Δηλώσεις με νόημα από Δερμιτζάκη μετά την ήττα από την Ξάνθη: «Το εύκολο είναι ν’ αλλάξεις προπονητή»

Ανταπόκριση από την Κρήτη: Λάζαρος Φιλιππίδης

–  Τρομερή προσπάθεια απ’ όλους χρειάζεται ο Εργοτέλης για να γυρίσει την εις βάρος του κατάσταση, σύμφωνα με τον Παύλο Δερμιτζάκη ο οποίος σε σχετική ερώτηση που του τέθηκε στην συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα από την Ξάνθη στο Παγκρήτιο, έδειξε έναν σχετικό εκνευρισμό για τις φήμες που υπάρχουν περί παραίτησής τους.

 

«Το μόνο εύκολο είναι ν’ αλλάξεις προπονητή, το δύσκολο είναι να φτιάξεις ομάδα», δήλωσε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής του Εργοτέλη και συνέχισε: «Βεβαίως και πρέπει ν’ αναλαμβάνεις ευθύνες που σου αναλογούν, εγώ ανέλαβα την ομάδα την 3η αγωνιστική, ήξερα που ήρθα. Γι’ αυτό ήρθα, για να παλέψω. Και μένα μ’ ενοχλεί αυτή η κατάσταση και μένα δεν μ’ αρέσει να χάνω. Κάνουμε προσπάθεια, άλλοτε βγαίνει, άλλοτε όχι. Το δύσκολο είναι να προσπαθείς, να παλεύεις, να  προγραμματίζεις την επόμενη μέρα».

Πάντως υποστήριξε ότι αν και η ομάδα του απέχει πλέον 7 πόντους από την γραμμή του υποβιβασμού, ακόμα αυτός δεν έχει έρθει. «Δεν ήρθε το τέλος. Πρέπει να πάρουμε ένα αποτέλεσμα που θα μας δώσει τη δυνατότητα για αρκετά πράγματα», επισήμανε ο Καβαλιώτης πρώην τεχνικός του Πανθρακικού και τόνισε για το μέλλον: «Δεν είναι καλή η βαθμολογία, ούτε η ψυχολογία αλλά έχει πάρα πολύ συνέχεια το πρωτάθλημα. Δεν είναι ακατόρθωτο να τα καταφέρουμε αλλά χρειάζεται τρομερή προσπάθεια απ’ όλους».

Ο Παύλος Δερμιτζάκης πήρε πάντως το μέρος των ποδοσφαιριστών του και δεν προσπάθησε να τους μεταφέρει ευθύνες, λέγοντας ότι «καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια». Για τις μεταγραφές του Ιανουαρίου είπε ότι «θέλουμε παίκτες που θα βοηθήσουν την ομάδα». Όσο για το ματς με την Skoda Ξάνθη, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ήταν ένα πολύ αρνητικό αποτέλεσμα. Οποιοδήποτε παιχνίδι χάνεις στην έδρα σου, πόσο μάλλον ένα ματς που θέλαμε πάρα πολύ για βαθμολογικούς και ψυχολογικούς λόγους δεν είναι καθόλου καλό. Δεν ανταποκριθήκαμε στις συνθήκες του παιχνιδιού γιατί ξέραμε ότι είναι σημαντικό, ιδιαίτερο και έπρεπε να κάνουμε κατάθεση ψυχής για να το κερδίσουμε».

Τέλος, σε σχέση με την Ξάνθη σχολίασε: «Στο πρώτο μέρος η Ξάνθη είχε την κατοχή της μπάλας. Προσπαθήσαμε να ελέγξουμε το κέντρο και να γίνουμε απειλητικοί. Μας δόθηκε η δυνατότητα να σημειώσουμε ένα γκολ που θα μας έδινε το πλεονέκτημα στη φάση του πέναλτι, όμως δεν την αξιοποιήσαμε. Επίσης όταν κερδίζεις ένα κόρνερ στο 45′ προσπαθώντας να πετύχεις γκολ και στην αντεπίθεση δεχόμαστε γκολ από κόρνερ, δείχνει ότι έχουμε πίεση και άγχος. Τίποτα δε μας πάει καλά. Στο δεύτερο ημίχρονο με τις αλλαγές προσπαθήσαμε να γίνουμε πιο επιθετικοί. Θα τα παίζαμε όλα για όλα με την τρίτη αλλαγή του Μπαμ Μπαμ όμως δεχτήκαμε το 0 – 2 και σαν ομάδα δεν έχουμε τη δυνατότητα να ανατρέψουμε τέτοιο σκορ. Συγχαρητήρια στην Ξάνθη. Πήρε μια δίκαιη νίκη παίζοντας έξυπνο ποδόσφαιρο. Πρέπει να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά»