Ο Ανδρεάδης διάδοχος του Καμπερίδη στην Εθνική Κορασίδων για τα τελικά του Euro

Και το όνομα αυτού Γιάννης Ανδρεάδης. Ο Θρακιώτης τεχνικός, ο οποίος αποτέλεσε προσωπική επιλογή του Κυριάκου Καμπερίδη κι από πέρσι τον Απρίλιο μετά την πρώτη συγκεντρωτική στις Φέρες ήταν ο άμεσος συνεργάτης του στην Εθνική Oμάδα Kορασίδων, είναι αυτός που πήρε το χρίσμα από την ΕΟΠΕ για να τον αντικαταστήσει στον πάγκο της και να οδηγήσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (28 Μαρτίου – 5 Απριλίου), έπειτα απο την απόλυση Καμπερίδη την περασμένη εβδομάδα.

 

«Η αλήθεια είναι ότι η χρονική στιγμή της πρότασης με ξάφνιασε, αφού εδώ κι ένα χρόνο είχαμε ξεκινήσει μια προσπάθεια με τον Κυριάκο, ο οποίος φυσικά έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης στην πρόκριση της ομάδας», δήλωσε ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός ο οποίος ευχαρίστησε την ΕΟΠΕ για την εμπιστοσύνη που του έδειξε και υποσχέθηκε: «Θα συνεχίσω αυτή τη δουλειά με στόχο την όσον το δυνατόν καλύτερη παρουσία μας στα τελικά του Ευρωπαϊκού. Το ευχάριστο είναι ότι γνωρίζω πολύ καλά όλα τα παιδιά αυτής της φουρνιάς, αλλά δεσμεύομαι ότι θα δω και όλα τα υπόλοιπα παιδιά πριν κάνω την τελική επιλογή».

Στόχος του κ. Ανδρεάδη είναι «να βοηθήσω την εξέλιξη αυτών των παιδιών και σε ομαδικό και σε ατομικό επίπεδο. Άλλωστε μιλάμε για μια αναπτυξιακή ομάδα που τώρα πλάθονται και ο αθλητικός και ο προσωπικός χαρακτήρας των παιδιών. Ο χρόνος που απομένει είναι λίγος αλλά με την συνεργασία όλων των εμπλεκομένων (Ομοσπονδία, σωματεία, παράγοντες) πιστεύω ότι θα φέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Ο Γιάννης Ανδρεάδης γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1966, είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής με ειδικότητα Βόλεϊ ενώ από το 1985 έως και το 1995 ήταν παίκτης της ανδρικής ομάδας του Εθνικού Αλεξανδρούπολης. Το 1996 ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα με την τοπική Γυναικεία ομάδα Βόλεϊ της Νίκης Αλεξανδρούπολης με την οποία κατέλαβε την 4η θέση στο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών (97-98). Από το 1998 έως και το 2005 βρέθηκε στην Αθήνα όπου συνεργάστηκε μεταξύ άλλων με τους Παναθηναϊκό, Πανελλήνιο, Α.Ο Κηφισιάς, ενώ από το 2006 έως το 2011 δίδασκε στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, Βόλεϊ και Beach Volley ως αποσπασμένος καθηγητής.

Το διάστημα 2008-2012 ήταν προπονητής στην ανδρική ομάδα βόλεϊ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης (όπου τον διαδέχθηκε πριν τρία χρόνια ο Σάκης Μουστακίδης). Αμέσως μετά ανέλαβε τα αναπτυξιακά τμήματα του Εθνικού και τον Μάρτιο του 2013 κατέκτησε με την εφηβική ομάδα του Εθνικού το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων.

Μέσα στον Φεβρουάριο θα γίνουν συγκεντρωτικές προπονήσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη ενώ η πρώτη συγκέντρωση της Εθνικής θα γίνει στις 16 Μαρτίου. Το τριήμερο 19-21 θα γίνουν τρία φιλικά με την Ολλανδία και η αποστολή θα αναχωρήσει για το Σάμοκοφ (εκεί θα διεξαχθεί ο όμιλος μας) στις 26 Μαρτίου. Όπως είναι γνωστό, ο ΣΕΠΠΕ σε συνεργασία με το ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής ανακοίνωσαν ότι θα διοργανώσουν εκδρομή ώστε όσοι επιθυμούν, να βρεθούν κοντά στην προσπάθεια της Εθνικής Κορασίδων και να παρακολουθήσουν από κοντά τα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (28/3 – 5/4).

Στην ανακοίνωσή της, η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης δηλώνει ότι θέλει να ευχαριστήσει τον μέχρι πρότινος Ομοσπονδιακό τεχνικό Κυριάκο Καμπερίδη για την συνολική του προσφορά στις Εθνικές ομάδες Γυναικών τα τελευταία χρόνια και να του ευχηθεί καλή συνέχεια στην καριέρα του.