«Βράζουν» στην Θεσσαλονίκη κατά του Εθνικού και της Αστυνομίας της Αλεξανδρούπολης

Ανταπόκριση από τη Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

– Εκνευρισμένοι, με την συμπεριφορά των διοικούντων του Εθνικού, αλλά και της Αστυνομίας της Αλεξανδρούπολης (παράπονα έχουν και από τη συμπεριφορά της αστυνομίας Θεσσαλονίκης στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ) εμφανίζονται σε διάφορα φόρουμς οπαδών οι οργανωμένοι του Άρη, βλέποντας τις φωτογραφίες από την παρουσία 30 οπαδών της ΑΕΚ στην αναμέτρηση του περασμένου Σαββάτου στο “Μιχάλης Παρασκευόπουλος” και ενθυμούμενοι ότι ένα μήνα πριν είχε απαγορευθεί η δική τους παρουσία στο ίδιο γήπεδο, στην αρχή του πρωταθλήματος.

Υπενθυμίζεται ότι τότε η διοίκηση του Εθνικού είχε εκφράσει την απόλυτη θέση πώς επειδή επιθυμεί να φέρει στο γήπεδο την οικογένεια της Αλεξανδρούπολης και τον απλό κόσμο χωρίς να φοβάται για την ακεραιότητά του, από το φόβο επεισοδίων, δε θα διαθέσει εισιτήρια σε κανένα οπαδό αντίπαλης ομάδας (κυρίως από τις μεγάλες ΠΑΟΚ, ΠΑΟ, ΑΕΚ, Αρη, Ολυμπιακό). Τονιζόταν μάλιστα σε όλους τους τόνους ότι η απόφαση αυτή θα ισχύσει έναντι όλων, ακόμα και αν οι ομάδες ζητήσουν εισιτήρια για να διατεθούν σε οπαδούς τους στο “Μιχάλης Παρασκευόπουλος”, γιατί η παρουσία ξένων οπαδών δημιουργεί και οικονομική χασούρα στον σύλλογο εξαιτίας του κενού που υπάρχει ανάμεσα στους αντίπαλους φιλάθλους.

Ο πρόεδρος του ΤΑΑ Εθνικός και γραμματέας της Λίγκας του Βόλεϊ Γιάννης Τζίμας είχε τότε αιτιολογήσει την απόφαση ως εξής: “Θέλουμε  να εξασφαλίσουμε όσο περισσότερες θέσεις και να ικανοποιήσουμε τον δικό μας κόσμο, που θέλει να συμπαρασταθεί στην ομάδα και μάλιστα αυτό, εκτός της διοίκησης, είναι επιθυμία και των προπονητών και των αθλητών του Εθνικού. Βλέπετε, όταν μπαίνουν στην πλευρά της κερκίδας των φιλοξενούμενων 100 οπαδοί των άλλων ομάδων, θα πρέπει να μπούνε και άλλοι τόσοι αστυνομικοί και τελικά το μικρής χωρητικότητάς μας γήπεδο μένει το μισό άδειο για λόγους ασφαλείας, κάτι που σημαίνει και οικονομική ζημιά για το σύλλογο”.

Έτσι λοιπόν, ενώ είχαν ζητηθεί επισήμως από το ΤΑΑ Άρης εισιτήρια, το αίτημα δεν έγινε αποδεκτό και η Αστυνομία μαζί με τον Εθνικό απαγόρευσαν την μετάβαση στο γήπεδο οπαδών του Άρη και οποιουδήποτε φιλάθλου προσερχόταν στο γήπεδο με διακριτικά του Άρη, όπως φανέλες ή κασκόλ. Μάλιστα, τότε είχε κάνει επίθεση στην αστυνομία της Αλεξανδρούπολης το ΤΑΠ Άρης, με ανακοίνωσή του, με τον πρόεδρο του ΤΑΑΠ Εθνικός Γιάννη Τζίμα να απαντά με την ανωτέρω δήλωση. Ο αγώνας έγινε χωρίς παρουσία Αρειανών, που βρήκε νικήτρια την ομάδα του Εθνικού με 3-0 σετ.

Πριν καλά – καλά περάσει ένας μήνας από τότε, η παρουσία των οπαδών της ΑΕΚ στο “Μιχάλης Παρασκευόπουλος” έκανε έξαλλους (έστω αυτούς που ασχολούνται με το βόλει) τους οπαδούς του Άρη. Από το ίδιο το ΤΑΑ δεν υπήρξε πάντως κάποια αντίδραση (καθώς άλλωστε οι διοικούντες του είχαν να ασχοληθούν με την τιμωρία που τους επιβλήθηκε, μεταξύ άλλων και με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών, αλλά όχι στο επόμενο παιχνίδι του προσεχούς Σαββάτου με την Ορεστιάδα αλλά στο μεθεπόμενο με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό). Ωστόσο οι οπαδοί γκρινιάζουν όχι μόνο απευθυνόμενοι προς τον Εθνικό, αλλά και προς την διοίκηση της δικής τους ομάδας, αφού θεωρούν ότι όλα αυτά ήταν ένα σχέδιο απλά και μόνο σε βάρος του Άρη και αναρωτιούνται ποια θα είναι η στάση του Εθνικού και της Αστυνομίας της Αλεξανδρούπολης στο ντέρμπι της προσεχούς Παρασκευής, όταν ο Εθνικός θα φιλοξενήσει τον φιλόδοξο για τον τίτλο συμπολίτη του Άρη και “αιώνιο μισητό αντίπαλο” ΠΑΟΚ.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΡΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗ ΤΖΙΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΑΠ ΑΡΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ THRAKISPORTS ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΗΣ ΑΕΚ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ… ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ