ΕΠΣ Θράκης: Όσα έγιναν στο επεισοδιακό ντέρμπι Φιλίας – Σπάρτακου με τις τρεις κόκκινες

Ανταπόκριση από τη Κομοτηνή: Δημήτρης Μπακιρτζής

– Πολλοί το είχαν βαφτίσει το σημαντικότερο ματς της έκτης αγωνιστικής της Α1 ΕΠΣ Θράκης. Τελικά αυτό που σημάδεψε τον αγώνα μεταξύ Φιλίας και Σπάρτακου Αγίων Θεοδώρων το απόγευμα του Σαββάτου ήταν οι τρεις κόκκινες κάρτες που δόθηκαν και η άγρια ομορφιά του. Το τελικό αποτέλεσμα 1-1, με καμιά από τις δύο ομάδες να μην φαίνεται απόλυτα ικανοποιημένη με την έκβαση του αγώνα, αφού η Φιλία έπεσε από την κορυφή και οι Άγιοι Θεόδωροι.

Με κρύο και ακόμη περισσότερο αέρα, οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν επ’ ουδενί οι ιδανικές για τη διεξαγωγή ενός αγώνα με τέτοιο βαθμολογικό ενδιαφέρον. Όπως γράφει το rodopisports, o αγωνιστικός χώρος είχε πολλά προβλήματα εξαιτίας των βροχοπτώσεων και δυσκόλεψε αμφότερες τις ομάδες στο να παίξουν σωστά ποδόσφαιρο αφου η μπάλα κολλουσε στα νερά. Αποτέλεσμα ήταν λίγες φάσεις, πολλά μαρκαρίσματα και συνεχή λάθη.

Οι καιρικές συνθήκες, όμως, δεν εμπόδισαν γύρω στους 60 φιλάθλους από το να παρευρεθούν στο γήπεδο. Άλλοι παρέμειναν στα ζεστά τους αυτοκίνητα, ενώ οι πιο … τολμηροί πλαισίωσαν τον αγωνιστικό χώρο, αφού στο γήπεδο δεν υπάρχουν εξέδρες. Από εκεί μπορούσαν άλλωστε να φωνάζουν πιο ηχηρά στον πρώτο διαιτητή κ. Ροίδου, ο οποίος συγκέντρωσε αρνητικά σχόλια σε κάποια σφυρίγματα από τους γηπεδούχους (βοηθο Χαρίτσης, Μωραϊτης).

Το σκορ άνοιξε για τον Σπάρτακο στο 20’, όταν ο Κακουλίδης βρέθηκε  τετ-α-τετ με τον Μπουτσαχτσή και με σωστά εκτελεσμένο πλασέ στην δεξιά του γωνία, έγραψε το 0-1.  Η κατάσταση ξέφυγε λίγο στο 52’, όταν ύστερα από ένα πολύ σκληρό τάκλιν του Μίχου, ξέσπασε καβγάς μεταξύ πολλών παιχτών, με αποτέλεσμα δύο κόκκινες κάρτες, μια για κάθε ομάδα στο Μίχο για το μαρκάρισμα και στον Οσμάν Χασάν για τον καβγά.

Η Φιλία ισοφάρισε στο 68’ με πλασέ του Δουρχάν που βρέθηκε ανενόχλητός ύστερα από όμορφη εκτέλεση φάουλ του Αντωνιάδη. Δυο λεπτά αργότερα ο Σπάρτακος έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Κακουλίδη να σουτάρει δυνατά στην αριστερή γωνία του Μπουτσαχτσή, με τον τερματοφύλακα να αποκρούει εντυπωσιακά. Στο 72’ ήρθε και η δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβολή για την Φιλία με τον Κουτσείν να περνά εκτός αγωνιστικού χώρου.

Οι φιλοξενούμενοι παρά το πλεονέκτημα να παίζουν με παίχτη παραπάνω δεν μπόρεσαν να αλλάξουν τη κατάσταση και έτσι το αποτέλεσμα έληξε ισόπαλο ανάμεσα στις δυο ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν, σε ένα παιχνίδι πολύ δυναμικό, με πάθος και ένταση.