LIVE από την Αθήνα: Η κλήρωση Ξάνθης και Πανθρακικού στο Κύπελλο Ελλάδος

Μεταδίδει από τα Γραφεία της ΕΠΟ στο Πάρκο Γουδή ο Παναγιώτης Τζαμπαζλής

–  Παρακολουθήστε ζωντανά την κλήρωση της τρίτης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, στην οποία συμμετέχουν η Skoda Ξάνθη και ο Πανθρακικό μετά τις προκρίσεις που εξασφάλισαν το απόγευμα της Πέμπτης. Ο Παναγιώτης Τζαμπαζλής από την Αθήνα μεταδίδει…

Καλησπέρα. Το ThrakiSportS βρίσκεται στο Πάρκο Γουδή για να σας μεταφέρει πρώτο την κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδος, που περνάει πλέον στη νοκάουτ φάση. Έχουμε πλέον 16 ομάδες, από τις οποίες οι έντεκα είναι από την Super Lueague και οι πέντε από την Football League, οι οποίες έχουν χωριστοί σε ισχυρούς και αδύναμους, ανάλογα με την θέση που κατέλαβαν στους ομίλους της δεύτερης φάσης.

Ωρα 12.35  Ο Πανθρακικός και η Ξάνθη τερμάτισαν δεύτεροι στους ομίλους τους. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να κληρωθούν μεταξύ τους.

Ωρα 12.39  Πιθανοί αντίπαλοι των ομάδων της Θράκης είναι οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάννινα, ΟΦΗ, Λεβαδειακός και Βέροια. 

Ωρα 12.42  Στο γκρουπ των αδυνάτων εκτός από Ξάνθη και Πανθρακικό θα βρίσκονται και οι Πανιώνιος, Κέρκυρα, Ηρακλής, Απόλλων Σμύρνης, Τύρναβος και Χανιά.

Ωρα 12:45  Εκτός συνέχειας της διοργάνωσης έμειναν επτά ομάδες της Super League, ανάμεσά τους ο ΠΑΟΚ, ο Ατρόμητος, η Καλλονή, Εργοτέλης, ο Πλατανιάς, και η διαλυμένη Νίκη Βόλου.

Ώρα 12:53 Την κλήρωση λογικά θα διενεργήσει ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης Μάνος Γαβριηλίδης, ως πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου.

Ώρα 12:58 Στην αίθουσα βρίσκονται ήδη οι περισσότεροι εκπρόσωποι ομάδων, δεν έχουμε δει ωστόσο κάποιον από τις δύο ομάδες της Θράκης

Ώρα 13:04 Εισέρχεται στην αίθουσα ο Μάνος Γαβριηλίδης.

Ώρα 13:10 Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου Μάνος Γαβριηλίδης ξεκινά την διαδικασία, αρχικά διευκρινίζοντας πώς αυτή θα διεξαχθεί.

Ώρα 13:12 Ο ορισμός των αγώνων θα γίνει πιθανότατα την Τρίτη, λόγω των εκλογών εξηγεί ότι θα υπάρξουν πολλές διαβουλεύσεις. Οι πρώτοι αγώνες θα γίνουν πιθανότατα 20-21-22 Ιανουαρίου, με τις ρεβάνς να γίνονται 27-28-29 Ιανουαρίου.

Ώρα 13:14 Έφτασε στην αίθουσα και ο προεδρεύων της ΕΠΟ κ. Βούρβαχης, που πήρε τον λόγο για απευθύνει έναν μικρό χαιρετισμό.

Ώρα 13:15 Γίνεται διευκρίνιση πως μπορούν τελικά να τεθούν αντίπαλοι και ομάδες που ήταν στον ίδιο όμιλο, η Ξανθή δηλαδή με ΟΦΗ και ο Πανθρακικός με ΑΕΚ, καθώς δεν υπάρχει πρόβλεψη στο καταστατικό για το αντίθετο.

Ώρα 13:17 Ξεκινά η κλήρωση. Τρεις οι κληρωτίδες. Αρχικά θα κληρώνεται έδρα (αν θα είναι από το α’ ή το β’ γκρουπ δυναμικότητας) και μετά ανάλογα με το αποτέλεσμα της πρώτης κλήρωσης, οι ομάδες αρχικά από το ένα γκρουπ και μετά από το άλλο.

Ώρα 13:18 Ο Πανιώνιος του Μαρίνου Ουζουνίδη η πρώτη ομάδα που βγήκε απο την κληρωτίδα, και θα αντιμετωπίσει την Βέροια, με γηπεδούχο τον Πανιώνιο στο πρώτο ματς.

Ώρα 13:20 Ο ΟΦΗ θα βγει τώρα, και θα αντιμετωπίσει ως γηπεδούχος στο πρώτο ματς τον Πανθρακικό.

Ώρα 13:22 Ο Ηρακλής η επόμενη ομάδα που βγαίνει και μάλιστα από τα χέρια του εκπροσώπου του, του Εβρίτη συναδέλφου Γιάννη Δέλκου, και θα αντιμετωπίσει τον Αστέρα Τρίπολης, με το πρώτο ματς στην Θεσσαλονίκη.

Ώρα 13:24 Ο Λεβαδειακός η επόμενη ομάδα που θα κληρωθεί, και θα τεθεί αντιμέτωπος με Απόλλων Σμύρνης, με το πρώτο ματς στην Λιβαδειά.

Ώρα 13:25 Με έναν εκ των ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό η ΠΑΣ Γιάννενα θα τεθεί αντιμέτωπη η Ξάνθη.

Ώρα 13:26 Τα Χανιά η επόμενη ομάδα που θα βγεί, και θα αντιμετωπίσουν τον ΠΑΣ Γιάννενα, με το πρώτο ματς στα Χανιά.

Ώρα 13:28 Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που θα βγεί τωρα, και θα αντιμετωπίσει τον Τύρναβο, με το πρώτο ματς στον Πειραιά.

Ώρα 13:29 ΑΕΚ η Παναθηναϊκός πλέον οι υποψήφιοι αντίπαλοι της Ξάνθης

Ώρα 13:30 Η Skoda Ξάνθη η επόμενη ομάδα που θα κληρωθεί από τα χέρια του Γαβριηλίδη, και θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό, με το πρώτο ματς να είναι στα Πηγάδια.

Ώρα 13:32 Το τελευταίο ζευγάρι αυτό τις ΑΕΚ με την Κέρκυρα, με το πρώτο ματς να γίνεται στην Αθήνα.

Ώρα 13:33 Ολοκληρώθηκε η διαδικασία.

Ωρα 13:34 Οπότε με ΟΦΗ ο Πανθρακικός, με Παναθηναϊκό η Ξάνθη. Σε λίγο περισσότερα

Ωρα 13:35 Όπα… Όπως επισημαίνει ο δημοσιογράφος Άρης Ασβεστάς, η κλήρωση είναι άκυρη γιατί δεν τηρήθηκε το καταστατικό. Βάσει αυτού έπρεπε να μην έχουν κληρωθεί έδρας αλλά τα πρώτα παιχνίδια να γίνουν στις έδρες τωμν ισχυρών και τα δεύτερα σε αυτές των αδυνάτων.

Ωρα 13:37  Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου Μάνος Γαβριηλίδης αρχικά αμφισβήτησε ότι αυτό ισχύει αλλά τώρα που το διαβάζουν όλοι, αντιλαμβάνονται ότι ισχύει. Άγνωστο αν θα ακυρωθεί η κλήρωση και θα γίνει από την αρχή ή αν απλά θα αλλάξουν οι έδρες. 

Ωρα 13:39  Ο κ. Γαβριηλίδης έφυγε από την αίθουσα και είπε ότι θα επιστρέψει. Οι συζητήσεις δίνουν και παίρνουν, κανείς δεν ξέρει τίποτα. Μπάχαλο…

Ώρα 13:43 Μόλις ήρθε ένας εκ των νομικών συμβούλων της ΕΠΟ και όλοι έχουν πέσει επάνω του…

Ωρα 13:45  Μετά από διαβουλεύσεις και όπως εξηγεί η νομική υπηρεσία της ΕΠΟ, δεν υπάρχει λόγος να ξαναγίνει η κλήρωση. Αλλάζουν μόνο οι έδρες όσον αρχικά είχαν οριστεί παράτυπα με την προκήρυξη του Κυπέλλου, όπως στο παιχνίδι του Πανθρακικού.

Ωρα 13:48  Έτσι οι πρώτοι αγώνες θα γίνουν στις έδρες των «αδυνάμων» και οι επαναληπτικοί στις έδρες των «δυνατών». Έτσι Πανθρακικός και Ξάνθη θα δώσουν τα πρώτο ματς του θεσμού εντός έδρας με τους επαναληπτικούς εκτός.

Ώρα 13:52  Αποχωρεί ο κόσμος, αλλά γίνονται συζητήσεις τι θα συμβεί αν υπάρξει κάποια ένσταση. Μάλιστα ακούγεται ότι υπάρχουν σκέψεις για ένσταση απο Ξάνθη και Παναθηναϊκό, μια και δεν τηρήθηκε η προκήρυξη, αφού είναι και οι χαμένοι της όλης κλήρωσης, αυτό είναι το μεγαλύτερο ζευγάρι που βγήκε. Αρκετοί είναι αυτοί που υποτοστηρίζουν ότι η κλήρωση έπρεπε να γίνει από την αρχή.

Ωρα 13:56  Από τον Παναθηναϊκό υπάρχει εκπρόσωπος εδώ, από την Ξάνθη όχι. Ο κ. Σιωπήλης μας είπε ότι ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα και δεν έχει πρόβλημα με οποιονδήποτε αντίπαλο, άρα εμμέσως απέρριψε το ενδεχόμενο της ένστασης.

Ωρα 13:59  Μένει να δούμε αν θα κάνει κάτι ο Χρήστος Πανόπουλος, για να φέρει ακόμα πιο μεγάλη αναστάτωση στην ΕΠΟ αναδεικνύοντας μη εγκυρότητα της  κλήρωσης.

Ωρα 14:05  Συνοψίζουμε τα ζευγάρια, όπως τελικά προκύπτουν.

Πανιώνιος-Βέροια

Πανθρακικός – ΟΦΗ (και όχι ΟΦΗ-Πανθρακικός όπως είχε οριστεί αρχικά)

Ηρακλής-Αστέρας Τρίπολης

Απόλλων Σμύρνης-Λεβαδειακός (και όχι Λεβαδειακός-Απόλλων Σμύρνης)

ΑΟ Χανιά-ΠΑΣ Γιάννινα

Ξάνθη-Παναθηναϊκός

Τύρναβος-Ολυμπιακός (και όχι Ολυμπιακός-Τύρναβος όπως ήταν αρχικά) 

Κέρκυρα-ΑΕΚ (και όχι ΑΕΚ-Κέρκυρα)