ΕΠΣ Έβρου: Όσα έγιναν στο παιχνίδι του Άβαντα με τον Άλεξ

 Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Κοσμάς Πανταζής

– Στο 1-1 έμειναν Άβαντας και ΑΛΕΞ για την 7η αγωνιστική του Νότιου Ομίλου της Α’ ΕΠΣ Έβρου, με τον μεν Άβαντα να μην μπορεί για ακόμα μία φορά να νικήσει στην έδρα του και το δε ΑΛΕΞ να μην μπορεί ούτε σήμερα να πάρει τους τρεις βαθμούς μακριά απ’ το «σπίτι» του.

Το θέαμα ήταν πολύ κακό, σύμφωνα με το «Παίζουμε Θράκη», αλλά απ’ το 74′ και την κόκκινη του Δανιήλ είδαμε ένα άλλο ματς. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα απ’ την αρχή και απ’ το πρώτο ημίχρονο όπου οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Στο 16′ το μακρινό σουτ του Θώδη δεν απείλησε τον γκολκίπερ των γηπεδούχων φεύγοντας άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη θα έχει μία απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 39′. Ένα λεπτό αργότερα σημειώνεται η πρώτη κλασσική ευκαιρία στο ματς και είναι για το ΑΛΕΞ με τον Πουλουτίδη να σουτάρει μέσα απ’ την περιοχή και τον Θεοχαρίδη να μπλοκάρει.

Στο δεύτερο μέρος και στο 56′ ο Β. Καλαϊτζίδης θα σουτάρει αλλά ο πορτιέρο των γηπεδούχων θα μπλοκάρει, ενώ δύο λεπτά μετά το σουτ του Κυριακίδη θα περάσει άουτ. Στο 64′ ο Άβαντας θα χάσει την πρώτη του ευκαιρία στο παιχνίδι με τον Θάνο να παίρνει τη μπάλα μετά από λάθος της αντίπαλης άμυνας, αλλά να σουτάρει άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα την ωραία απευθείας εκτέλεση φάουλ του Θώδη θα εξουδετερώσει ο Θεοχαρίδης στην δεξιά του γωνία. Στο 74′ οι ισορροπίες του αγώνα θα αλλάξουν. Ο Άβαντας θα μείνει με παίκτη λιγότερο όταν ο  Δανιήλ θα αποβληθεί με απευθείας κόκκινη κάρτα για το σκληρό μαρκάρισμα από πίσω που έκανε. Αυτό θα το εκμεταλλευτεί το ΑΛΕΞ και αφού απειλήσει στο 75′ θα ανοίξει το σκορ με τον Σαριανίδη μετά από ασίστ του Κυριακίδη από αριστερά στο 80′. Ωστόσο, οι παίκτες του Αντώνη Μπαλτζή αν και με αριθμητικό μειονέκτημα θα φτάσουν στην ισοφάριση στο 90+1 με κεφαλιά του Θάνου μετά από εκτέλεση φάουλ.

Μετά τη λήξη του αγώνα τα αίματα άναψαν και ο Παπαχρήστου αντίκρισε την κόκκινη κάρτα για φραστική επίθεση στον διαιτητή της αναμέτρησης, με τον παίκτη του ΑΛΕΞ να διαμαρτύρεται για ένα μαρκάρισμα που δεν δόθηκε στην ομάδα του.

Συνθέσεις:
Άβαντας (Αντώνης Μπαλτζής): Θεοχαρίδης, Βλάχος, Δανιήλ (αποβολή στο 74′), Καρασάνης (62′ Μελαδένιος), Σουπόλτζης, Θάνος, Δίγκας, Κλαϊτζίδης Σ., Ραφαϊλίδης (76′ Λαζαρίδης), Μανωλίδης (83′ Στεργίου), Μόκαλης.

ΑΛΕΞ (Γιάννης Αναστασιάδης): Γκικοτδής, Κυριζίδης, Θώδης, Παπαχρήστου (αποβλήθηκε μετά τη λήξη), Γκάκιος, Πεχλιβανίδης (62′ Σαριανίδης), Κολγκέγκα, Καλομπρατσίδης, Κυριακίδης (84′ Παπανικολάου), Καλαϊτζίδης Β., Πουλουτίδης (54′ Πεζικίδης).