Πανηγυρίζει τον τίτλο το Γυμνάσιο Σουφλίου στο σχολικό πρωτάθλημα Νομού Έβρου

Ανταπόκριση από το Σουφλί: Νίκος Γκούντλης

–  Πρωταθλητής γυμνασίων Νομού Έβρου για τη φετινή χρονιά αναδείχθηκε το Γυμνάσιο Σουφλίου!!! Στον τελικό που έγινε την περασμένη Τετάρτη (10/12) μεταξύ των Γυμνασίων του 3ου της Αλεξανδρουπόλεως και του Σουφλίου στο κλειστό γυμναστήριο “Μιχάλης Παρασκευόπουλος” της Αλεξανδρούπολης, νικητής βγήκε το Γυμνάσιο Σουφλίου με σκορ 2 – 0 σετ.

 

 

Αρχιτέκτονας της επιτυχίας για το γυμνάσιο του Σουφλίου ήταν ο προπονητής της ομάδας και γυμναστής του σχολείου Νίκος Μανδάνης, ο οποίος κατάγεται από την Αλεξανδρούπολη.

«Η χαρά μας και των παιδιών ήταν πολύ μεγάλη. Ήταν διπλή χαρά διότι είμαστε ένα μικρό σχολείο και δεν έχουμε την πολυτέλεια επιλογής παιδιών σε σχέση με τα σχολεία της Αλεξανδρούπολης. Τέτοιες χαρές σπανίζουν σ’ ένα μικρό σχολείο όπως το δικό μας. Επίσης εξαιτίας του ότι τα πιο πολλά παιδιά κάνουν προπονήσεις με την ομάδα του Α.Σ.Α. Έβρος Σουφλίου αποδεικνύει περίτρανα την τεράστια συμβολή του στα παιδιά όσο και στο χώρο  της πετοσφαίρησης», σχολίασε για την επιτυχία ο κ. Μανδάνης, που έσπευσε να δώσει τα συγχαρητήριά του και στην ομάδα του Έβρου Σουφλίου για την πάρα πολύ καλή δουλειά που κάνει στα τμήματα των ακαδημιών του.

Η ομάδα του Γυμνασίου Σουφλίου κέρδισε με 2-0 το 1ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης, με 2-1  το 2ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης, με 2-1 στον ημιτελικό το 4ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης και στον τελικό επικράτησε του 3ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης με επιμέρους σκορ 2 – 0.

Στην πορεία μέχρι τον τίτλο συμμετείχαν οι εξής 14 αθλητές – μαθητές: Κάλφας Παναγιώτης 15χρ. (αρχηγός της ομάδας), Κάβουρας Γιάννης 15χρ. – Νινούδης Γιάννης 15χρ. – Αλεξούδης Ιάσωνας 14χρ. – Κεσούδης Βαγγέλης 14χρ. – Μανιάκας Βασίλης 14χρ. – Μούχλιας Δημήτρης 14χρ. – Ντούμας Χρήστος 14χρ. -Παπαδημητρίου Χαράλαμπος 14χρ. – Τάσιου Παναγιώτης 14χρ. – Αλατζιάς Γιώργος 13χρ. – Αλεξούδης Θάνος 13χρ. – Μιλκίδης Βαγγέλης 13χρ. – Μπακαλούδης Άρης 13χρ.

Ιδιαίτερα χαρούμενος για την επιτυχία του σχολείου του και ο γυμνασιάρχης Παναγιώτης Τσιότρας και οι υπόλοιποι καθηγητές. Ο αρχηγός της ομάδας Παναγιώτης Κάλφας σχολίασε αναφορικά με την επιτυχία: «Εμείς την αντιμετωπίσαμε με χαρά και ενθουσιασμό γιατί ήταν δύσκολη η ομάδα του τελικού καθώς και ικανοποίηση για τους κόπους όλης της χρονιάς. Ευχαριστούμε τον προπονητή – γυμναστή μας κύριο Νίκο Μανδάνη για την υπομονή και επιμονή που έδειξε σε όλους μας. Όσο για τους συμμαθητές μας αυτοί χάρηκαν πάρα πολύ με την επιτυχία μας και συνέχεια μας ρωτούσαν αν ήταν δύσκολοι οι αντίπαλοί. Επίσης μερικοί ιδίως αυτοί της μικρότερης ηλικίας μας ρωτούσαν αν αξίζει να αρχίσουν και αυτοί να ασχοληθούν με το Βόλεϊ!!! Και όλη η ομάδα μας τους απαντούσε ότι αξίζει να ασχοληθούνε!!!».

Όπως αποκαλύπτει ο γυμναστής του σχολείου, δεν υπήρξε στο παρελθόν τέτοια αντίστοιχη διάκριση από το σχολείο. «Απ’ όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, τα τελευταία εφτά χρόνια που υπηρετώ σ’ αυτό το σχολείο δεν υπήρξε κάτι αντίστοιχο». Και πρόσθεσε: «Νιώθω πολύ μεγάλη χαρά που συμμετείχα και εγώ στην τεράστια επιτυχία των μαθητών μου, αν και ολόκληρη η επιτυχία ανήκει αποκλειστικά στα παιδιά. Το μήνυμα που θέλω να δώσω είναι ότι με την  κατάκτηση αυτού του κυπέλλου να υπάρξει κίνητρο και από τα υπόλοιπα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Όπως επίσης κάνοντας προσπάθεια – προσπάθεια – προσπάθεια θα φτάσουνε ψηλά».

Όσο για το πώς επιβραβεύθηκαν οι μαθητές για αυτήν τους την επιτυχία – διάκριση; «Το σχολείο την ημέρα του αγώνα παρουσιάστηκε με νέα καλή εμφάνιση την οποία τα παιδιά την χάρηκαν πάρα πολύ. Επίσης κατά τη διάρκεια των αγώνων είχαμε παροχή νερών και τροφίμων. Την επόμενη μέρα την ώρα της προσευχής ανακοινώθηκε στους υπόλοιπους μαθητές του σχολείου η μεγάλη επιτυχία – κατάκτηση του κυπέλλου από τους συμμαθητές τους και κατόπιν αυτού πραγματοποιήθηκε εκδρομή. Επίσης το κύπελλο εκτέθηκε σε δημόσια θέα ώστε να το δούνε όλοι οι  υπόλοιποι μαθητές και να αποτελέσει κίνητρο για την κατάκτησή του και την επόμενη χρονιά» αποκαλύπτει ο γυμναστής Νίκος Μανδάνης.

Στην πρώτη φωτογραφία, μπορείτε να δείτε την ομάδα του Γυμνασίου Σουφλίου στο γήπεδο μαζί με τον Γυμνασιάρχη Π. Τσιότρα και τον προπονητή – γυμναστή Ν. Μανδάνη. Αναλυτικά από αριστερά προς τα δεξιά είναι όρθιοι οι Τσιότρας Παναγιώτης (Γυμνασιάρχης), Κάλφας Παναγιώτης (αρχηγός), Αλεξούδης Ιάσονας, Μούχλιας Δημήτρης, Κάβουρας Γιάννης, Ντούμας Χρήστος, Κεσούδης Βαγγέλης, Μανιάκας Βασίλης, Μανδάνης Νίκος (προπονητής – γυμναστής) και καθιστοί οι  Νινούδης Γιάννης, Αλεξούδης Θάνος, Μπακαλούδης Άρης, Μιλκίδης Βαγγέλης, Παπαδημητρίου Χαράλαμπος, Αλατζιάς Γιώργος, Τάσιου Παναγιώτης.

Στην δεύτερη φωτογραφία μπορείτε να δείτε την ομάδα στα αποδυτήρια του γηπέδου μαζί με το κύπελλο στα χέρια του αρχηγού και στην Τρίτη την ομάδα την επόμενη μέρα στο σχολείο.