ΕΠΣ Ξάνθης: Όσα έγιναν στην επεισοδιακή αναμέτρηση του Ζυγού με την Θαλασσιά

Ανταπόκριση από την Ξάνθη : Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Δια πυρός και σιδήρου πέρασε από τον Ζυγό η Αναγέννηση Θαλασσιάς, που μάλιστα βρέθηκε να χάνει από το πρώτο μέρος αλλά στο δεύτερο γύρισε το παιχνίδι, παίρνοντας μια πολύ μεγάλη νίκη.

Η ομάδα του Ζυγού μπήκε πιο δυνατά θέλοντας να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα, και κατάφερε να αντιδράσει ιδανικά στην αναγκαστική αλλαγή του Κοκκαλίδη μόλις στο 13’ για τράβηγμα, πετυχαίνοντας λίγα λεπτά αργότερα το πρώτο γκολ για φέτος στην έδρα της. Πιο συγκεκριμένα στο 21’ ο αρχηγός του Ηρακλή Κώστας Ευθυμιάδης θα πιάσει ωραίο σουτ εκτός περιοχής στέλνοντας την μπάλα στην δεξιά γωνία του Περπερή ανοίγοντας το σκορ για τους γηπεδούχους. Μάλιστα μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους οι γηπεδούχοι που είχαν και το προβάδισμα στεκόταν καλύτερα με την Αναγέννηση αν εξαιρέσεις τον κινητικό Κουτρότσιο να μην έχει δημιουργεί προβλήματα στον τερματοφύλακα του Ζυγού Γιώργο Ζλατίνη.

Στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα άλλαξε άρδην με τους φιλοξενούμενους να μπαίνουν δυνατά από την αρχή θέλοντας να ανατρέψουν το σκορ, έχοντας όμως να αντιμετωπίσουν την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος που μέχρι και αυτό το παιχνίδι κρατούσε ανέπαφη την εστία της. Κι όμως αυτό το ρεκόρ έσπασε με ένα σπάνιο γκολ,  με τον Γιάννη Παπαδημητρίου να εκτελεί στο 68’ το κόρνερ σημαδεύοντας το πρώτο δοκάρι εκεί όμως η λάθος εκτίμηση της μπάλας από τον κίπερ του Ζυγού που είδε την μπάλα να σκάει μπροστά του και μετά στο σώμα του για να καταλήξει στα δίχτυα της ομάδας του για το  1-1. Και σα να μην έφτανε αυτό εφτά λεπτά αργότερα στο 75’ ο Κουτρότσιος έκανε την κούρσα από τα αριστερά και την κατάλληλη στιγμή έσπασε την μπάλα στο πέναλτι οπού με σουτ ο Κοτζακελίνης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ζυγού για το 1-2, ο Κοτζακελίνης που ήταν και η χρυσή αλλαγή του Αντώνη Μπαμπαλή μια και με την είσοδο του στο 62’ βοήθησε στην αλλαγή εικόνας της ομάδας του.

Από εκεί και πέρα το μόνο που δεν είδαμε ήταν ποδόσφαιρο μια και στο 82’ και μετά από ένα δυνατό μαρκάρισμα του Σίμου Καλπάκη στον Αλέξη Σαρηγγιαννίδη προκλήθηκε μια «μικροσύρραξη»  που διήρκεσε μερικά λεπτά με τον διαιτητή της αναμέτρησης Κώστα Κωσταντινίδη με την επανέναρξη του αγώνα να αποβάλει τον Σίμο Καλπάκη για την ομάδα του Ζυγού και δευτερόλεπτα αργότερα να σφυρίζει το τέλος του αγώνα, που βρήκε τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν μια μεγάλη νίκη και τους γηπεδούχους να μην πιστεύουν πως χάθηκε το ματς από τα χέρια τους.

Η ομάδα του Ζυγού μετά την πρώτη της ήττα στρέφει την προσοχή της στο παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής οπού θα αγωνιστεί στο Σούνιο κόντρα στην Ένωση Ελπίς φιλοδοξόντρας να επιστρέψει στις νίκες, ενώ η ομάδα της Θαλασσιάς θα υποδεχτεί την Θράκη Συδινής. Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Κώστας Κωσταντινίδης με βοηθούς τον Κουλά Χασάν και τον Γιώργο Πατηνιώτη.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΝΕΟΥ ΖΥΓΟΥ (Γιάννης Δημητριάδης): Ζλατίνης, Τσαντίδης, Γότσης, Ιωσηφίδης, Τσαβδαρίδης, Ευθυμιάδης, Κριεζής, Κοκκαλίδης(13’ λ.τρ. Κωφίδης), Παπαστεφάνου(68’ Καλπάκης), Αρσενίου(59’ Χασιώτης), Τσακιράκης

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ (Αντώνης Μπαμπαλής): Περπερής, Πεντεζίδης(62’ Κοτζακελίνης), Κοτζάκελης(71’ Ματζαρίδης), Κελίδης, Σαρηγιαννίδης Α., Σαρηγιαννίδης Π., Τουργαίδης, Μουχτάρης(55’ Στεπανιάν), Κουτρότσιος, Καζάκης, Παπαδημητρίου