Οκτώ μετάλλια από το σκακιστικό τμήμα του Εθνικού την περίοδο των γιορτών

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Οι αθλητές και οι αθλήτριες του σκακιστικού τμήματος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης την περίοδο των Χριστουγέννων συμμετείχαν στις πιο δυνατές  διοργανώσεις σκάκι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και κατέκτησαν 8 μετάλλια.

 

Αναλυτικά, στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

1) 31ο Κύπελλο Χριστουγέννων Καβάλας (από 26 έως 30 Δεκεμβρίου 2014), ο Εθνικός κατέκτησε 2 Κύπελλα σε 1η και 2η θέση. Συμμετείχε με 5 αθλητές τον Νάσο Κωνσταντίνο, Μπλίτσα Ορέστη, Κούτλα Νικόλαο, Μπλίτσα Άρτεμις και Κούτλα Αντιγόνη .

-Στον Β΄ Όμιλο Παμπαίδων έως 10 ετών δεύτερος νικητής στην γενική βαθμολογία ο Κούτλας Νικόλαος με 5/6 και του απονεμήθηκε το Κύπελλο της 2ης θέσης.

-Στο ίδιο Όμιλο η Μπλίτσα Άρτεμις αναδείχθηκε καλύτερο κορίτσι στην κατηγορία Κ8, και την απονεμήθηκε το Κύπελλο ενώ την γενική βαθμολογία κατέβαλε την 6η θέση με 4/6 σε ισοβαθμία με την 4 και 5 θέση. Την 8η θέση μεταξύ 21 αθλητών κατέβαλε η Αντιγόνη Κούτλα με 3/5.

-Στον Α Όμιλο ο Νάσος Κωνσταντίνος κατέβαλε την 13η θέση με 3/6 και ο Ορέστης Μπλίτσας την 19 θέση με 2/6 μεταξύ 26 αθλητών.

2) 4ο Χριστουγεννιάτικο Ατομικό Πρωτάθλημα Σκάκι ΓΑΣ Σπάρτακος Διδυμοτείχου (από 26 έως 28 Δεκεμβρίου 2014) ο Εθνικός κατέκτησε 2 μετάλλια και συμμετείχε με 3 αθλητές τον Βαλλιάνο Γεράσιμο, Παπαναστασίου Νεκτάριο, Βαρσαμούδη Ιωάννη .

-Στην γενική βαθμολογία ο Βαλλιάνος Γεράσιμος ήταν 1ος με 4,5/5 και του απονεμήθηκε το χρυσό μετάλλιο , ο Παπαναστασίου Νεκτάριος ήταν 3ος με 4/5 και του απονεμήθηκε το χάλκινο μετάλλιο και ο Βαρσαμούδης Ιωάννης 4ος με 3,5/5 μεταξύ 25 αθλητών.            

3) 5ο   ατομικό τουρνουά (Rapid) του ΑΟ Ορεστιάδος (4 Ιανουαρίου 2015) ο Εθνικόςκατέκτησε 4 μετάλλια και συμμετείχε με 12 αθλητές και αθλήτριες.

Στο Α΄ Γκρούπ συμμετείχαν ο Γιάκατης Θεόδωρος, Χρυσάφης Ιωάννης, Βαλλιάνος Γεράσιμος και ο Βαρσαμούδης Ιωάννης .

-Στην γενική βαθμολογία ο Γιάκατης Θεόδωρος στην 1η θέση ήταν ισόβαθμος 4,5/5 με τονΑτανάσοφ Μαργαρίτη και με τα κριτήρια μπούχοτς κατέλαβε την 2η θέση και του απονεμήθηκε το αργυρό μετάλλιο.

-Στην κατηγορία Κ16 ο Βαλλιάνος Γεράσιμος ήταν 1ος και του απονεμήθηκε το χρυσό μετάλλιο , ενώ στην γενική κατάταξη κατέβαλε την 4η θέση με 3,5/5.

-Στην ίδια κατηγορία την 5η θέση στην γενική κατάταξη κατέβαλε ο Βαρσαμούδης Ιωάννηςμε 3,5/5 και την 14η θέση με 3/5 ο Χρυσάφης Ιωάννης, μεταξύ 32 αθλητών.

-Στο Β΄ Γκρουπ για παιδιά, συμμετείχαν ο Κούτλας Νικόλαος, Παντελίδης Κωνσταντίνος, Κούτλα Αντιγόνη, Περιστέρης Αλέξανδρος, Σοπαλίδη Ίρις, Ρουμελιώτης Κωνσταντίνος, Ρουμελιώτη Νέλη και Κούτλα Μαρία .    

-Στην γενική βαθμολογία ο Κούτλας Νικόλαος ήταν 2ος με 4/5 και του απονεμήθηκε το αργυρό μετάλλιο .

-Στην κατηγορία Κ8 ο Παντελίδης Κωνσταντίνος ήταν 1ος με 4/5και του απονεμήθηκε το χρυσό μετάλλιο .

-Στην ίδια κατηγορία την 9η θέση κατέβαλε η Σοπαλίδη Ίρις με 3/5, την 12η θέση η Κούτλα Αντιγόνη με 3/5, την 15η θέση η Κούτλα Μαρία με 2,5/5 , την 16η θέση ο Περιστέρης Αλέξανδρός με 2/5, την 19η θέση ο Ρουμελιώτης Κωνσταντίνος με 2/4, την 20η θέση η Ρουμελιώτη Νέλη με 2/5 μεταξύ 27 αθλητών.                  

4) Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα εφήβων νεανίδων (K18-K20) που πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα, το χρονικό διάστημα από 2 έως 8 Ιανουαρίου 2015, στην κατηγορία Κ18 ο Εθνικός συμμετείχε με τον 12 χρόνο Μπλίτσα Ορέστη και την 7 χρόνη Μπλίτσα Άρτεμις.

Οι αθλητές μας αναμετρήθηκαν με πολύ έμπειρους σκακιστές, έχοντας όμως πολύ καλή παρουσία και αποκομίζοντας πολύ σημαντικές εμπειρίες από τους αγώνες.

-Στους Εφήβους Κ18 ο Ορέστης Μπλίτσας κατέβαλε την 24η θέση με 3,5/9 μεταξύ 32 αθλητών και κέρδισε 51,2 ΕΛΟ!

-Στις Νεάνιδες Κ18 η μόλις 8 ετών Άρτεμις Μπλίτσα δεν κατάφερε νίκη, είχε όμως το κουράγιο να αναμετρηθεί σε 9 γύρους με έμπειρες με αρκετά μεγαλύτερες αθλήτριες από όλη την Ελλάδα”.

Τέλος, η ανακοίνωση επισημαίνει ότι “το Δ.Σ. και τα μέλη του Σκακιστικού Τμήματος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, σας εύχονται ολόψυχα σε όλους εσάς και τις οικογένειές σας, ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος με υγεία, ευτυχία και δημιουργικότητα”.