Παραιτήθηκε ο Σαρρής! Θρακιώτης ο διάδοχός του στην προεδρία της ΕΠΟ (;!!!)

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Παναγιώτης Τζαμπαζλής

–  Οι φήμες είχαν οργιάσει από τη Δευτέρα και την Τρίτη ο Γιώργος Σαρρής επαλήθευσε το ρεπορτάζ, υποβάλλοντας τελικά την παραίτησή του στο προγραμματισμένο ΔΣ της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, η οποία τελικά έγινε αποδεκτή από τα υπόλοιπα μέλη του. Έκανε γνωστή την πρόθεση του στα μέλη του συμβουλίου πριν από την έναρξη του Δ.Σ. και φέρεται να είπε στη συνάντηση αυτή ότι: “θα παραιτηθώ, δεν αντέχω άλλο, χάνω την υγεία μου, χάνω την αξιοπρέπειά μου”.

 

Το κλίμα ήταν έντονα φορτισμένο και πολλά μέλη του διοικητικού συμβουλίου προσπάθησαν να αλλάξουν γνώμη στον Γιώργο Σαρρή, λέγοντας του ότι είναι ο μόνος πρόεδρος που παραιτήθηκε απο ευθιξία και πως προσπάθησε να κάνει έργο στην ομοσπονδία. Η ουσία είναι πως αποτελεί παρελθόν και ο αναπληρωτής του Γ. Βούρβαχης θα κινήσει τις διαδικασίες ώστε παράλληλα με τις εθνικές εκλογές, να πραγματοποιηθεί μέσα στον Γενάρη και γενική συνέλευση στην ΕΠΟ με αποκλειστικό θέμα την εκλογή νέου προέδρου (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα γίνουν και εκλογές για νέο Δ.Σ., το οποίο έχει εκλεγεί με ορίζοντα τετραετίας).

Από αυτήν την έκτακτη εκλογική Γενική Συνέλευση Α θα προκύψει το νέο πρόσωπο που θα αναλάβει την ηγεσία της Ομοσπονδίας. Μεταξύ των ονομάτων που ήδη ακούγεται εντονότατα στην Αθήνα ότι να θέσουν υποψηφιότητα στις εκλογές είναι ο νυν πρόεδρος της ΚΕΔ Γιώργος Γκιρτζίκης, πληροφορία που εφόσον επιβεβαιωθεί θα σημαίνει αυτομάτως ότι θα αποτελέσει και το φαβορί για εκλογή, καθώς τα άλλα ονόματα που ακούγονται είναι ο πρώην πρόεδρος Βασίλης Γκαγκάτσης αλλά και ο Βίκτωρας Μητρόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε υποψήφιος για να μπορέσει να θέσει υποψηφιότητα, οφείλει να έχει την στήριξη 7 τουλάχιστον ενώσεων. Τις επόμενες ημέρες θα συγκλιθεί το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ για να ορίσει ημερομηνία εκλογών. Όσο για τον απερχόμενο πρόεδρο Γιώργο Σαρρή; Αν και πληροφορίες τον έφερναν να κατεβαίνει στον πολιτικό στίβο και να πολιτεύεται με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Χίο από όπου κατάγεται, ο ίδιος σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις στο Σπορ FM διέψευσε αυτό το ενδεχόμενο.

Ο κ. Σαρρής πραγματοποίησε ευθεία επίθεση στον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανό για την μη εκταμίευση της επιχορήγησης που θα πήγαινε στα ερασιτεχνικά σωματεία, υποστήριξε ότι ο πραγματικός λόγος της παραίτησής του είναι αυτός ώστε να μην στερηθούν εξαιτίας του οι ομάδες το παραμικρό ευρώ από όσα χρωστάει η πολιτεία, ενώ σε ερώτηση για την φερόμενη ποινική δίωξη σε βάρος του, απάντησε: «Ποινική δίωξη για τα στημένα δεν υπάρχει. Κι εγώ το διαβάζω και το πληροφορούμε από έγκυρους δημοσιογράφους που κάνουν δικαστικό ρεπορτάζ και που όλο αυτό το διάστημα, 2.5 χρόνια που ήμουν στην ΕΠΟ, ασχολούνταν με εμένα και την ΕΠΟ για το καλό του ποδοσφαίρου».