 8, Σιββας, Πολιός , Χριστοδουλής 1.

ΓΑΣ ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ (Αρβανιτίδης): Κλωναρας 5(1), Σοφτάς 7, Ανδρέου 4, Καλαματιανός 2, Δατσής  , Αποστόλου 13(2), Νταβουλτζόπουλος 6, Πάπαρης 2, Βλάχος 6, Φώτης 1, Πλατανίτης 15.