Β’ Εθνική: Μεγάλη εμφάνιση από την Ασπίδα που πέτυχε την πρώτη νίκη στο Εύμοιρο

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Την πρώτη της νίκη στην έδρας της πέτυχε η ομάδα της Ασπίδα Ξάνθης, που πραγματοποιώντας σπουδαία εμφάνιση σε όλη την διάρκεια του αγώνα επικράτησε με 77-61 της Ευρώπης Πευκοχωρίου, στα πλαίσια της  10ης αγωνιστικής της Β΄ Εθνικής.

Οι παίκτες του Κώστα Ιωαννίδη μπήκαν από το πρώτο κιόλας δευτερόλεπτο πολύ ψυχωμένα και αποφασισμένοι να φτάσουν στην πρώτη εντός έδρας νίκη. Οι παίκτες της Ασπίδας κόντρα στην Ευρώπη Πευκοχωρίου που πριν το παιχνίδι ήταν στην Τρίτη θέση της βαθμολογίας, μπήκαν δυνατά καταφέρνοντας να είναι μπροστά στο σκορ  και ιδιαίτερα στην δεύτερη περίοδο να αυξάνουν συνεχώς την διαφορά , που με το τέλος του πρώτου ημιχρόνου έφτασε τους +11.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες της Ασπίδας συνέχισαν από εκεί που τελείωσαν το πρώτο ημίχρονο, κρατώντας με άνεση την διαφορά σε διψήφια νούμερα, και όταν οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να μειώσουν έβρισκαν τον τρόπο και απαντούσαν άμεσα. Στην τελευταία περίοδο που πέρα από πολύ καλό ρυθμό είχε και κάποιες στιγμές έντασης, οι γηπεδούχοι συνέχισαν σε πολύ υψηλούς ρυθμούς καταφέρνοντας μάλιστα να ανεβάσουν ακόμη περισσότερο την διαφορά, φτάνοντας τελικά στην νίκη με 77-61.

Μια νίκη που πανηγυρίστηκε έξαλλα από όλους στο Εύμοιρο, παίκτες, διοίκηση και κόσμο. Κορυφαίοι για την ομάδα της Ξάνθης οι Παπανικολάου, Στεφανίδης και Κουτσογιάννης, ενώ πολύ καλό παιχνίδι έκανε και ο Γρούδος, ενώ από τους φιλοξενούμενους οι μόνοι που προσπαθούσαν να κρατήσουν την ομάδα τους  στο παιχνίδι ήταν οι Νησιώτης και ο πρώην παίκτης της Ξάνθης Αλέξης Παναγιωτόπουλος.

Διαιτητές: Τσιαπλής – Δημάδης

Δεκάλεπτα: 22-21 39-28 (ημίχρονο), 54-44, 77-61 (τελικό αποτέλεσμα)

Ασπίδα Ξάνθης (Ιωαννίδης): Δενδρινός 4, Παπαδάκης 4, Γρούδος 7 (2), Σταμπουλής 5, Στεφανίδης 16 (2), Παπανικολάου 22 (4), Κουτσογιάννης 16 (1), Κουμπάνης, Τατάρης, Παλλάκης, Πετς 3 (1).

Ευρώπη Πευκοχωρίου (Πλατής): Παναγιωτόπουλος 15 (1), Βέτσος 2, Γεωργάκης 7, Μπεχλιβάνης 5 (1), Δεληγιάννης 6 (2), Αμπατζίδης, Τριφτανίδης, Νησιώτης 20 (3), Κεσίδης, Τέρπος, Βασιλειάδης 6.