Τα έξι ονόματα που ακούγονται για τον πάγκο του Πανθρακικού και η περίπτωση Ελευθερόπουλου…

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι της ανακοίνωσης του διαζυγίου του Άκη Μάντζιου με τον Πανθρακικό και ήδη κυκλοφόρησαν διάφορα σενάρια. Άλλωστε, κυκλοφορούσαν και όλες τις προηγούμενες ημέρες οδηγώντας σε αυτήν την ανακοίνωση – μνημείο στήριξης του Μάντζιου και επίθεσης στους «δαιμόνιους ρεπόρτερ και αθλητικογράφους, τοπικούς και μη».

Το μόνο όνομα που δεν είχε ακουστεί το προηγούμενο διάστημα και ακούγεται εξαιρετικά έντονα από τα ξημερώματα της Τετάρτης είναι αυτό του Δημήτρη Ελευθερόπουλου. Για πολλά χρόνια τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, έχει φτωχή παρουσία σε πάγκους αν και πολλές συμμετοχές σε επιμορφωτικά σεμινάρια. Αναμφίβολα θα αποτελέσει μια κίνηση οικονομική μεν, υψηλού ρίσκου δε. Ωστόσο, στην κατάσταση που είναι αυτή τη στιγμή ο Πανθρακικός, δεν επιτρέπονται ρίσκα, γιατί ίσως στην πορεία αποδειχθεί μη αναστρέψιμη, με δεδομένο το πρόγραμμα της ομάδας και την ισχνή βαθμολογική της συγκομιδή μέχρι στιγμής. Θα είναι δε μεγαλύτερο λάθος να επιδιωχθεί μία λύση απλά και μόνο για να διαψευστούν οι δημοσιογράφοι και τα μέσα ενημέρωσης, που είχαν εστιάσει σε συγκεκριμένα ονόματα τις προηγούμενες μέρες, χωρίς αυτό να περιλαμβάνεται στα όσα ακούστηκαν τότε.

Υπενθυμίζεται ότι τα ονόματα που είχαν ακουστεί εντονότερα τις προηγούμενες μέρες που με ευθύνη και της διοίκησης του Πανθρακικού σέρνονταν η γνωστή ονοματολογία ήταν κατά βάση δύο. Αυτό του Σάκη Τσιώλη και εκείνο του Γιώργου Παράσχου. Και τα δύο θεωρούνται σχετικά ακριβές λύσεις, αλλά θεωρούνται οι καταλληλότερες στην συγκεκριμένη χρονική συγκυρία. Ο Παράσχος ήταν ο πρώτος που είχε ακουστεί, κυρίως και λόγω του διαύλου επικοινωνίας που υπάρχει μέσω του επί χρόνια βοηθού του και στενότερου συνεργάτη του Πάνου Γκουτσίδη, ο οποίος τυγχάνει κομοτηναίος και μάλιστα έχει τον γιο του να αγωνίζεται ως παίκτης στην Κ20 του Πανθρακικού. Το όνομα του Τσιώλη εμφανίστηκε λίγα εικοσιτετράωρα πιο μετά και μάλιστα υπήρξαν και δημοσιεύματα σε αθηναϊκές εφημερίδες που γνωστοποίησαν μυστική συμφωνία της διοίκησης των πρασίνων με τον τέως προπονητή της Ξάνθης.

Από εκεί και πέρα, πάντα στο τραπέζι υπάρχει το όνομα του Μαρίνου Ουζουνίδη, λόγω επίσης της θρακιώτικης καταγωγής του, ενώ ως απίθανη περίπτωση κρίνεται αυτή που γράφτηκε σχετικά με τον Εμίλιο Φερέρα. Τέλος, στην πόλη της Κομοτηνής ακούστηκε και το όνομα του τούρκου τεχνικού Χαμζά Χαμζάογλου, που έχει καταγωγή από την Ροδόπη, ανέβασε την Ακίσασπορ στην πρώτη κατηγορία του τουρκικού πρωταθλήματος φέρνοντας μάλιστα εκεί τον Φάνη Γκέκα, έχει τιμηθεί προ διετίας από τους ανθρώπους του Πανθρακικού κατά την διάρκεια φιλικού αγώνα και βρίσκεται χωρίς δουλειά τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με πληροφορίες από την Τουρκία. Ωστόσο θεωρείται απίθανο στην παρούσα συγκυρία να επιλέξει η διοίκηση του Πανθρακικού μια λύση που δεν γνωρίζει την εγχώρια πραγματικότητα. 

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η διοίκηση του Πανθρακικού κάνει τις κινήσεις της και δεσμεύθηκε στην συνέντευξη Τύπου να υπάρξουν εξελίξεις στο ζήτημα του διαδόχου του Μάντζιου τις επόμενες τέσσερις ημέρες, μέχρι δηλαδή και το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Εκεί όπου με βάση πάντως τα υπάρχοντα δεδομένα, το πιθανότερο είναι να κάτσει στον πάγκο ο Νίκος Μπαχαρίδης, άνθρωπος – σημαία της ομάδας και προπονητής της ομάδας Κ20…