Ασημένιο μετάλλιο για τον Φάρο στο πρώτο ανοιχτό πανελλήνιο πρωτάθλημα πινγκ πονγκ

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

–  Με το ασημένιο μετάλλιο στο στήθος επέστρεψε ο Ηλίας Σταματόπουλος του Α.Σ. Φάρος Αλεξανδρούπολης από το πρώτο ανοικτό πανελλήνιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης της χρονιάς, το οποίο διεξήχθη στην Αθήνα υπό την αιγίδα του Α.Ο. Καρέα και του Δήμου Βύρωνα και στο οποίο συμμετείχαν 151 αθλητές και αθλήτριες από 11 περιοχές της Ελλάδας.

Ο Εβρίτης πρωταθλητής συνοδευόμενος από τον προπονητή του Λεωνίδα Ζαρειφίδη είχε την ευκαιρία να μετρήσει τις δυνάμεις του σε ένα πολύ δυνατό όπεν. Η κατηγορία των παμπαίδων όπου αγωνίστηκε ο Ηλίας χαρακτηρίστηκε ως τελικός πανελληνίου πρωταθλήματος καθώς συμμετείχαν τα δέκα πρώτα φαβορί, σύμφωνα με τον πίνακα αξιολόγησης της ομοσπονδίας.

Την πρώτη ημέρα των αγώνων ο Σταματόπουλος τοποθετήθηκε ως επικεφαλής του 3ου ομίλου διατηρώντας τον τίτλο του φαβορί και μετά το τέλος των αγώνων. Κατάφερε να τερματίσει πρώτος, αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον αθλητή του Ολυμπιακού Ευάγγελο Μαλλιαρό, στην τρίτη τον Χαράλαμπο Βαϊκόπουλο του Λέων Κορινθίας και στην τέταρτη τον Λαυρέντιο Καραμέτο του Α.Ο. Φυλής.

Την δεύτερη ημέρα ακολούθησαν οι αγώνες νοκ άουτ. Εκεί ο πρωταθλητής παμπαίδων Θράκης αποδίδοντας πιγκ-πογκ υψηλού επιπέδου απέκλεισε με 3-1 τον αθλητή του Α.Ο. Καρέα Βάχαν Σεβνταγιάν, κερδίζοντας ταυτόχρονα το εισιτήριο για την τετράδα. Στον ημιτελικό βρέθηκε αντίπαλος με το δεύτερο φαβορί των αγώνων Αλέξανδρο Μαργαρίτη του Φοίνικα Πατρών και εφαρμόζοντας τις οδηγίες του προπονητή του πήρε το ροζ φύλλο του αγώνα με σκορ 3-1. 

Στον τελικό έδωσε μεγάλη μάχη ενάντια στον πολύ σπουδαίο αθλητή Παναγιώτη Αδριανό του Αναγεννησιακού Πατρών χάνοντας με σκορ 3-0 αλλά κερδίζοντας το δυνατό χειροκρότημα της κερκίδας για την πολύ σπουδαία πορεία και φυσικά το ασημένιο μετάλλιο.

Αυτό το πανελλήνιο μετάλλιο είναι το 9ο για τον σύλλογο του Φάρου Αλεξανδρούπολης ο οποίος παρόλο το μικρό χρονικό διάστημα της ίδρυσής του έχει αναπτύξει πολύ μεγάλη αγωνιστική δραστηριότητα στηριζόμενος στις ακαδημίες και τα τμήματα υποδομής του. Για αυτό και όπως επισημαίνει η διοίκηση του συλλόγου σε ανακοίνωσή της, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Ηλία Σταματόπουλο και στους προπονητές του Φάρου Άγγελο Τσίμα και Λεωνίδα Ζαρειφίδη.