Σε λευκό τοπίο ξεκινούν Τσέλιος και Χαραλαμπίδης για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Παίδων

Ανταπόκριση από τη Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

– Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τον προκριματικό όμιλο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος παίδων, ο οποίος θα φιλοξενηθεί στο κλειστό γήπεδο Νέας Ιωνίας, στο Βόλο (08-10/01). Υπενθυμίζεται ότι στην Εθνική συμμετέχουν και οι εβρίτες Τσέλιος και Χαραλαμπίδης, του Εθνικού.

Το πιο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετώπισε όλες αυτές τις μέρες της προετοιμασίας ο ομοσπονδιακός τεχνικός Σωκράτης Τζιουμάκας κι ο συνεργάτης του Άρης Γιαμακίδης είχε να κάνει με τον καιρό, καθώς η σφοδρή χιονόπτωση προκάλεσε μέχρι και την αναβολή της φιλικής αναμέτρησης με τον ΣΠΑ Καρδίτσας. 

«Κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει αυτό που συνέβη, αλλά με τον καιρό δεν μπορείς να τα βάλεις. Παρά το όποια προβλήματα όμως προέκυψαν και προκάλεσαν μια σχετική αναστάτωση στον προγραμματισμό μας, τα παιδιά έχουν όρεξη και διάθεση και πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο», δήλωσε ο κ. Τζιουμάκας κι αναφερόμενος στις αντιπάλους μας συμπλήρωσε:

«Βρισκόμαστε σε έναν αρκετά δύσκολο όμιλο καθώς η Φινλανδία παραδοσιακά έχει καλές ομάδες στις μικρές ηλικίες και η Ρουμανία διαθέτει μια καλή φουρνιά αθλητών. Για τους Λετονούς οι πληροφορίες μας είναι συγκεχυμένες ωστόσο θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να προκριθούμε».

Η προετοιμασία της Εθνικής Παίδων ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης με την τελευταία προπόνηση στο κλειστό της Νέας Ιωνίας Βόλου, ενώ οι 12 αθλητές που επέλεξε για τους αγώνες ο Σωκράτης Τζιουμάκας είναι οι εξής:

Πασαδόροι: Γεώργιος Κανελλόπουλος (ΕΑ Πατρών), Αλέξανδρος Γραμμενούδης (ΓΣ Ηρακλής)
Διαγώνιος: Σωκράτης Χαραλαμπίδης (ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης)
Ακραίοι: Κυριάκος Σπυριούνης (ΑΟΝΣ Μίλων), Παναγιώτης Αρμόνης (ΑΣ Πανερυθραϊκός), Δημήτριος Χρηστινίδης (ΑΠΣ Αίας Ευόσμου), Στυλιανός Τζιουμάκας (ΓΣ Ηρακλής)
Κεντρικοί: Παρασκευάς Τσέλιος (ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης), Γεώργιος Παπαλεξίου (ΜΑΣ Νίκη Αιγινίου), Μιλτιάδης Τσαρκάτογλου (ΕΑ Πατρών)
Λίμπερο: Αντώνιος Μπουράκης (ΓΣ Ηρακλής), Σπυρίδωνας Βελούδης (ΑΟ Φοίνικας Σύρου)

Το πρόγραμμα του ομίλου:

Πέμπτη 08.01
17:00, Ρουμανία – Φινλανδία
19:30, Ελλάδα – Λετονία

Παρασκευή 09.01
17:00, Φινλανδία – Λετονία
19:30, Ρουμανία – Ελλάδα

Σάββατο 10.01
17:00, Λετονία – Ρουμανία
19:30, Φινλανδία – Ελλάδα