Άλωσε την Κομοτηνή η Ασπίδα! Πρώτη νίκη στη Β’ Εθνική, βουλιάζει ο ΓΑΣ…

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

– Ανώτερη η Ασπίδα Ξάνθης νίκησε στο μπασκετικό “Ελ Θράκικο” τον ΓΑΣ Κομοτηνή με 65-75 και πέτυχε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Αντίθετα για τον ΓΑΣ ήταν η δεύτερη ήττα από ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους με τη Ξάνθη και αν και είναι ακόμα πολύ νωρίς, θα πρέπει να παλέψει πάρα πολύ για να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Ο ΓΑΣ Κομοτηνή μπήκε πολύ δυνατά στα πρώτα πέντε λεπτά και προηγήθηκε με 12-3. Μέχρι εκεί όμως. Η Ασπίδα στη συνέχεια ισορρόπησε τον αγώνα και κατάφερε με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου να πάρει το προβάδισμα με 16-18, προβάδισμα που δεν το έχασε ποτέ ξανά κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Η ομάδα της Ξάνθης μπήκε δυνατά στη δεύτερη περίοδο και κατάφερε να πάρει διαφορά γύρω στους δέκα πόντους, την οποία συντηρούσε καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Έτσι το ημίχρονο έκλεισε με την Ασπίδα να προηγέιται με 33-44.

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε κάτι, με τη διαφορά να ανεβαίνει μέχρι και τους 15 πόντους και με τον ΓΑΣ να μειώνει στο τέλος σε 47-57. Στην τέταρτη περίοδο δεν άλλαξε κάτι, με την Ασπίδα να συνεχίζει να ελέγχει το παιχνίδι και τελικά να κερδίζει με 65-75.

Ο ΓΑΣ είχε πολλά προβλήματα στην επίθεση και είναι χαρακτηριστικό τα πολλά χαμένα λέι απ και οι χαμένες βολές. Αντίθετα η Ασπίδα εκμεταλεύτηκε στο έπακρο της ευκαιρίες που της εμφανίστηκαν στο παιχνίδι και έφτασε στη νίκη.

Από την Ασπίδα ξεχώρησαν οι Παπανικολάου, Κουτσογιάννης, Στεφανίδης και Τατάρης και ενώ από τον ΓΑΣ καλός ήταν ο Λεχούδης, ενώ πάλεψαν οι Ντίνας και Μπεκρής.

Διαιτητές: Λαζαρίδης, Τζιβελεκίδου.

Δεκάλεπτα: 16-18, 33-44 (ημίχρονο), 47-57, 65-75 (τελικό αποτέλεσμα).

ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ (Λεμονίδης): Πανταζής, Σταματέλος 9(1), Διαμαντίδης 2, Μαγκώνης, Λεχούδης 16(3), Ντίνας 12(1), Καραμπέκης Π., Μπεκρής 9, Καλατζής 5(1), Βελή 2, Μανάκας 2, Χαλήλ 8.
ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Παναγιωτόπουλος): Κουμπάνης 2, Κατριβάνος, Παπαδάκης, Σταμπουλής 7(1), Στεφανίδης 10(1) Καραμπέκης Δ. 9, Παπανικολάου 19(2), Κουτσογιάννης 13(1), Λιβησιανός, Τατάρης 10, Παλλάκης, Πετς 5.