Διέψευσε και εξέθεσε τον εαυτό της η Volley League μη αναβάλλοντας την αγωνιστική των εκλογών

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Η ΕΣΑΠ ανακοίνωσε το πρόγραμμα των αγώνων της προσεχούς 14ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα Volley League, που αν και αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι θα αναβληθεί τελικά θα διεξαχθεί – αν και όχι στις 25 Ιανουαρίου αλλά πριν και μετά, σε συνολικά τέσσερις δόσεις.

Το ματς της Ορεστιάδας στην Σύρο με τον Φοίνικα πήγε για την ερχόμενη Παρασκευή 23/01 και ώρα 19:30 στο Κλειστό Γυμναστήριο  «Δ. Βικέλας». Την ίδια ημέρα θα διεξαχθούν στις 20:00 η αναμέτρηση Παμβοχαϊκός – ΠΑΟΚ και στις 20:30 Παναθηναϊκός – Α.Ο.Κηφισιάς.

Ο αγώνας του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στο κλειστό της Μίκρας με τον Άρη Θεσσαλονίκης πήγε για το απόγευμα της Δευτέρας 26/01, μετά τις εκλογές δηλαδή, στις 19:00 το απόγευμα. Παρασκευή δεν μπορούσε να πάει αφού δεν θα είχαν καν συμπληρωθεί δύο εικοσιτετράωρα από το ευρωπαϊκό ματς της Τετάρτης με την Φατρα Ζλιν, ενώ Σαββατοκύριακο λόγω των εκλογών δεν διεξάγεται κανένα παιχνίδι.

Τα άλλα δύο παιχνίδια θα διεξαχθούν Τετάρτης. Στις 28 Ιανουαρίου στο «Χαλκιοπούλειο» ορίστηκε ο αγώνας του Γ.Σ. Λαμία με την ΜΕΝΤ ενώ η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015 στο κλειστό γυμναστήριο Γλυφάδας «Μάκης Λιούγκας» με την αναμέτρηση ΑΕΚ – Ολυμπιακός που θα έχει ως ώρα έναρξης στις 19:30.

Με το να μην διακοπεί τελικά το πρωτάθλημα της Volley League, η ΕΣΑΠ ουσιαστικά διέψευσε τον εαυτό της, καθώς στην περίφημη πρώτη επιστολή που είχε στείλει προς την ΕΟΠΕ για το θέμα της μη χορήγησης άδειας στον Σταύρο Κασαμπαλή για να αγωνιστεί στο παιχνίδι του Εθνικού στην Σύρο, είχε αναφέρει ότι “ο προγραμματισμός της ΕΣΑΠ προβλέπει και τη διακοπή λόγω των Βουλευτικών Εκλογών που προγραμματίστηκαν στις 25 Ιανουαρίου”. Προφανώς όμως τελικά δεν υπήρξε καμία διακοπή!

Επιπλέον, από την στιγμή που δεν υπήρχε διακοπή, με την αλλαγή της ημερομηνίας του αγώνα της Σύρου με την Ορεστιάδα στην Ερμούπολη που πήγε για Παρασκευή βράδυ, αποδεικνύεται ότι πολύ εύκολα θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο και με το παιχνίδι Φοίνικας – Εθνικός που αν είχε πάει έγκαιρα για βράδυ Παρασκευής (2/1) αντί για Σαββάτου (3/1), θα διευκολύνονταν κατά πολύ η κατάσταση και πιθανότατα θα μπορούσε πιο εύκολα να χορηγηθεί άδεια στον Κασαμπαλή, ο οποίος στην περίπτωση αυτή θα έχανε μόλις μία ή το πολύ δύο, αλλά σε καμία περίπτωση τέσσερις ή πέντε προπονήσεις, όπως θα συνέβαινε αν του δινόταν η άδεια που είχε ζητηθεί.