Με συμμετοχές από Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη το πρώτο σεμινάριο bartending & cocktail στη Θράκη

Το πρώτο σεμινάριο bartending & cocktail σε επαρχιακή πόλη, βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 10 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 15 Δεκεμβρίου στο seminar floor του Caffe Emporio στην Κομοτηνή.

Πρόκειται για μία εξαιρετικά πρωτότυπη και πετυχημένη διοργάνωση σεμιναρίου από τους The Cocktail Gents σε συνεργασία με το Caffe Emporio των αδερφών Χριστοδούλου και με την υποστήριξη της εταιρείας ποτών ΑΜΒΥΞ (Glenfiddich, Campari, Aperol, Grant’s, Serkova, Beck’s και άλλα πολλά). Το σεμινάριο αποτελείται από έξι ενότητες, στις οποίες παραδίδεται κάθε φορά η αντίστοιχη ύλη σε βιβλιοδετημένο έντυπο. Το σεμινάριο παρακολουθούν 15 επίδοξοι bartenders, από Καβάλα, Ελευθερούπολη, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη. 

Μέχρι τώρα οι συμμετέχοντες διδάχθηκαν από τους ειδήμονες Τάσο Γιέχο και Γιώργο Γιαννάκη, την ιστορία των μπαρ- cocktails, bartending, σκεύη, ποτήρια και βασικές τεχνικές, τα βασικά αλκοολούχα ποτά και τις διαφορές – ιδιαιτερότητές τους, τις επιδράσεις και τους κινδύνους των μπαχαρικών και των φρούτων, καθώς και την ιστορία –παρασκευή των κλασικών cocktail. 

Η παρασκευή των cocktail ήταν πολύ ενδιαφέρουσα, αφού οι συμμετέχοντες παρασκεύαζαν το δικό τους cocktail, το οποίο στη συνέχεια δοκίμαζαν όλοι μαζί και εκφράζανε την άποψή τους. Ακολουθούν άλλες δύο ενότητες, οι οποίες περιλαμβάνουν το σεμινάριο παρασκευής Signature Cocktails (δηλαδή cocktail υπογραφής-επινόησης του ιδίου bartender) και δύο επισκέψεις σε οινοποιείο και ζυθοποιία μαζί με γευσιγνωσία.

Κατά την διάρκεια των δύο τελευταίων ενοτήτων έχει προσκληθεί η ΕΜΕ (Ένωση Μπάρμεν Ελλάδος) η οποία θα παραδώσει το δικό της σεμινάριο με το οποίο πιστοποιεί bartender στο 1ο επίπεδο. Η αλήθεια είναι πως μέσα από ένα φιλικό και συναδελφικό κλίμα ο Τάσος και ο Γιώργος μεταδίδουν την συσσωρευμένη γνώση και εμπειρία τους στα νέα παιδιά.

Την αρχική ιδέα για τη διοργάνωση αυτού του τόσου επιτυχημένου σεμιναρίου την είχε ο Βαγγέλης Χριστοδούλου, ιδιοκτήτης του Caffe Emporio το οποίο ειδικεύεται στην τροφοδοσία BARECA με 2 καταστήματα, το κεντρικό στη Σισμάνογλου & Νικ. Φωκά 2 στην Κομοτηνή (χώρος διεξαγωγής σεμιναρίων) και στην 7ης Μεραρχίας 98Α στην Καβάλα,. Ο Τάσος Γιέχος και ο Γιώργος Γιαννάκης αγαπούνε αυτή τη δουλειά και δέχτηκαν να συμμετάσχουν στο σεμινάριο ώστε να μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις τους γύρω από τα ποτά σε νέους ανθρώπους με όρεξη και διάθεση να δημιουργούν. Σε δηλώσεις τους τόνισαν:

«Είναι το πρώτο σεμινάριο που πραγματοποιείται σε επαρχιακή πόλη. Στις μεγαλουπόλεις υπάρχουν ιδιωτικές σχολές στις οποίες έχουν τη δυνατότητα να φοιτήσουν οι ενδιαφερόμενοι και κοστίζουν. Εμείς διδάσκουμε 30 ώρες συνολικά και το κόστος ανέρχεται στα 300 ευρώ. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να αποκτήσουν και τα 15 παιδιά τη γνώση για να παρασκευάζουν σωστά ποτά και cocktail, σύμφωνα πάντα με τα γούστα των πελατών. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμμετέχουμε σε αυτή τη διοργάνωση και ευχαριστούμε θερμά την ΑΜΒΥΞ, η οποία μας παρείχε την αμέριστη υποστήριξή της για να μπορούμε να εφαρμόζουμε πρακτικά όλα όσα μαθαίνουμε σε θεωρητικό επίπεδο. Ευχαριστούμε τους Βαγγέλη και Σταύρο Χριστοδούλου για τη φιλοξενία».

Το Caffe Emporio των αδερφών Χριστοδούλου ουσιαστικά είναι ένας εκπληκτικός μεγάλος και ευχάριστος χώρος που έχει σαν αντικείμενο την προμήθεια καφέ espresso σε χονδρική και του απαραίτητου εξοπλισμού (καφέ και μηχανές παρασκευής καφέ, απορρυπαντικά, χαρτί ) ώστε ένας επιχειρηματίας cafe-bar να διαθέτει όλα τα απαραίτητα. Επίσης, διαθέτει bitters, κατεψυγμένα εξωτικά φρούτα, συμπυκνωμένους πουρέδες φρούτων και πολλά άλλα που χρησιμοποιούνται για τα cocktails, όπως όλο τον εξοπλισμό για αυτά, ενώ αναλαμβάνει και το σέρβις εξοπλισμού καφετέριας. Οι Αφοί Χριστοδούλου έχουν την εταιρεία τους από το 2010 στην Κομοτηνή και το φθινόπωρο του 2013 άνοιξαν κατάστημα και στην Καβάλα, αφού διανέμουν τα προϊόντα τους σε Κομοτηνή, Δράμα, Ξάνθη, Καβάλα και Θάσο.

Κι ενώ η αρχή ήταν δύσκολη, ωστόσο με πολλή δουλειά, μεράκι, φαντασία και αγάπη γι αυτό που κάνουν, έχουν φτάσει σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο εξειδίκευσης. Όσον αφορά την εξέλιξη του σεμιναρίου δήλωσαν πολύ ευχαριστημένοι και ικανοποιημένοι από τη μεγάλη συμμετοχή ενώ δεσμεύτηκαν ότι θα υπάρξει συνέχεια και εξέλιξη. Να τους ευχηθούμε καλές δουλειές, φαντασία και τα επαγγελματικά τους όνειρα να συνεχιστούν με τον ίδιο ενθουσιασμό και επιτυχία.