Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε δασοφύλακας από λαθροϋλοτόμους

Το δασοφύλακα εντόπισαν αιμόφυρτο διερχόμενοι οδηγοί.

 Το περιστατικό εκτυλίχθηκε εν ώρα υπηρεσίας του δασοφύλακα και ενώ είχε εντοπίσει δύο άντρες να μεταφέρουν παράνομα καυσόξυλα.

‘Ολα αυτά συνέβησαν στην περιοχή «Φράγμα» της τοπικής κοινότητας Κομάρων Ορεστιάδας. Τη στιγμή που ο δασοφύλακας συνέτασσε τα σχετικά έγγραφα, δέχτηκε την “επίθεση” σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Δασοφυλάκων Δημοσίων Υπαλλήλων και ο Σύλλογος Δασοφυλάκων Αν. Μακεδονίας & Θράκης.

Το δασοφύλακα εντόπισαν αιμόφυρτο διερχόμενοι οδηγοί και στη συνέχεια διεκομίσθη το νοσοκομείο του Διδυμοτείχου.

Το σχετικό με το περιστατικό δελτίο τύπου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Δασοφυλάκων Δημοσίων Υπαλλήλων και του Συλλόγου  Δασοφυλάκων Αν. Μακεδονίας & Θράκης είναι το εξής:

Ακόμα ένα περιστατικό στην περιοχή «Φράγμα» της τοπικής κοινότητας Κομάρων Ορεστιάδας, εν ώρα διατεταγμένης υπηρεσίας, κατά συνάδελφου Δασοφύλακα, έρχεται να προστεθεί στα τόσα περιστατικά βίας που αντιμετωπίζουμε σχεδόν καθημερινά.

Συγκεκριμένα ο συνάδελφος, ενώ ήδη είχε συλλάβει δύο άτομα να μεταφέρουν παράνομα υλοτομημένα καυσόξυλα δρυός και την ώρα που προχωρούσε στην σύνταξη των σχετικών εγγράφων (έκθεση κατάσχεσης κ.λ.π.), ακινητοποιήθηκε από έναν εκ των δύο ατόμων και ο δεύτερος τον χτυπούσε ανηλεώς με γροθιές στο πρόσωπο.

Μετά την επίθεση ο συνάδελφος σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, σύρθηκε έξω από τον δρόμο και πετάχτηκε σε παρακείμενο χωράφι. Εκεί δέχθηκε και νέα επίθεση από τους
δύο παράνομους, με γροθιές και κλωτσιές στο πρόσωπο και στο σώμα!!!!!!!
Στη συνέχεια τον παράτησαν αιμόφυρτο σε άθλια κατάσταση και όχι μόνον αυτό.Κατά την διαφυγή τους υπέκλεψαν και τα έγγραφα κατάσχεσης που είχε συντάξει ο συνάδελφος !!!!!!

Τον συνάδελφο βρήκαν ευτυχώς λίγο αργότερα διερχόμενοι πολίτες. Ειδοποιήθηκαν πάραυτα το Α.Τ. Ορεστιάδας και φυσικά το Δασαρχείο Διδυμοτείχου, το οποίο με παρακείμενο υπηρεσιακό όχημα διακόμισε τον συνάδελφο στο Γ.Ν. Διδυμοτείχου, όπου βεβαιώθηκαν από το Χειρουργικό Τμήμα ξυλοδαρμός και πλήξη κεφαλής κα σώματος, επώδυνα σημεία κεφαλή και μετωποβρεγματική περιοχή, εκδορές μετωπιαίας χώρας και μώλωπες ζυγωματικού. Κατά των λαθροϋλοτόμων υποβλήθηκε μήνυση και έχει κινηθεί ήδη η διαδικασία του αυτοφώρου.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Δασοφυλάκων, ο Σύλλογος Δασοφυλάκων Αν. Μακεδονίας & Θράκης και όλοι ανεξαιρέτως οι συνάδελφοι δηλώνουμε την πλήρη συμπαράστασή μας στον συνάδελφο Ζ.Δ. που υπέστη αυτήν την βίαια και πρωτοφανούς αγριότητας επίθεση.

Στην Ελλάδα των Μνημονίων, της απέραντης φτώχιας και της ανέχειας, οι Δασοφύλακες συνεχίζουμε να εργαζόμαστε αντιμετωπίζοντας κάθε είδους βίας (σωματική ή λεκτική). Σε μια υποβαθμισμένη Δασική Υπηρεσία, με βασικές ελλείψεις σε καύσιμα, εξοπλισμό, αμοιβές, με μοναδικό εφόδιο το φιλότιμο, η Δασοφυλακή παλεύει μήπως και σώσει τα Ελληνικά Δάση από τις λυστρικές επιθέσεις των επιτήδειων. Το μόνο που ζητάμε είναι η παραδειγματική τιμωρία των δραστών και η ηθική υποστήριξη των πολιτών.

Από την Πολιτεία αναμένουμε την χειροπιαστή απόδειξη ότι στηρίζει τον αγώνα που διεξάγουμε, κάτω από σκληρές και ειδικές συνθήκες, με έργα και όχι υποσχέσεις.

Πηγή: www.e-evros.gr