Νέα ήττα-σοκ του Εθνικού από την ουραγό και χωρίς νίκη μέχρι σήμερα Λαμία

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής
– Βαριά και εκτός προγράμματος ήττα, παρά τα προβλήματα, γνώρισε ο Εθνικός στην Φθιώτιδα. Η Λαμία απέναντι στην τρίτη ομάδα της φετινής Volley League με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, έμελλε να πετύχει με την έναρξη του δεύτερου την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα – και μάλιστα παίρνοντας τρίποντο, αφού επιβλήθηκε του  Εθνικού Αλεξανδρούπολης με 3-1 σετ για την 12η αγωνιστική.
Όπως είναι γνωστό, ο Εθνικός αγωνίστηκε με πασαδόρο τον ιστορικό του αρχηγό Γρηγόρη Σιδηρόπουλο ο οποίος επέστρεψε στην ενεργό δράση μετά από οκτώ μήνες αλλά ήταν φανερό πως λόγω αγωνιστικής αποχής δεν είχε διάρκεια και μετά το 2ο σετ ο Εθνικός δεν άντεξε την πίεση της αποφασισμένης Λαμίας. Επίσης, για άγνωστο λόγο, απουσίασε και ο βασικός λίμπερο της ομάδας Θεολόγος Δαρίδης, με αποτέλεσμα να αγωνιστεί μόνο Κοντοστάθης, ενώ μοναδική αλλαγή έπαιξε ο Κώστας Δαλακούρας. 
 
Πέραν του Σιδηρόπουλου, στην αρχική εξάδα αγωνίστηκαν κανονικά Τσουκ, Μίχαλι, Κιόσης, ο Ανέστης Δαλακούρας και ο ΆΝτριτς, που προφανώς ξεπέρασε τον… πονόδοντό του, εξαιτίας του οποίου απουσίασε την περασμένη εβδομάδα από τον αγώνα της Σύρου. Με το τρίποντο αυτό οι ρουμελιώτες αναπτέρωσαν τις ελπίδες τους για παραμονή στην κατηγορία και τήρησαν την καλή παράδοση που έχουν με τους ακρίτες, αφού και πέρυσι τον είχαν κερδίσει, σε μια ήττα σοκ που είχε ακολουθήσει το περίφημο επεισόδιο του Ανδρέα Ανδρεάδη με Μουστακίδη και Τζίμα.
 
Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτόν τον αγώνα είχε και η Λαμία προβλήματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι αγωνίστηκε με διαγώνιο τον θρακιώτη κεντρικό της Κώστα Γκιρτζίκη (κεντρικοί ήταν ο Χήρας και ο Μαδούρας), καθώς ο Πολωνός Λεχ δεν ξεπέρασε το διάστρεμμα που τον ταλαιπωρούσε. Ωστόσο οι γηπεδούχοι είχαν φοβερό μπλοκ, που της έδωσε και το σερί στο 4ο σετ. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Λαμίας στο πρωτάθλημα μετά από τις 8 Μαρτίου 2014 όταν και πάλι στο «Χαλκιοπούλειο» είχε νικήσει τον ΠΑΟΚ 3-1 σετ για την 19η αγωνιστική. Αντίθετα ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης γνώρισε την 5η συνεχόμενη ήττα του σε ισάριθμες εξόδους από τον Έβρο. 
 
Στο πρώτο σετ οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά προηγήθηκαν με 11-5 απέναντι στην Εβρίτικη ομάδα, κερδίζοντας τελικά το σετ με 25-21. Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοση τους και βρέθηκαν από νωρίς μπροστά στο σκορ με 6-8 και 15-16, με τους παίκτες της Λαμίας να προσπαθούν για την ανατροπή χωρίς όμως να τα καταφέρνουν χάνοντας το σετ με 22-25. Στο τρίτο σετ οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο προηγήθηκαν 11-6 και 20-12, φθάνοντας εύκολα στην κατάκτηση του σετ με 25-13. Το τέταρτο σετ ήταν ντέρμπυ με τις ομάδες ομάδες να βρίσκονται αρκετές φορές ισόπαλες στο σκορ (12-12 και 18-18), με τους αθλητές όμως της Λαμίας να επιβάλλουν το ρυθμό τους στη συνέχεια κερδίζοντας το σετ με 25-19 απέναντι στον Εθνικό και παράλληλα τη νίκη με 3-1 σετ.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η στατιστική υπηρεσία δεν έδωσε στατιστικά από το παιχνίδι. Ο Εθνικός επιστρέφει οδικώς στην Αλεξανδρούπολη και προετοιμάζεται να αναχωρήσει για την Τσεχία, όπου την Πέμπτη δίνει τον πρώτο του αγώνα για την φάση των 16 του Τσάλεντζ Καπ απέναντι στην Ζλιν.
 
Τα σετ: 3-1 (25-21, 22-25, 25-13, 25-19)
 
ΛΑΜΙΑ (Κατσιγιάννης): Γκιρτζίκης, Γκιμαράες, Μαδούρας, Χήρας, Ντε Σόουζα, Καββαδάς / Τεσέιρα (λ), Βλαχόπουλος
ΕΘΝΙΚΟΣ (Μουστακίδης): Μιχάλ, Σιδηρόπουλος, Τσουκ, Κιόσης, Αν. Δαλακούρας, Άντριτς / Κοντοστάθης (λ), Κ. Δαλακούρας.