Με ενεργή στήριξη Πανόπουλου, Τόρο και… Βρύζα η ανατροπή Γκιρτζίκη στην Ξάνθη

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Μπορεί στις πρώτες του δηλώσεις ο νέος πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης Γιώργος Πανίδης να ευχαρίστησε τα μέλη της ομάδας του για τον αγώνα που έκαναν και την μεγάλη νίκη στις εκλογές τις ΕΠΣ, όπως και τα σωματεία που τον στήριξαν, υπάρχουν όμως και κάποιοι αφανείς – φανεροί πλέον ήρωες που τον στήριξαν με κάθε δυνατό τρόπο και στους οποίους ίσως οφείλει  το μεγαλύτερο μερίδιο αυτής της επιτυχίας..

Ως γνωστόν από την πρώτη στιγμή που τέθηκε η υποψηφιότητα του Γιώργου Πανίδη για την προεδρία της ΕΠΣ Ξάνθης στο πλευρό του στάθηκε ο κουμπάρος του και πολύ καλός του φίλος Χρήστος Πανόπουλος, με τον ιδιοκτήτη της Skoda να στηρίζει έμπρακτα την υποψηφιότητα του και να εμφανίζεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο πλευρό του, ιδίως μετά το παιχνίδι της Skoda με τον Πανιώνιο. Ολόκληρος ο μηχανισμός της Skoda φέρεται να εργάστηκε για αυτές τις εκλογές, ενώ πέρα από τον κ. Πανόπουλο, σημαντικός ήταν ο ρόλος που έπαιξαν οι Γιώργος Κασναφέρης (τιμ μάνατζερ Skoda), Πασχάλης Λύρατζης (δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ξάνθης), Θωμάς Μίχογλου (Δήμαρχος Τοπείρου) καθώς και ο Αλέξανδρος Κοντός (βουλευτής Ξάνθης με την ΝΔ).

Επίσης, από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του κ. Πανίδη στάθηκε και ο αρχηγός της Εθνικής Ομάδας Βασίλης Τοροσίδης, καθώς δεν έπαψε ποτέ να εκφράζει την εκτίμηση που τρέφει για το πρόσωπό του. Μάλιστα, δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών ήθελαν να περνούν κρίση οι σχέσεις του με τον μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη εξαιτίας αυτής της προτίμησης που φάνηκε να δείχνει προς τον κ. Πανίδη αντί του κ. Γκιρτζίκη στις εκλογές της ΕΠΣ Ξάνθης.

Εκεί όμως που το παιχνίδι αρχίζει και ξεφεύγει από τα στενά όρια της Ξάνθης, ήταν με την εμπλοκή του πρώην προέδρου της ΕΠΟ Βασίλη Γκαγκάτση, που όπως αποκάλυψε από το βράδυ της Τρίτης το ThrakiSportS, ανέλαβε νομικός σύμβουλος του κ. Πανίδη και τις ομάδας του στις εκλογές αυτές. Μάλιστα, ήταν ιδιαίτερα εκδηλωτικός στους πανηγυρισμούς του αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, παρέα μάλιστα με τους κ.κ. Άρη Πιαλόγλου (Πρόεδρος Skoda) και Νίκο Επιτρόπου (γενικός διευθυντής Skoda).

Αίσθηση ωστόσο προκάλεσε και η παρουσία στο ξενοδοχείο οπού πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές του τεχνικού διευθυντή και πρώην προέδρου του ΠΑΟΚ Ζήση Βρύζα, ο οποίος φέρεται να στήριξε δυνατά και αυτός την υποψηφιότητα του κ. Πανίδη, με το ερώτημα που πλανάται πλέον να είναι αν η στήριξη του κ. Βρύζα προς τον κ. Πανίδη έχει να κάνει με προσωπικούς δεσμούς των δύο αντρών ή αφορά εμπλοκή στις αρχαιρεσίες της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και προσωπικά του κ. Ιβάν Σαββίδη (που έχει συμφέροντα στην Ξάνθη με την ΣΕΚΑΠ).

Στα πηγαδάκια που διαμορφώθηκαν, αυτοί που υποστηρίζουν το δεύτερο σενάριο, ισχυρίζονται ότι η παρουσία Βρύζα είχε ως στόχο να επιτευχθεί ένα βαρύ πλήγμα στον κ. Γκιρτζίκη, με την υποψηφιότητα του οποίου στην προεδρία της ΕΠΟ ο ΠΑΟΚ ήταν μια από τις τρεις όλες κι όλες ΠΑΕ που διαφώνησαν (οι άλλες ήταν ο Παναθηναϊκός και ο Παναιτωλικός). Κάποιοι μάλιστα σπεύδουν να υποστηρίξουν ότι στο πεδίο της ΕΠΣ Ξάνθης “ενεργοποιήθηκε για πρώτη φορά ένα σχέδιο ανατροπής της υπάρχουσας κατάστασης στο ελληνικό ποδόσφαιρο”, στο οποίο φέρονται να προχωρούν οι κ.κ. Μελισσανίδης, Αλαφούζος, Σαββίδης και Πανόπουλος…