Πέρσης Μουσουλμάνος, ασπάστηκε την Ορθοδοξία!

Στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Βατάτζη στο Διδυμότειχο βαπτίσθηκε από το Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη κ. Δαμασκηνό  ύστερα από μακρά κατήχηση, την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου, νεαρός πρώην μουσουλμάνος, από την Περσία, ο οποίος εδώ και καιρό επίμονα ζητούσε να ασπασθεί την Ορθοδοξία.

Την Κατήχηση είχε αναλάβει ο Αρχιμ. Νικηφόρος Ζαμπουνίδης και το νεοφώτιστο ανεδέχθησαν εκ της κολυμβήθρας ευλαβείς συνοριοφύλακες, που μετέφεραν προ μηνών στον Επίσκοπό μας την επιθυμία του προσηλύτου να γνωρίσει το Χριστό.
Για όσους έχουν διαβάσει το βιβλίο του Joseph Fadelle «Το Τίμημα» οι παριστάμενοι ξανάζησαν την ιστορία ενός μουσουλμάνου που μεταστρέφεται στο Χριστιανισμό κάτω από σκληρές διαδικασίες, και δόξασαν τον Κύριο πάντων ένεκα…

Το πρωί της ιδίας ημέρας, Κυριακής των Προπατόρων ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρωτής – Διδυμοτείχου. Σχολιάζοντας την ευαγγελική περικοπή του Μεγάλου Δείπνου, μεταξύ των άλλων τόνισε:
«…Δεν αρκεί η πρόσκληση του οικοδεσπότη. Χρειάζεται και η εκούσια ανταπόκριση του καλεσμένου. Οπωσδήποτε, σημαντικό ρόλο παίζει η προαίρεση του ανθρώπου. Το «ανάγκασον εισελθείν» δεν αναφέρεται σε κάποιου είδους βία, αλλά στην ενεργοποίηση της προαίρεσης, η οποία  συχνά βρίσκεται εγκλωβισμένη στις μέριμνες του βίου και στην καθημερινότητα.

Τα χρήματα, τα κτήματα και οι οικογενειακές υποχρεώσεις αποδυναμώνουν τη δύναμη της βούλησης και γίνονται «προφάσεις εν αμαρτίαις». Όμως, όταν γίνει σωστή ιεράρχηση των πραγμάτων, οι ανθρώπινες ανάγκες μπορούν να τακτοποιηθούν, αλλά και χρόνος για ουσιαστική συμμετοχή στο σωτήριο Δείπνο να βρεθεί… …Μεγάλη σπουδαιότητα παρουσιάζει η παραβολή, εάν συνδεθεί με τη συχνή προσέλευση στη Θεία Ευχαριστία, στην οποία οι πιστοί συμμετέχουν ως πρόσωπα που διατηρούν προσωπική κοινωνία με το Χριστό και μεταξύ τους.
Η εμπροϋπόθετη συμμετοχή στη Θεία Κοινωνία αποτελεί κορύφωση των διαπροσωπικών σχέσεων. Αντίθετα, η εμπαθής ζωή διαβρώνει τις σχέσεις αυτές και έχει αρνητικές συνέπειες στη ζωή των χριστιανών.»

Πηγή:www.gatzoli.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here