Απίστευτο! Πάνε να κατακτήσουν το πρωτάθλημα οι Κύκλωπες χωρίς… αγώνες!

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

–  Πρωταθλητές χωρίς να έχουν δώσει αγώνες κινδυνεύουν να βγουν οι Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης, τόσο στους άνδρες όσο και (ιδίως) στις γυναίκες.

Με επιστολή που έστειλε την Τετάρτη η Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης, έγινε γνωστό ότι οι προγραμματισμένοι για το προσεχές Σαββατοκύριακο αγώνες των Κυκλώπων με την Ολυμπιακή Ακαδημία Δράμας σε άνδρες και γυναίκες δεν θα διεξαχθούν, αφού η δραμινή ομάδα δήλωσε εγγράφως ότι αποχωρεί.

Το αποτέλεσμα είναι οι Κύκλωπες να κερδίσουν και τα δύο αυτά παιχνίδια στα χαρτιά με σκορ 10-0, παίρνοντας ξεκούραστα τους δυο βαθμούς της νίκης. Αντί ωστόσο να πανηγυρίζουν για αυτό, προβληματίζονται και με το δίκιο τους, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

«Είμαστε πολύ δυσαρεστημένοι με αυτήν την εξέλιξη. Μέχρι στιγμής οι γυναίκες έδωσαν μόλις έναν αγώνα με την Προσοτσάνη, αφού στους άλλους δεν ήρθαν στην Αλεξανδρούπολη ο Πανσερραϊκός, οι Ελπίδες Δράμας και τώρα η ΟΛΑΔ. Στους άνδρες έχουμε συνεχείς αναβολές αγώνων και τώρα δεν έρχεται η ΟΛΑΔ. Έχουμε να δώσουμε αγώνα πάνω από ένα μήνα, από.. πέρυσι. Η ομάδα είναι πρώτη στην βαθμολογία και έτσι όπως δείχνει, πάει για να κατακτήσει με αυτόν τον τρόπο το πρωτάθλημα, έχοντας κερδίσει τους περισσότερους αγώνες στα… χαρτιά», λένε οι άνθρωποι των Κυκλώπων.

Οι ίδιοι προσθέτουν τους λόγους που προβληματίζονται με αυτήν την εξέλιξη. «Δεν μας χαροποιεί καθόλου αυτό που γίνεται. Αυτό που γίνεται φέτος δεν μοιάζει με πρωτάθλημα, ένα χάλι είναι. Το νόημα του ερασιτεχνικού αθλητισμού, όπως είμαστε εμείς, είναι να μπορούν τα αγόρια και να κορίτσια που ανήκουν στον σύλλογό μας να μπορούν να αγωνίζονται και αν αξίζουν, να κερδίζουν μέσα στο γήπεδο. Δεν θέλουμε νίκες στα χαρτιά. Στο κάτω κάτω της γραφής, τι να τον κάνουμε έναν τέτοιο τίτλο; Και επίσης, όταν έρθει η ώρα, πώς θα πάμε ως πρωταθλητές της περιφέρειάς μας στα μπαράζ; Έτσι; Χωρίς να έχουμε δώσει αγώνες;».

Η διοίκηση των Κυκλώπων ετοιμάζει επιστολή διαμαρτυρίας στην ΟΧΕ, όπου θα της εκθέτει τον έντονο προβληματισμό της για όλα όσα απαράδεκτα συμβαίνουν στο φετινό πρωτάθλημα χάντμπολ, τόσο στην Α2 Γυναικών όσο και στην Β’Εθνική Ανδρών…