Photos: Η πρεμιέρα του Θανάση Ντίνα στην Εθνική παρέα με τον “παλιό” Πέτρο Μάνταλο!!!

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Παναγιώτης Τζαμπαζλής

–  Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά η πρώτη ανοιχτή προπόνηση της Εθνικής Ομάδας ενόψει ων αναμετρήσεων με Νησιά Φερόε και Σερβία, με τρεις θρακιώτες να μετέχουν για πρώτη φορά στην αποστολή της: τον Βασίλη Τοροσίδη, τον Πέτρο Μάνταλο που μπορεί πλέον να νιώθει και αυτός “παλιός” μετά και το new entry του Θανάση Ντίνα.

 

Εκτός από τον  Θανάση Ντίνα, για πρώτη φορά κλήθηκαν στην Εθνική οι Μιχάλης Μπακάκης, Δημήτρης Κολοβός και Χρήστος Τασουλής. Ο αμυντικός του Πανιώνιου ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα αποθεραπείας, όπως και ο Βασίλης Τοροσίδης και όσοι αγωνίστηκαν την Κυριακή με τις ομάδες τους, ενώ οι άλλοι γυμνάστηκαν κανονικά. Ο Ντίνας αλλά και οι άλλοι “νέοι” απέφευγαν τα πολλά λόγια κατά την διάρκεια της προπόνησης, δείχνοντας εμφανώς το τρακ τους.

Ακόμη και κατά την διάρκεια του διπλού σπανίως μιλούσαν, δείχνοντας «μαγκωμένοι» στην πρώτη τους παρουσία στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Κοντά στον Ντίνα αλλά και τον συμπαίκτη του στην ΑΕΚ Μπακάκη βρέθηκε ιδιαίτερα ο Πέτρος Μάνταλος, που πλέον μπορεί να αισθάνεται “παλιός” στην Εθνική, μετά από αυτές τις νέες κλήσεις. Ο Μάνταλος και ο Ντίνας ξεκίνησαν αμφότεροι τα ποδοσφαιρικά τους βήματα από την ίδια ακαδημία, λίγο έξω από την Κομοτηνή.

Πέραν πάντως των νέων κλήσεων, τα φώτα έπεσαν λόγω των όσων έχουν προηγηθεί αλλά και των καταπληκτικών εμφανίσεών του στην Τουρκία, και επάνω στον Φάνη Γκέκα. Ο έμπειρος επιθετικός, ήταν ιδιαίτερα κεφάτος κατά την διάρκεια της προπόνησης, δείχνοντας την ικανοποίησή του για την κλήση που έλαβε από τον Κλαούντιο Ρανιέρι. Μάλιστα το γεγονός ότι η Ακχίσαρ έπαιξε την Παρασκευή, του επέτρεψε να λάβει κανονικά μέρος στο πρόγραμμα.

Αξίζει να σημειωθεί  ότι πριν δώσει το σύνθημα για τα αποδυτήρια, ο Κλαούντιο Ρανιέρι έβαλε τους παίκτες που έπαιξαν στο οικογενειακό διπλό (5Χ5 στα ¾ του μισού γηπέδου) να εκτελέσουν πέναλτι στους Στέφανο Καπίνο και Παναγιώτη Γλύκο. Όπως ήταν λογικό, στην άσπρη βούλα πήγε και ο Γκέκας και όλοι θυμήθηκαν το χαμένο του πέναλτι απέναντι στην Κόστα Ρίκα, που στάθηκε μοιραία για την πρόκριση στα προημιτελικά του Μουντιάλ.

Ο επιθετικός της Ακχίσαρ άκουσε τους συμπαίκτες του να του κάνουν χαβαλέ. «Όχι, όχι αυτός», του έλεγαν, με τον ίδιο όμως να χαμογελάει, να στήνει την μπάλα και να την στέλνει στα δίχτυα. Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να κερδίσει το χειροκρότημα, τόσο των περίπου 100 φιλάθλων (κυρίως πιτσιρικάδων) που βρίσκονταν στον Άγιο Κοσμά, όσο και των υπόλοιπων διεθνών.

Κατά τα άλλα, από την Εθνική θα απουσιάσει δεδομένα πλέον ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος μετά τον τραυματισμό του, όπως και ο Χοσέ Χολέμπας, όχι όμως και ο Κώστας Μανωλάς που η μαγνητική του βγήκε καθαρή. Καθυστερημένα έφτασε λόγω αργοπορημένης πτήσης από την Λισαβόνα ο Ανδρέας Σάμαρης, όλοι όμως πλέον μπαίνουν σε ρυθμούς προπονήσεων με διπλή να έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη, κεκλεισμένων όμως των θυρών.

Δείτε φωτογραφίες από την προπόνηση της Δευτέρας με έμφαση τους κομοτηναίους Θανάση Ντίνα και Πέτρο Μάνταλο, όπως τις κατέγραψε ο φακός του συνεργαζόμενου με το ThrakiSportS φωτογραφικού πρακτορείου InTime…