Το pregame του αγώνα Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Παναθηναϊκός (18:00, LIVE ThrakiSportS)

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

– Το τηλεοπτικό ντέρμπι μεταξύ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και του Παναθηναϊκού ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της boxing day της 10ης αγωνιστικής τoυ πρωταθλήματος Volley League που θα γίνουν την Κυριακή (28/12,18.00, LIVE ThrakiSportS).

Και οι δύο ομάδες προέρχονται από ήττες στο τάι μπρέικ, ιδίως ο Εθνικός έχασε 3-2 από την Κηφισιά στο Ζηρίνειο και μάλιστα με προβάδισμα 24-18 στο 4ο σετ, ενώ ο Παναθηναϊκός, αν και πάλεψε ηττήθηκε στην έδρα του από τον πρωτοπόρο και νταμπλούχο Ολυμπιακό.
 
Όλη την εβδομάδα ο Σάκης Μουστακίδης δούλεψε κυρίως πάνω στην ψυχολογική προετοιμασία των παικτών του και στα όσα έγιναν στον αγώνα με την Κηφισιά. Αγωνιστικά προβλήματα ή απουσίες δεν υπάρχουν ενώ η διοίκηση έχει κάνει πρόσκληση στον κόσμο του Έβρου να γεμίσει το «Μιχάλης Παρασκευόπουλος». Ο Εθνικός έχει 5 νικες και 4 ήττες όλες στο τάι μπρέικ.
 
Ο προπονητής του Εθνικού Σάκης Μουστακίδης είπε: «Είναι ένα ακόμα ματς ψυχολογίας. Πρέπει να ξεπεράσουμε το κακό αποτέλεσμα της Κηφισιάς και να διδαχτούμε από τα λάθη που κάναμε εκεί. Καλύτερα να χάναμε 3-0 παρά με τον τρόπο που χάσαμε. Το έχουμε συζητήσει πολύ με τα παιδιά. Δεν κάτσαμε καθόλου στις γιορτές. Κάθε μέρα υπάρχει και βελτίωση και αυτό με γεμίζει αισιοδοξία. Θέλουμε αυτή τη νίκη για να διατηρήσουμε τη θέση μας και να μπούμε στον Β΄ γύρο με διαφορετική ψυχολογία. Ο Παναθηναϊκός πέρυσι που θεωρούνταν μια κακή χρονιά για αυτόν μας είχε νικήσει 3-0 στην έδρα μας. Άρα το εφετινό ματς είναι ακόμα πιο δύσκολο. Έχει αδυναμίες και προτερήματα ο Παναθηναϊκός. Αν παίξουμε με τον καλό ρυθμό μας δεν θα έχουμε πρόβλημα. Μέρες που είναι δίνουμε την ευκαιρία στον κόσμο να έρθει στο γήπεδο και να κλείσουμε το 2014 με μία επιτυχία κόντρα σε έναν μεγάλο αντίπαλο».

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται από το Σάββατο στην Αλεξανδρούπολη και το απόγευμα πραγματοποίησε προπόνηση στο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» ενόψει του σημερινού αγώνα. Οι πράσινοι έχουν 5 νίκες και 4 ήττες εκ των οποίων οι τρεις είναι στο τάι μπρέικ.

 Φίλοι του Παναθηναϊκού που κατάγονται από τον Έβρο έχουν ζητήσει εισιτήρια από τη διοίκηση του Εθνικού, αν και οι εβρίτες από την αρχή της χρονιάς δήλωσαν πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί, δηλαδή φιλοξενούμενοι οπαδοί στο γήπεδο (οι οπαδοί της ΑΕΚ ωστόσο παραβρέθησαν στο γήπεδο, όχι όμως οι φίλοι του Άρη και του ΠΑΟΚ)

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού Σωτήρης Πανταλέων είπε: «Είναι ένα ακόμα ντέρμπι για την ομάδα μου. Πριν το κλείσιμο της χρονιάς και του Α΄ γύρου όλοι θέλουμε τη μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών. Δεν έχουμε χάσει κανένα ματς με κάτω τα χέρια κι αυτό το δείχνουν και τα αποτελέσματα. Είναι λίγο ιδιαίτερα αυτά τα ματς που γίνονται μέσα στις γιορτές γιατί υπάρχει μια μικρή χαλάρωση στην ψυχολογία και οι ομάδες δεν είναι το ίδιο προπονημένες. Καλό θα ήταν να μην παίζαμε αλλά αφού παίζουμε πρέπει να παλέψουμε για το καλύτερο αποτέλεσμα. Ο Εθνικός έχει πολύ καλή ομάδα. Έχει κρατήσει τα ίδια στοιχεία παρά τις αλλαγές που έγιναν το καλοκαίρι κι αυτό είναι έργο Μουστακίδη που τον θεωρώ πολύ καλό προπονητή. Σίγουρα ο τρόπος που έχασε ο Εθνικός από την Κηφισιά είναι άσχημος αλλά αυτά συμβαίνουν στο βόλεϊ».

Από το 2002 οπότε ο Εθνικός επέστρεψε στην Volley League έχουν γίνει 22 αγώνες και ο Παναθηναϊκός έχει προβάδισμα στις νίκες 17-5. Με γηπεδούχο τον Εθνικό έχουν γίνει 11 αγώνες και ο Παναθηναϊκός προηγείται στις νίκες 8-3.  Διαιτητές θα είναι οι κ.κ. Παπαδογούλας και Ιωαννίδης.