Ένα εφτάλεπτο ήταν αρκετό για την Skoda, πρώτη νίκη για Λουτσέσκου!

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Στο άψε-σβήσε «καθάρισε» τη Νίκη Βόλου η Ξάνθη, πετυχαίνοντας δύο τέρματα  σε διάστημα 7 λεπτών, οι Ξανθιώτες πήραν το τρίποντο-ανάσα σημειώνοντας παράλληλα και την πρώτη νίκη με τον Λουτσέσκου στον πάγκο.

Από τα πρώτα κιόλας λεπτά, η ομάδα του Λουτσέσκου προσπάθησε να επιτεθεί για να φτάσει γρήγορα σε ένα τέρμα που θα έδιωχνε το άγχος. Οι Θρακιώτες δημιούργησαν τις ευκαιρίες για να σκοράρουν, ωστόσο απέναντί τους βρήκαν τον πρώην τερματοφύλακα του Πανθρακικού Ταΐρη που ήταν εξαιρετικός, ο οποίος σε κάθε περίπτωση κατάφερε να αποσοβήσει τους κινδύνους έχοντας το ρόλο του πρωταγωνιστή στο πρώτο μέρος.

Στην επανάληψη η Ξάνθη μπήκε πολύ δυνατά με την είσοδο και του Ράνου, και σε διάστημα εφτά λεπτών κατάφερε να «καθαρίσει» το παιχνίδι και να πάρει τη νίκη με 2-0. Στην πρώτη φάση της επανάληψης ο Κλέιτον από το ύψος της περιοχής με εξαιρετικό πλασέ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, ενώ στο 54’ σειρά στο σκοράρισμα πήρε ο Σολτάνι ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Από εκεί και πέρα η Ξάνθη κράτησε με άνεση το προβάδισμα ενώ «άγγιξε» το 3-0 με την κεφαλιά του Κλέιτον που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι, αλλά και με το σουτ του Καπετάνου που πέρασε μόλις άουτ.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη για τον Ρουμάνο τεχνικό της Ξάνθης, που ωστόσο δεν έχει χρόνο να το χαρεί μια και η ομάδα της Ξάνθης στρέφει την προσοχή της στην αναμέτρηση της Πέμπτης με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο για την δεύτερη αγωνιστική του Κυπέλλου αλλά και η έξοδος στο Αγρίνιο για την 9η αγωνιστική της Super League κόντρα στον Παναιτωλικό

SKODA ΞΑΝΘΗ: Ζαρόπουλος, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Σολτάνι, Ομπόντο (84’ Φλίσκας), Βασιλακάκης (77’ Παπαστεριανός), Κλέιτον, Καπετάνος, Λισγάρας, Καρυπίδης, Λουσέρο (46’ Ράνος).
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Ταΐρης, Καρασαλίδης, Ίβενς, Κυζιρίδης (64’ Σκουρτάι), Τζιώρας, Τσουκάνης (46’ Αργυρίου), Μάρτινς (67’ Μέτσε), Σταμπολζίεφ, Κοτσαρίδης, Νικλητσιώτης, Μαρινάκης.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ