Κολυμπώντας στην Πόλη! Πάει για ρεκόρ ο διάπλους του Βοσπόρου!

Ανταπόκριση από τη Κωνσταντινούπολη: Σωτήρης Σαρμπεζούδης

–  Η Κωνσταντινούπολη ετοιμάζεται για ένα ακόμα ρεκόρ έτος στο φημισμένο διάπλου του Βοσπόρου. Πέρσι συμμετείχαν 1.661 κολυμβητές, αριθμό που θέλουν να ξεπεράσουν φέτος οι διοργανωτές.

Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ του το sportsfeed.gr, η Τουρκία προσπαθεί να αναδειχθεί ως ένα σταυροδρόμι του αθλητισμού και σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται ο φημισμένος διάπλους του Βοσπόρου, που διοργανώνεται από τη τουρκική Ολυμπιακή Επιτροπή κάθε χρόνο. Οι Τούρκοι ευελπιστούν να σπάσουν το περσινό ρεκόρ των 1.661 συμμετοχών, μεταξύ των οποίων ήταν πολύ επώνυμοι από το χώρο της κολύμβησης και όχι μόνο.

Στον περσινό αγώνα συμμετείχε η τέσσερις φορές χρυσή Ολυμπιονίκης της Ολλανδίας, Ίνγκε ντε Μπρούιν αλλά και η Πίπα Μίντλεντον, αδερφή της δούκισσας του Κέμπριτζ. Νικητής ήταν ένας… εγχώριος σταρ, ο Χασάν Εμρέ Μουσλούογλου, που διέσχισε την απόσταση σε 41 λεπτά και 26 δευτερόλεπτα.

Ο φετινός αγώνας είναι ο 27ος και θα γίνει στις 26 Ιουλίου. Οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ανοίξει και οι συμμετέχοντες θα κληθούν να κολυμπήσουν 6.5χλμ. από την Ασία ως την Ευρώπη, διασχίζοντας τα στενά του Βοσπόρου, που συνδέουν τον Εύξεινο Πόντο με τη θάλασσα του Μαρμαρά. «Πέρσι υποδεχτήκαμε έναν αριθμό ρεκόρ συμμετεχόντων από όλο τον κόσμο και φέτος περιμένουμε ακόμα περισσότερους κολυμβητές να αγωνιστούν στο εντυπωσιακό σκηνικό της Κωνσταντινούπολης», δήλωσε ο Ουγκιούτ Ερντενέρ, πρόεδρος της τουρκικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΔΟΕ.

Όπως φαίνεται οι γείτονές μας είναι «ζεστοί» για να διεκδικήσουν τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2024 μετά από πέντε αποτυχημένες προσπάθειες και όντας φιναλίστ στην τελευταία ανάθεση για τους αγώνες του 2020.