Α2 Γυναικών: Επιτέλους νίκη για την Ασπίδα! Όλα όσα έγιναν το μεσημέρι στο Εύμοιρο

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα της Α’2 Γυναικών πανηγύρισε η Ασπίδα Ξάνθης, που στο “ντέρμπι” ουραγών επικράτησε στο κλειστό «Χριστίνα Χριστοδούλου» του Ευμοίρου, του Ναύαρχου Βότση με 59-50

Πραγματοποιώντας αρκετά καλή εμφάνιση στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα τα κορίτσια του Νεδίμ Καρά Αχμέτ κατάφεραν να φτάσουν στο πρώτο ροζ φύλλο αγώνα, επικρατώντας επί του Ναύαρχου Βότσης με 59-50, ξεκολλώντας έτσι από την τελευταία θέση της βαθμολογίας έπειτα από 10 αγωνιστικές.

Η ομάδα της Ξάνθης είχε τον έλεγχο του αγώνα στην μεγαλύτερη διάρκεια του, καταφέρνοντας από νωρίς να πάρει τα ηνία του σκορ με μια μικρή διαφορά ασφαλείας, κλείνοντας μάλιστα το πρώτο ημίχρονο προηγούμενοι με 30-24. Στο δεύτερο μέρος η ομάδα της Ξάνθης κρατούσε σχετικά άνετα το προβάδισμα χωρίς να νιώσει ιδιαίτερη πίεση στο σκορ φτάνοντας την διαφορά ακόμη και σε διψήφια νούμερα. Το τελικό 59-50 έδωσε την δυνατότητα στα κορίτσια της Ασπίδας και στον κόσμο της ομάδας να πανηγυρίσει την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα της Α’2 Γυναικών και να βλέπει με καλύτερη προοπτική το μέλλον της ομάδας στην κατηγορία.

Πρώτη σκόρερ για την ομάδα της Ξάνθης η αρχηγός Λένα Αντώνογλου με 19, ενώ απο κοντά και η Σταυρούλκα Καραλίδου. Πάντως σε όλα τα θετικά υπηρχε και ένα αρνητικό για τη νΑσπίδα που ειδε την Βίκη Καραλίδου να αποχωρέι με διάστρεμμα στο ημίχρονο. Απο τις φιλοξενούμενες πολύ καλή παρουσία είχε η Παπαδάκη με 17 πόντους.

Διαιτητές: Χατζηχαρίσης – Λαδάς

Δεκάλεπτα: 15-10, 29-25(Ημίχρονο),44-39, 59-50(Τελικό)  

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Νεδίμ Αχμέτ Καρά): Παπαϊωάννου, Καραλίδου Στ. 12(1), Ψωμαδοπούλου, Παπαευαγγέλου 4, Ομέρ Ογλού, Παπαδοπούλου  6, Αντώνογλου 19(3), Μαμαλίγκατζη 7, Παπαχρυσοβέργη  6, Ζιώγα  5(1), Καραλίδου Β., Γκίρκιζα.

ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΒΟΤΣΗΣ (Κ. Κεραμιδάς): Βατσιτσίδου  4, Γιοβανοπούλου  3, Κωνσταντινίδου, Μηταριώτη  2. Ευσταθίου  9, Τυφλού  4, Ζηβώνη  2, Τζίμου  9, Παπαδάκη  17