Γ’ Εθνική: Όσα έγιναν στην αναμέτρηση Καβάλα – Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

–  Δεν τα κατάφερε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, καθώς ηττήθηκε στο «Ανθή Καραγιάννη» και έπεσε στην 12η θέση της βαθμολογίας, την ώρα που  η Καβάλα σκαρφάλωσε στην κορυφή, εκμεταλλευόμενη τα στραβοπατήματα από Πανσερραϊκό και Έβρο Σουφλίου.

 

Με τους Βιτλή και Παππά να κερνάνε και τους Πόποβιτς και Μπρατσιάνι να πίνουν, ο ΑΟΚ νίκησε 2-0 τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης για την 6η αγωνιστική στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής και πάτησε για πρώτη φορά φέτος στην κορυφή, ισόβαθμος με τον Πανσερραϊκό.

Όπως μας μεταφέρει ο Δημήτρης Μπουντάς από την εφημερίδα «Χρονόμετρο» της Καβάλας, η  ομάδα του Γιάννη Ισπυρλίδη ήταν καλύτερη σε όλη σχεδόν τη διάρκεια του παιχνιδιού, είχε τον έλεγχο και τα μεγαλύτερα ποσοστά της μπάλας, δεν απειλήθηκε μετά το δοκάρι του Μαμούτ στο 6’ και θα μπορούσε αν ήταν πιο προσεκτικοί οι παίκτες της στην τελική προσπάθεια, να προηγείται από το πρώτο μέρος.

Στο β’ ημίχρονο, ο Εθνικός λύγισε καθώς το «καραβάκι» βρήκε το γρήγορο γκολ, μόλις 27 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη της επανάληψης και με τον Πόποβιτς πήρε κεφάλι στο σκορ, ενώ στο 76’ έπαιζε και με αριθμητικό πλεονέκτημα, καθώς αποβλήθηκε ο Μπαρμπαγιάννης του Εθνικού με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Καθοριστική αποδείχθηκε η αλλαγή του Ζουνίνιο στο 44’ (χώλαινε από το 28’), η οποία άνοιξε τον δρόμο για την είσοδο του Βιτλή στο ματς, αφού από τα πόδια του νεαρού μεσοεπιθετικού έφυγε η σέντρα για το κεφάλι του Πόποβιτς για το 1-0, ενώ στο 78’ ήταν η σειρά του Παππά να αποδείξει πόσο ταχύς είναι, εκθέτοντας τον Κατρανίτσα και να δίνει έτοιμο γκολ στον Μπρατσιάνι, που ήταν το πρώτο φετινό για τον 22χρονο επιθετικός

Πάντως πολλά θα είχαν αλλάξει αν στο 6’ το ξερό σουτ του Μαμούτ από το ύψος της περιοχής έβρισκε δίχτυα και δεν τράνταζε το οριζόντιο δοκάρι. Επίσης, στο 72’ ο Εθνικός ζήτησε πέναλτι για χέρι του Γκαρακλίδη μετά από έμμεσο φάουλ μέσα στην περιοχή του ΑΟΚ, αλλά ο διαιτητής έδειξε παίζεται.

ΑΟ ΚΑΒΑΛΑΣ: Φυρινίδης, Κοσμίδης (86’ Μπάτζιος), Σταματόπουλος, Γκαρακλίδης, Ιορδανίδης, Παππάς, Ζουνίνιο (44’ λ.τρ. Βιτλής), Πόποβιτς (82’ Κανούλας), Διαμαντίδης, Μπρατσιάνι.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ: Συρπούδης, Θάνος (62’ Αγγελάκης), Κατρανίτσας, Μπαρμπαγιάννης, Λειβαδιώτης, Τορομανίδης, Καμπιώτης, Ελληνίδης, Καραπατσιάς (75’ Γκαϊδατζής), Φλώρος, Μαμούτ (56’ Τσαμουρλίδης).