Στην Τσεχία το επόμενο ευρωπαϊκό ταξίδι του Εθνικού! Αυτή είναι η νέα αντίπαλός του…

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Μετά από την Ελβετία και την Εσθονία, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης θα ταξιδέψει στην Τσεχία και εντός Ιανουαρίου θα αγωνιστεί με την Φάτρα Ζλιν διεκδικώντας την είσοδό του στις οκτώ καλύτερες ομάδες του Challenge Cup! Η Τσέχικη ομάδα αργά το βράδυ της Πέμπτης επικράτησε για δεύτερη φορά με 3-2 σετ και μέσα στην Ολλανδία επί της Αμπιάντ Λυκούργους Γκρόνιγκεν και εξασφάλισε την πρόκρισή της.

Ο αγώνας ήταν συγκλονιστικός στην εξέλιξή του και κρίθηκε στο τάι μπρέικ, ωστόσο γεγονός είναι ότι οι Τσέχοι ήταν ανώτεροι και είναι χαρακτηριστικό ότι τα σετ που κέρδισαν τα κατέκτησαν εύκολα, σε αντίθεση με εκείνα που πήγαν στους γηπεδούχους.

Το πρώτο σετ το πήραν οι Ολλανδοί με 25-23 σε 27 λεπτά αλλά η απάντηση από την Ζλιν ήταν άμεση, καθώς σε 21 λεπτά πήρε το δεύτερο σετ με 14-25 και ισοφάρισε σε 1-1. Αμέσως μετά οι Τσέχοι πήραν και το επόμενο με 19-25 σε 24 λεπτά και βρέθηκαν ένα βήμα πριν την πρόκριση, καθώς είχαν κερδίσει και στο πρώτο ματς με 3-2 και τους αρκούσε πλέον άλλο ένα σετ.

Το τέταρτο σετ ήταν δραματικό σε εξέλιξη και κατέληξε στην Γκρόνιγκεν ξανά με 25-23 σε 26 λεπτά. Κάπως έτσι έγινε το 2-2 και το ματς πήγε στο τάι μπρέικ. Αν το κέρδιζαν οι Ολλανδοί, τότε θα είχαμε ισοφάριση του πρώτου σκορ και η πρόκριση θα κρινόταν σε ένα ακόμα “τάι μπρέικ 15 πόντων”, το επονομαζόμενο “χρυσό σετ”. Αν το έπαιρναν οι Τσέχοι, τα πάντα τελείωναν. Τελικά η Ζλιν επικράτησε με 11-15 σε 14 λεπτά και με δυο νίκες με 3-2 σετ πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση.

Βάσει του προγράμματος της CEV, ο πρώτος αγώνας με τον Εθνικό θα πραγματοποιηθεί στην Τσεχία στο τριήμερο 13-15 Ιανουαρίου ενώ ο επαναληπτικός στο “Μιχάλης Παρασκευόπουλος”, μια εβδομάδα μετά, το τριήμερο 20-22 Ιανουαρίου. Προπονητής της τσέχικης ομάδας είναι ο Ρόμαν Μάτσεκ και δεν έχει στη σύνθεση της κάποιο παίκτη εκτός Τσεχίας. Αξίζει τέλος να αναφερθεί ότι ξεκίνησε την πορεία της από το CEV Cup αλλά έπεσε πάνω στη ρωσική Ντιναμό Μόσχας από την οποία γνώρισε δύο ήττες 3-0 σετ.

Έτσι υποβιβάστηκε στο Challenge Cup (ό,τι συνέβη δηλαδή και πέρυσι με τον Εθνικό) και έπεσε πάνω στην ολλανδική Γκρόνιγκεν, την οποία όπως προαναφέραμε απέκλεισε δύσκολα, αν και τη νίκησε τελικά και τις δύο φορές με 3-2 σετ.