To pregame του ντέρμπι κορυφής Εθνικός Αλεξανδρούπολης – ΠΑΟΚ

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Το τηλεοπτικό ντέρμπι κορυφής μεταξύ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και του ΠΑΟΚ που θα γίνει στο γυμναστήριο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» ανοίγει το βράδυ της Παρασκευής το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής της Volley League, καθώς οι υπόλοιποι αγώνες θα γίνουν το Σάββατο, ανάμεσά τους και το Άρης – Ορεστιάδα.

 

Ο Εθνικός μετά την ΑΕΚ θα υποδεχτεί και τον δικέφαλο του βορρά σε ένα ντέρμπι που θα φέρει νέες ανακατατάξεις στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Ο Εθνικός ισοβαθμεί με τον Ολυμπιακό στο ρετιρέ, ενώ ο ΠΑΟΚ είναι ένα βαθμό πίσω, ισόβαθμος με τον Α.Ο. Κηφισιάς. Και οι δύο ομάδες διακρίνονται για τα υψηλά ποσοστά τους στην επίθεση, ενώ θα μονομαχήσουν δύο από τους πιο παραγωγικούς διαγώνιους του πρωταθλήματος, ο Κροάτης του Εθνικού Λεό Άντριτς και ο Βενεζουελάνος του ΠΑΟΚ Ερνάντο Γκόμεζ.

Οι Εβρίτες δεν έχουν ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα, αφού ακόμα και οι “φαντάροι” Σταύρος Κασαμπαλής και Γρηγόρης Κοντοστάθης που έχουν κληθεί για προπονήσεις με την ομάδα του Στρατού Ξηράς έχουν εξασφαλίσει άδεια να ανέβουν ξανά στον Έβρο και να αγωνιστούν.

Ο προπονητής της ομάδας Σάκης Μουστακίδης δήλωσε: «Είναι ένα ακόμα ντέρμπι με μεγάλο ενδιαφέρον και για τις δύο ομάδες. Είναι θετικό ότι θα μεταδοθεί τηλεοπτικά. Περιμένω δύσκολο αγώνα για την ομάδα μου. Πρώτος στόχος παραμένει το αήττητο στην έδρα μας. Ο ΠΑΟΚ όπως έδειξε με τον Ολυμπιακό έχει δημιουργήσει καλό και ανταγωνιστικό σύνολο. Μπορεί να αποδυναμώθηκε με τον Λόουσον αλλά όλη η ομάδα κάνει καλή δουλειά. Θα πρέπει να τηρήσουμε την τακτική μας και να έχουμε υπομονή. Περιμένουμε να έρθει ο κόσμος παρότι δεν είναι συνηθισμένος σε αγώνες Παρασκευή, αλλά είναι θετικό που η εικόνα του αγώνα θα μεταδοθεί σε όλο το κόσμο και νομίζω πως αξίζει τον κόπο».

Ο ΠΑΟΚ μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό θέλει να επιστρέψει στις νίκες ώστε να προσπεράσει τους ακρίτες στη βαθμολογία. Ο δικέφαλος έχει παράδοση στον Έβρο, ενώ δεν υπάρχουν απουσίες. Η αποστολή του ΠΑΟΚ προπονήθηκε κανονικά το πρωί της Πέμπτης στο PAOK Sports Arena και στη συνέχεια αναχώρησε οδικώς για για την Αλεξανδρούπολη, όπου και διανυκτέρευσε.

Για τον αγώνα με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης ο προπονητής του ΠΑΟΚ Γιάννης Καλμαζίδης τόνισε: «Παίζουμε με τον φιναλιστ του πρωταθλήματος της περασμένης σεζόν.Ο Εθνικός είναι ένας πολύ δυνατός αντίπαλος με μία καυτή έδρα. Έχει ποιότητα και όλο αυτό το διάστημα επιδυκνείει μεγάλη σταθερότητα, όπως και εμείς βέβαια”. Όλες αυτές τις ημέρες προετοιμαστήκαμε για αυτό το παιχνίδι για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 21 φορές από το 1998 που καθιερώθηκε το νέο σύστημα καταγραφής πόντων στο βόλεϊ. Ο ΠΑΟΚ προηγείται στις νίκες με 15-6. Στην Αλεξανδρούπολη έχουν γίνει 12 αγώνες και ο Εθνικός έχει 3 νίκες, έναντι 9 του ΠΑΟΚ αλλά οι δύο από τις νίκες του Εθνικού είναι στους δύο τελευταίους αγώνες που έχουν γίνει στον Έβρο. Τα δυο σωματεία τέθηκαν αντιμέτωπα και σε φιλικούς αγώνες τον Σεπτέμβριο τόσο στην Αλεξανδρούπολη όσο και στην Θεσσαλονίκη, ενώ τις ενώνει η χορηγική συμφωνία με την στοιχηματική “7epta7”, όπως και η παλιότερες αντίστοιχες συμφωνίες με τα “Χρυσωρυχεία”.

Ο αγώνας Εθνικός Αλεξανδρούπολης – ΠΑΟΚ ξεκινά στις 20.00 το βράδυ, έχει ως διαιτητές τους Γεωργουλέα και Βουδούρη μεταδίδεται από το Novasports τηλεοπτικά και ιντερνετικά από το ThrakiSportS.