Μετά τον Ολαϊτάν νέα «βόμβα» με Σολάρι ο Εργοτέλης

Νέα μεταγραφική έκπληξη μετά τον δανεισμό του Ολαϊτάν από τον Ολυμπιακό, έκανε ο Εργοτέλης και με την απόκτηση του πρώτου σκόρερ της περυσινής Super League, με τη φανέλα της Ξάνθης Εστέμπαν Σολάρι. Ο Αργεντινός επιθετικός, μάλιστα, έκανε το πρωί της Τρίτης (3/2) την πρώτη του προπόνηση με τους Κρητικούς.

Ισχυροποιείται ο Εργοτέλης στη μάχη που δίνει να παραμείνει στο πρωτάθλημα της Superleague με τον Σολάρι και αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο για 6 μήνες με οψιόν ανανέωσης για 1 χρόνο και να ανακοινωθεί από τον Εργοτέλη.

Ο Αργεντινός έπαιξε στην αγωνιστική περίοδο, 2013-14 σε 34 παιχνίδια του πρωταθλήματος με τη φανέλα της Skoda Ξάνθης και με τα 16 τέρματα που σημείωσε βγήκε πρώτος σκόρερ, μπροστά από Μπεργκ (15), Μπεν (15), Παπαδόπουλο (14) και Μήτρογλου (14).

Ωστόσο, δεν παρέμεινε στην ακριτική ομάδα και υπέγραψε συμβόλαιο με την κινέζικη, Νταλιάν Αερμπίν από την οποία αποχώρησε μετά από περίπου έξι μήνες και ήταν ελεύθερος.

Το πρωί της Τρίτης βρέθηκε στο Ηράκλειο, πέρασε από ιατρικές εξετάσεις και έδωσε τα χέρια με τους ανθρώπους του Εργοτέλη, αν και φαβορί για την απόκτηση του έμοιαζε μέχρι πρότινος η Λαμία, που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Football League, ενώ για την απόκτηση του είχε κινηθεί και ο Άρης το προηγούμενο μήνα.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από την Εστουντιάντες, ενώ έχει αγωνιστεί μεταξύ άλλων στην Αλμερία, Αρχεντίνος Τζούνιορς, ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα Λεμεσού.