Η άγνωστη προσπάθεια των γονιών του Γκέντσογλου να μιλήσουν με το γιο τους στην Κομοτηνή

Γράφει ο Κουτσοballης

–  Ο Σάββας Γκέντσογλου έγινε στους περισσότερους γνωστός από την παρουσία του στην ΑΕΚ. Στις περισσότερες από την σχέση του με την Αγγελική Ηλιάδη, με την οποία πρόσφατα απέκτησε και παιδί. Λίγοι όμως ίσως ξέρουν ότι ο Σάββας, που από το καλοκαίρι αγωνίζεται στην ομάδα του Εργοτέλη, έλκει την καταγωγή του από την ευρύτερη περιοχή μας. Από την Καβάλα και την Αλεξανδρούπολη συγκεκριμένα. Μάλιστα, σύμφωνα με την wikipedia, γεννήθηκε στην πρωτεύουσα του Έβρου στις 19 Σεπτεμβρίου του 1990.

 

Κατά συνέπεια η άνοδός του στην Κομοτηνή για την αναμέτρηση της περασμένης Δευτέρας με τον Πανθρακικό ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να τον δουν οι δικοί του άνθρωποι. Άλλωστε το καλοκαίρι απασχόλησε έντονα τα κουτσομπολίστικα έντυπα η κρίση που πέρασε η σχέση του με τους γονείς του, μετά κυρίως τις δηλώσεις που έκαναν σε κάτι μεσημβρινές εκπομπές με τις οποίες κάθε άλλο παρά φάνηκαν να εγκρίνουν αυτήν την σχέση του με την δημοφιλή αοιδό. 

Μόλις πριν ένα μήνα είχε γίνει γνωστό, πάλι από τους γονείς, ότι δεν είχαν ακόμα καταφέρει να δουν το εγγονάκι τους. Σε νεώτερες δηλώσεις της η μητέρα του Σάββα, Κυριακή, είχε εμφανιστεί μετανιωμένη που μίλησε έτσι για τη νύφη της, χωρίς να την έχει καν γνωρίσει, ενώ ο πατέρας του Βασίλης Γκέντσογλου είχε δηλώσει: «Το έχουμε δει το εγγονάκι μας μόνο σε φωτογραφίες, θα το φέρουν από την Αθήνα και θα το δούμε. Από όσο το βλέπουμε μοιάζει στον Σάββα και ο ίδιος το λέει… Για τα προσωπικά του, να έχει καλά μυαλά».

Εδώ λοιπόν αρχίζει το “αποκαλυπτικό ρεπορτάζ”. Γιατί όπως πληροφορείται ο Κουτσοballης και ακούγεται αυτές τις μέρες στην Κομοτηνή, ο πατέρας του Γκέντσογλου επιχείρησε να τηλεφωνήσει και ενδεχομένως να έρθει να δει τον γιο του στο ξενοδοχείο όπου είχε καταλύσει η αποστολή του Εργοτέλη. Όσο όμως και αν τον καλούσε στο κινητό, να επικοινωνήσει δεν κατέστη δυνατό. “Δεν επιτρέπουν στους παίκτες από την ομάδα να μιλάνε ακόμα και στα κινητά όταν είναι σε αποστολή”, ήταν η δικαιολογία που επισήμως προβλήθηκε, με αποτέλεσμα να τεθεί σε εφαρμογή τo plan B.

Ποιο ήταν αυτό; Όπως μαθαίνω, συγγενικά πρόσωπα του Γκέντσογλου από την περιοχή μας και φίλοι της οικογένειας άρχισαν την… “έρευνα” για να μάθουν σε ποιο ξενοδοχείο έχει καταλύσει η αποστολή του Εργοτέλη, με το επιχείρημα ότι τον αναζητούσε ο πατέρας του. Η έρευνα απέδωσε καρπούς, αφού άλλωστε δεν ήταν και κανένα κρατικό μυστικό. Έτσι, δόθηκαν στην οικογένεια αναλυτικές λεπτομέρειες, με διευθύνσεις και τηλέφωνα. Μέχρι εκεί όμως φτάνει η πληροφόρησή μου. Άραγε, έσπευσαν οι γονείς στο ξενοδοχείο; Απλά προσπάθησαν να βρουν τον γιο τους στο τηλέφωνο; Του άφησαν μήνυμα στην ρεσεψιόν; Ειλικρινά δεν ξέρω.

Κρίμα πάντως να είναι τόσο αυστηρές οι ομάδες και να μην αφήνουν τους παίκτες τους να μιλούν στα κινητά με τους γονείς τους, με αποτέλεσμα αυτοί να σκαρφίζονται κάθε λογής μηχανορραφίες για να μπορέσουν να έρθουν σε επαφή με τα παιδιά τους…